Методи боротьби з набряками очей [draft]



Дівчата і жінки прагнуть завжди виглядати красиво. Проте багато хто з нас стикається з глобальною ранковою проблемою: набряклістю очей. У деяких набряки бувають настільки сильними, що навіть очі розплющуються важко. Є багато способів, щоб позбавитися набряків очей, але це лише тимчасовий захід. Необхідно шукати причини їх виникнення, щоб надалі запобігти їх появі, а не боротися щоранку із запливлими очима.

Причини виникнення набряків очей

Очі не лише дзеркало душі, але й дзеркало стану організму. Шкіра навколо них особливо чутлива до різних негативних зовнішніх чинників і внутрішніх проблем.
Якщо Ви раніше не стикалися з цією проблемою, але раптом різко помітили набряки під очима, переглянете вміст Вашої косметички. Можливо, в ній з’явилася нова декоративна косметика, яка спричинила алергічну реакцію. До цієї ж категорії потрапляє і новий нічний крем або крем для повік. Її може зумовити і зайва рідина, випита безпосередньо перед сном. Також для позбавлення від набряків не рекомендується спати на животі.Причиною може бути і банальна втома та недосипання. І тут різні маски, чаї і примочки допоможуть тільки на короткий час. Вам треба добре висипатися і більше бувати на свіжому повітрі. Часто вони відображають хвороби нирок, травного тракту, щитовидної залози і проблеми з репродуктивною системою.
Тому, якщо таке явище турбує Вас регулярно, варто провести комплексну діагностику організму, а доти боротимемося з ними підручними засобами.

Як швидко позбавитися від набряків?

  1. Зелений чай. Намочіть шматочок тканини або ватний диск в такому чаї і покладіть на повіки на 15 хвилин. Повністю припухлості не зникнуть, але стануть менш помітними. Краще всього застосовувати зелений чай з ромашкою, але, в крайньому випадку, підійде навіть звичайний чорний.
  2. Щоб періодично знімати набряки протягом дня, використайте звичайні ложки. Їх можна покласти в морозилку або склянку з льодом і за необхідності прикладати на декілька хвилин.
  3. Якщо це Ваша постійна проблема, варто придбати в аптеці спеціальний крем. Вибирайте продукт, який має у своєму складі кофеїн. Він допомагає швидко ввібрати надлишки рідини з шкіри. Але є і доступніші народні методи, наприклад, молочні продукти. Можна покласти на очі два шматочки марлі з сиром або зробити примочки з холодного молока.
  4. В екстрених випадках зняти його можна за допомогою звичайної гепариновой мазі, нанісши її на обличчя, як крем.
  5. Чудово підійдуть і компреси з огірка. Можна просто покласти на повіки по часточці цього овоча, а можна вижати з нього сік і зробити примочки з нього. Пам’ятайте, що і свіжий огірок, і сік, з нього має бути холодним.
  6. Компрес з охолодженого збитого яєчного білка, нанесений на шкіру навколо очей, не лише швидко витягає зайву воду і позбавляє від найсильніших набряків, але й допомагає позбавитися від дрібних мімічних зморшок.
  7. Щоб завжди мати під рукою засіб від набряків, заморозьте настоянки трав (ромашки або шавлії) в кубиках льоду. Так вони довго зберігатимуться, і Ви зможете у будь-який момент зняти припухлості навколо очей.
  8. Щоб зняти втому і набряклість повік, протягом дня можна робити спеціальну гімнастику:
    • закрийте очі і обертайте ними спочатку три рази праворуч, потім стільки ж ліворуч;
    • подивіться по 6 разів вгору і вниз, не розплющуючи очі;
    • розплющте очі й подивіться праворуч, ліворуч, вгору і вниз по шість разів.


Проте, якщо Ви перепробували всі народні й прогресивні методи, а набряки продовжують з’являтися щоранку, проконсультуйтеся з лікарем й перегляньте свій раціон і спосіб життя. Можливо, бути красивою вранці Вам заважають шкідливі звички.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *