Улюблені і найефективніші дієти для жінок

Дієта Аткінса

Бажаючи схуднути, жінки намагаються підібрати для себе саму кращу дієту, список яких дуже великий сьогодні. При цьому можна виділити декілька популярних дієт, що вважаються найефективнішими.

Рік народження цієї дієти – 1972. Вона була створена в Америці доктором Аткінсом.

Суть дієти. Складається з чотирьох фаз – індукція, продовження зниження ваги, перехід до збереження ваги і збереження ваги.

У першу фазу відбувається зниження споживання вуглеводів до 20 грам в добу. З цією метою необхідно відмовитися від продуктів, в яких є легкозасвоювані вуглеводи, наприклад, усе борошняне, солодке, а також блюда з круп, крохмалистих овочів і бобових і так далі. В результаті цього відбувається спалювання жирів організму, замість вуглеводів.
У цю фазу відбувається різке зниження ваги, в середньому від 3 до 6 кг Тривалість фази – 2 тижні. В деяких випадках, якщо втрата ваги склаламенше кілограма або фаза протікала дуже легко, то можливе продовження на більший термін з метою досягнення найоптимальнішого результату без жодної шкоди.
Дозволяється споживання різні види м’яса, яєць, морепродуктів. З овочів – листовий салат, цибуля, капуста і огірки. Тому що ці продукти не містять вуглеводів.

У другу фазу необхідно плавно піднімати кількість вживаних вуглеводів, але тільки за умови, що вага продовжує спалюватися. Якщо починається приріст, то ця планка знову опускається на деякий час.

Третя фаза починається, коли на вагах досягнутий бажаний результат. Відбувається щотижневе додавання вуглеводів по 10 гр. і нових продуктів з одночасним стеженням за вагою. Якщо в якийсь момент вага починає збільшуватися, то потрібна відмова від нововведень. Ця фаза потрібна для визначення оптимальної індивідуальної кількості вуглеводів в добу, при якому вага не додаватиметься.

Четверта фаза – це наслідування підсумків третьої. Тривалість – усе життя.

Кремлівська дієта. Інша назва – “дієта американських астронавтів”.

Суть дієти. В принципі, сенс кремлівської дієти аналогічний дієті Аткінса, але є головна відмінність – підрахунок балів. Система така, що 1 гр. вуглеводів дорівнює 1 балу. Упізнати кількість балів можна по спеціальній таблиці. Кремлівська дієта підходить більшості людей. Якщо з’їдати за день не більше 40 балів, то це для стимуляції зниження ваги, якщо ж 60 балів, то для стабільної підтримки в одній вазі.

Шоколадна дієта.

Ця дієта родом з Іспанії. З’явилася на початку 90-х років.
Суть дієти. Впродовж дня необхідно пити 5 чашок кави зі знежиреним молоком і без цукру і їсти 80 гр. натурального шоколаду. Щодня можна втрачати 1-3 кг зайвої ваги. Рекомендована тривалість не більше тижня.

Японська дієта.

Складена фахівцями однієї японської клініки і вважається однією з найефективніших. З її допомогою можна позбавитися від 7-8 кг за 2 тижні, саме така максимальна тривалість її застосування.
Суть дієти. Існує певний список продуктів, які можна їсти впродовж цих двох тижнів. Вважається, що за цей час обмін речовин перебудовується таким чином, що отримана в результаті дієти вага стає стабільною на 2-3 роки, без ризику швидкого повернення.

Дієта по групі крові.

Дієта по групі крові створена на основі теорії американського лікаря Джеймса Д’Адамо про те, що для кожної групи крові існують свої шкідливі і корисні продукти.
Суть дієти. Жінкам з різними групами крові необхідно вживати різні продукти з метою схуднення. Ті, що одним допоможуть скинути вагу, іншим можуть бути строго протипоказані, унаслідок поганого засвоєння і отруєння організму. Рекомендується дотримуватися режиму харчування по групі крові не лише з метою зниження ваги, але і для підтримки здоров’я.

Кефір і гречана дієти.

Це дві різні дієти, однакові за принципом застосування.

Суть дієти. У дієті кефіру основу харчування складає кефір з різними варіантами меню, а в гречаній відповідно гречка. Рекомендована тривалість близько тижня. На гречаній дієті можна втратити до 10 кг.
Окрім самих дієт дуже популярні серед жінок такі прийоми, як харчування їжею з низьким вмістом жиру, не вживання їжі після 6 вечора, а також зменшення порцій.

?????? ?????? ???? ????? loc:UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *