Як красиво намалювати ніс людини олівцем [draft]



При замальовці обличчя людини усі його риси повинні гармонійно поєднуватися один з одним. Зокрема, необхідно знати, як намалювати ніс людини олівцем правильно. Для початківців в нашій статті представлена поетапна інструкція, завдяки якій в процесі виконання цього завдання точно не виникне утруднень!

Малювання носа людини олівцем

Щоб правильно намалювати ніс людини олівцем, важливо уважно вивчити кожен крок. Слід витримати пропорції, приділити увагу кожної деталі. Насправді, намалювати ніс людини простим олівцем поетапно зможе навіть дитина.

Крок 1: розмітка

Передусім, необхідно виконати розмітку олівцем на аркуші паперу. У кожної людини ніс відрізняється певними особливостями, тому неможливо точно передати форми, характерні для будь-якої особи. Існує можливість лише створити “академічний” малюнок. Розмітка виконується у вигляді двох перпендикулярних ліній, що перетинаються між собою, як на фото.

Крок 2: контури перенісся і крил носа

Перенісся і крила − головні, що залишають носа, тому їх слід намалювати на цьому етапі. Варто звернути увагу, що відстань від одного крила до іншого складає практично половину вертикальної лінії. Щоб правильно намалювати ніс людини олівцем, необхідно дотримуватися пропорцій. Інакше малюнок буде неправильним.

Крок 3: промальовування реальних форм

На цьому етапі необхідно вивести правильні форми носа. Якщо розмітка була зроблена вірно, намалювати подальші деталі не складе труднощів. Необхідно обвести обтічні форми, намітити дві лінії і потім намалювати кінчик носа.

Крок 4: завершальні штрихи

Цей етап припускає видалення зайвих ліній за допомогою гумки. В результаті вийде звичайний академічний ніс. Далі доведеться домальовувати дрібні елементи, що особливо складно для початківців. Адже навіть невелика неточність стає причиною спотворення малюнка. Іноді ніс виходить занадто широким або, навпаки, вузьким. Такі неточності доведеться виправляти до тих пір, поки не буде отримана правильна форма.

Крок 5: надання об’єму

Щоб надати носу об’єм, потрібно буде за допомогою простого олівця намалювати тіні. У результаті малюнок вийде об’ємним, як у справжнісіньких художників.
В процесі малювання носа людини важливо дотримуватися основних рекомендацій і витримувати пропорції. Слід правильно нанести кожну лінію, вдало передати тіні. Бажано їх виконати м’яким олівцем.

На замітку! Фахівці рекомендують малювати такі риси обличчя, як очі і ніс, на початку уроку, оскільки саме цим деталям слід приділити максимум уваги, а також на них потрібно багато сил. Інші елементи можна поправити. Якщо ж ніс або очі вийшли невдалими, обличчя людини буде зіпсовано, а портрет передасться без явної схожості.

За запропонованою схемою поетапно можна намалювати олівцем ніс жінки, чоловіка або дитини. Вона підходить саме для початкуючих художників, які доки не можуть зображувати складні лінії і згрупувати їх в єдиний малюнок.

Відео для початківців: як поетапно намалювати ніс людини

Нижче на відео представлені повчальні уроки, які допоможуть швидко і просто намалювати ніс людини простим олівцем, правильно передати тіні і позначити основні штрихи.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати ніс, як малювати ніс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *