Сковорода з керамічним покриттям: відгуки любителів і професіоналів [draft]



Популярність керамічних покриттів росте. Більшість любителів смачної, а головне якісної їжі прагне придбати на свої кухні таке нововведення. Але при виборі сковороди з керамічним покриттям, відгуки тих, що вже скористалися цим посудом слід вивчити обов’язково.

Як вибрати сковороду з керамічним покриттям: мистецтво вибору

На які деталі потрібно звернути увагу в першу чергу при виборі сковороди? Головне це:

  • торгова марка
  • товщина
  • діаметр
  • висота борту
  • вага.

Різні компанії пропонують керамічні сковорідки, відгуки про ці бренди найрізноманітніші, про багато торгових марок ви навіть не чули. Думається, навряд чи складе проблему, навести довідки про бренд, щоб з’ясувати, скільки років він знаходиться на ринку. Хороша торгова марка піклується про свою репутацію, удосконалює якість своєї продукції.Товщина – важливий чинник, звичайно, збільшення цього параметра позначається на збільшенні ваги, але в першу чергу, це збільшує міцність, гарантує довгий термін експлуатації, а, крім того, значна товщина виключає швидку деформацію.
Вибір діаметру, а також висоти борту – особиста перевага. Тут повинен спрацювати особистий смак, ну і важливо, кінцеве те, як ви плануєте використати сковороду на своїй кухні. Є і універсальні розміри: десь 29 см в діаметрі, 7 см глибиною, вага, десь близько 800 гр. У такому посуді можна робити все: смажити, гасити, припускати. При висоті борту 7 см допускається навіть приварити напівфабрикат.

Сковорода з керамічним покриттям: очевидні плюси.

Чим же так притягає посуд з керамічним покриттям? Відгуки говорять, основними позитивними якостями її являються:

  • колір основи
  • відсутність пригорання
  • рифлена поверхні.

Як щодо пригорання? У багатьох хазяйок виникло бажання перевірити якість сковорідки з керамічним покриттям. Відгуки, найчастіше, такі:

  • “хотіла свідомо спалити продукти, нічого не вийшло, м’ясо, звичайно, пригоріло, але не прилипнуло”;
  • “готувала млинчики, ковзають по поверхні, не так-то просто їх “наздогнати” лопаткою і перевернути, навіть більш ніж просмажені млинчики легко “біжать” по дну, не прилипають”.

Усупереч думці, що склалася, рифлене дно відмінно відмивається і не створює проблем. Жир рівномірно розподіляється по усьому дну, чим сприяє якісному прожаренню. Ще один очевидний плюс – зайвий жир залишається на сковороді. Правда, здорово?

Керамічна сковорода: особливості відходу.

Багато сковород, що купили, з керамічним покриттям, відгуки залишають відмінні, хоча звертають увагу на те, якої уваги і чуйності вимагає це начиння.Дерев’яна лопатка не пошкодить поверхні, а ось сильний удар може відколоти шматочок кераміки, чим викличе цілком виправдану досаду. Керамічне напилення крихке, стукати по ньому не треба; ще обов’язково потрібно стежити, щоб посуд не впав. Це не стекло, вона не розіб’ється, але репнути може.Боїться різких перепадів температури. Із запалу, з жару і під холодну воду – ні, це не для неї. Така процедура може сприяти появі тріщин, які з’являться якщо не відразу, то обов’язково пізніше. Але якщо почекати повного охолодження, то помити її можна буде як звичайний посуд.
Вибравши вподобану сковороду з керамічним покриттям, відгуки про неї шанувати обов’язково варто.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *