Мелірування русявого волосся: модні тенденції 2018 р. [draft]



На сьогодні мелірування русявого волосся є однією з найпоширеніших технік фарбування. Суть методики полягає в нанесенні фарби не на весь об’єм, а окремі пасма. В результаті створюється чергування фарбованого і нефарбованого волосся, утворюючи єдиний і гармонійний образ. Є багато різновидів цієї техніки фарбування. Вибір залежить не лише від особистих бажань, але й від довжини, відтінку волосся, загального іміджу. Модні тенденції 2017 року диктували свої правила, жінки зі всього світу практикували мелірування довгого, короткого і русявого волосся середньої довжини, що підтверджують численні фото. А що ж модно у 2018 р.?

Особливості мелірування русявого волосся

Головна особливість мелірування будь-якого волосся, незалежно від того, русяве воно або ні, полягає в труднощах проведення процедури в домашніх умовах. Таке фарбування повинен робити саме фахівець, і тільки йому необхідно довіритися, адже йдеться про Ваш зовнішній вигляд.

Для мелірування використовується фольга, у яку загортаються пасма після нанесення фарби і витримуються певний час. Потім фольга розгортається, а волосся миють з шампунем. Також замість фольги можна застосувати спеціальну шапочку.

На замітку: Залежно від первинного відтінку пасм, розрізняються колірні варіанти мелірування русявого волосся. Якщо самі пасма і фарба, що наноситься на них, схожі за кольором, все зливатиметься в загальний тон. Сенсу в такому фарбуванні просто немає. Тому цією технікою фарбування повинні займатися тільки досвідчені колористи, які вміють правильно поєднувати відтінки для досягнення потрібного результату.

Також важливо розуміти, що світле волосся легше піддається фарбуванню, ніж темне від природи.

Переваги і недоліки

Процедура має декілька безперечних переваг:

  • можливість “оживити” зачіску без різкої зміни відтінку;
  • підходить дівчатам і жінкам будь-якого віку;
  • не потребує частого підфарбовування відрослих коренів;
  • зафарбовує сивину;
  • робить зачіску об’ємніше.

Недоліки також є:

  • складність виконання в домашніх умовах;
  • труднощі в підборі відтінків для русявого волосся (необхідно намагатися підібрати фарбу, яка за тоном хоча б трохи відрізнятиметься від природного відтінку волосся);
  • шкода для здоров’я, оскільки використовуються хімічні препарати (цей недолік характерний для будь-якого виду фарбування хімічними фарбами);
  • заборона на проведення процедури після хімічної завивки і фарбування хною.

Види мелірування русявого волосся: модні тенденції 2018 р.

За величиною і частотою мелірування русявого волосся буває великим і дрібним, частим і рідким.

Фарбування здійснюється фарбою всіляких кольорів. Зустрічається чорне і біле мелірування русявого волосся, а також кольорове: червоне, сіре, руде, рожеве, попелясте, що можна побачити на фото.

На замітку: власницям русявого волосся підходять темні й світлі відтінки, тому у них є можливість поекспериментувати з власною зовнішністю.

Нижче представлені види мелірування русявого волосся відповідно до модних тенденцій 2018 р.

Класичне мелірування

Класичний спосіб мелірування є найпоширенішим, тому багато хто віддає перевагу саме йому. Це спосіб фарбування від коренів до самих кінчиків. На фото видно, яким красивим виходить мелірування пасм русявого волосся, причому тонке виглядає набагато краще і акуратніше, ніж широке.

Класичне мелірування русявого волосся роблять світлими відтінками фарб. Проте важливо, щоб цей колір вдало гармоніював з натуральним кольором пасм.

Мелірування BROND

Одним зі способів фарбування волосся є брондування, при якому використовуються фарби декількох відтінків, наближених до натуральної колірної гами. Завдяки отриманій грі кольорів вдається візуально збільшити об’єм волосся, зробити його сяючими, наповнити енергією.

На замітку: брондування часто практикують голлівудські зірки, які намагаються за допомогою нього виділитися з натовпу і поліпшити свій образ.

Для мелірування темно-русявого короткого або довгого волосся, з чубчиком або без, за цією технологією 2018 р. використовуються кавові, шоколадні, мідно-каштанові відтінки фарб. Саме такі кольори найбільше підходять для темних пасм. Вони не занадто виділяються на загальному фоні, але водночас дозволяють добитися карколомного результату.

Для мелірування світло-русявого волосся підходять фарби бежевого, пшеничного, горіхового, бурштинового відтінків.

Американське мелірування

Суть американського мелірування русявого волосся полягає у фарбуванні пасм двома і більше кольорами (колорування). Спочатку фарбування за цією технологією здійснювалося за допомогою червоного, помаранчевого, рудого і коричневого кольорів. Варто зазначити, що колорування часте і рідке мелірування підходять як для темно-, так і світло-русявого волосся, що можна побачити на фото.

Проте не завжди волосся при цьому способі фарбування виглядає яскраво і впадає у вічі. Можна зробити легке американське мелірування русявого волосся, яке створює м’які відблиски, вдало гармоніює з темними і світлими пасмами. Така зачіска не виглядає яскраво, але освіжає образ. Американське мелірування роблять на коротке, середнє або довге русяве волосся, що підтверджують численні фото.

На замітку: за мелірування русявого волосся в американському стилі використовують 2-5 відтінків, у результаті зачіска стає пишніше, живіше і рухливіше.

Шатуш

У 2018 р. шатуш залишається на піку популярності. Це красиве, дбайливе мелірування, яке можна зробити на темне або світле волосся, застосувати для короткої або довгої стрижки, пасм середньої довжини.

Для фарбування за технікою шатуш характерні хаотично розміщені освітлені пасма і затемнені корені. Створюється відчуття вигорілого на сонці волосся. Чіткі межі відсутні, що робить волосся натуральнішим і природнішим. Таким чином, колірний градієнт плавний, розмитий. Шатуш можна оновлювати набагато рідше, ніж інші види цієї техніки фарбування – приблизно один раз на 3 місяці.

Каліфорнійське мелірування

Ще одна модна тенденція 2018 р. – каліфорнійське мелірування русявого волосся, представлене на фото.

Суть цього фарбування полягає в плавному переході одного відтінку в інший. Аналогічно шатушу, створюється ефект вигорілих на сонці пасм, що характерно для жителів сонячної Каліфорнії. Оскільки натуральність в 2018 р. в моді, каліфорнійське мелірування в тренді, воно виконується на темно- або світло-русяве волосся підходить для короткої стрижки та довгого волосся, з чубчиком або без нього.

Омбре

Зазвичай таку техніку фарбування використовують для того, щоб освітлити шатенок. При цьому фарба наноситься на пасмо приблизно з середини, тому можна сказати, що омбре – часткове мелірування русявого волосся. Для тих, хто любить виділитися з натовпу, можна вибрати кольорові відтінки. Спочатку локони знебарвлюються, а потім на них наноситься фарба яскравого кольору.

Яким кольором можна зробити мелірування за технікою омбре на русяве волосся? Відтінки підбираються, залежно від первинного. Холодне мелірування русявого волосся здійснюється за допомогою попелястого кольору, завдяки яскравому рудому відтінку вдається створити екстравагантний образ, підкреслити індивідуальність можна плавним переходом синього у блакитній. На фото можна побачити, як виглядає темно-русявий колір волосся з меліруванням омбре.

Венеціанське мелірування

Венеціанське мелірування русявого волосся, представлене на фото, виділяється багатим вибором відтінків і користується популярністю, що підтверджують численні відгуки.

Красиве дрібне венеціанське мелірування доцільно виконувати на рідке русяве волосся, оскільки таке фарбування візуально надасть зачісці більше об’єму. У 2018 р. в моді коньячний, медовий, пісочний, шоколадний та інші кольори. Допускається не лише окреме використання тонів, але їх поєднання.

Балаяж

Ще один варіант часткового фарбування – балаяж. За допомогою цієї техніки виконується мелірування з тонуванням русявого волосся, що підтверджують фото.

Техніка балаяж відмінно підкреслює силует стрижки, тому запросто може бути використана для мелірування на короткому і довгому русявому волоссі.

Французьке мелірування

Як приклад французького мелірування русявого волосся запропоновані такі види, дивіться фото нижче.

Судячи з фото, французьке мелірування русявого волосся чудово виглядає як на каре, так і на іншій стрижці. Видимий м’який перехід відтінків. Така техніка відноситься до щадних методів фарбування волос, при якому відбувається освітлення на декілька тонів.

Мелірування русявого волосся для чоловіків

За структурою чоловіче волосся відрізняється від жіночого, тому воно важче піддається фарбуванню. Для мелірування русявого волосся чоловіка, як правило, використовують фарбу відтінку блонд, покриваючи нею лише кінчики пасм. Проте є і такі, хто вважає за краще яскраво виділятися за допомогою фарбування іншими кольорами. На фото представлені приклади мелірування русявого волосся для коротких стрижок у чоловіків.

Як зробити мелірування в домашніх умовах?

Оскільки мелірування русявого або іншого кольору волосся в салонах має порівняно високу ціну, дехто наважується робити його в домашніх умовах. Для цього треба підготувати необхідний склад згідно з інструкцією на упаковці, а потім приступити до самої процедури.

З шапочкою ця техніка фарбування виконується таким чином:

  1. Надіти шапочку і рівномірно витягнути тонкі пасма через спеціальні отвори.
  2. Нанести склад на пасма і почекати необхідний час (до 30 хв).
  3. Змити фарбу, не знімаючи шапочки, використовуючи шампунь. Наприкінці нанести бальзам за все волосся.

З фольгою робити мелірування набагато складніше, тому рекомендується звертатися до фахівців.

Фото до і після мелірування

Наочно побачити отриманий результат допоможуть фото до і після мелірування пасмами світло- і темно-русявого волосся.

Відео

До того як робити мелірування русявого волосся в домашніх умовах, подивіться відео.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: мелірування волосся, фото венеціанського мелврування на русяве волосся

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *