Як намалювати сову олівцем поетапно [draft]



Рідкісна дитина і дорослий не хотів би навчитися красиво малювати за допомогою олівців, фарб або фломастерів. Вважається талантом побачити красиве в звичайних предметах і перенести це на папір. Але при певних навичках намалювати візерунок або картинку може практично кожен. Для цього лише треба мати під рукою папір, простий олівець і стирательную гумку. Малювання сов зараз входить в моду. Ці красиві і мудрі птахи надихають людей на створення самих різних картинок з їх зображенням. Це можуть бути прості мультяшні малюнки кольоровими олівцями або професійні картини з прорисовиванием кожної пір’їнки. Головною умовою створення свого особистого шедевра з совою в головній ролі є уміння визначити для себе основні етапи, необхідні для його втілення в життя.

Покрокова інструкція по малюванню сови олівцем

Першим кроком в створенні шедевра є зображення основного зовнішнього контура сови.

  1. Намалювати його треба тонкими лініями без натиску на олівець, щоб легко можна було прибрати неправильні лінії.

  1. Потім до тіла сови підмальовували хвіст. Для цього проводимо олівцем без натискання на папір легкі сови лінії, що розходяться від нижньої частини тулуба, і сполучаємо їх декількома округлими лініями.

  1. Третім кроком створення портрета сови є зображення її лицьової частини. Воно так само вимагає акуратності в роботі з олівцем і легких штрихових рухів його по паперу.

  1. Далі треба зображувати “вушка” птаха. Не обов’язково у сови вони мають бути зігнутими.

  1. Після промальовування основних контурів починається поетапне зображення очей сови. Спершу тонкими лініями олівця в лицьовій частині картинки робляться 2 приблизно однакових за розміром круга.

  1. Шостий крок – виділення олівцем зіниць і брів птаха. Зіниці малюються як 2 темні кола усередині очей. Треба постаратися намалювати їх на однаковому видаленні від центру ока, щоб погляд сови на малюнку не “косив” убік.

  1. Малюємо олівцем дзьоб. Він у сови може формою нагадувати листочок дерева або бути трикутним. Фантазия підкаже як краще він виглядатиме на кожному конкретному малюнку.

  1. Восьмий крок створення картинки – зображення крил. Для цього дуговими лініями олівець проводиться від верхньої третини тулуба сови до і з’єднується з лінією хвоста.

  1. Зображуємо пальчики птахи, що тримаються за гілку. Щоб намалювати лапки, треба поруч зробити легкими рухами олівця по 3 невеликі овали на рівній відстані від центру малюнка, потім між ними провести лінію палички, на якій сидить сова.

  1. Десятий крок – обводимо товще контур птаха. Для цього беремо м’якший олівець, або посилюємо натиск на того, яким малювали

  1. Починаємо промальовувати дрібні деталі на портреті сови. Для цього можна зображувати малюнок пір’я на її лицьовій частині, крилах, тулубі. За бажання можна додати листя на гілочці, візерунок на пір’ї хвоста або крил. Не варто обмежувати політ своєї фантазії, тому можна зображувати птаха не такий, як вона намальована в підручниках біології.

Підсумкове зображення сови може виглядати так, проте його можна доповнити і іншими деталями. Наприклад, додати задній фон у вигляді нічного неба, візерунок з пір’я на голові птаха або розфарбувати малюнок кольоровими олівцями або фарбами.
Такий малюнок сови цілком доступний для початкуючих художників будь-якого віку. Його можна оформити за допомогою простого олівця, а можна додати кольорів. Діти таким чином можуть зробити домашнє завдання малюванню або вивченню навколишнього світу, а дорослі – згадати те почуття, з яким вони малювали свої перші картинки.

Як намалювати по клітинках сову

Цей вид зображення совушки відрізняється досить простим виконанням. Його використовують, якщо діти ще не можуть проводити упевнено лінії на папері потрібної форми. Зазвичай такий малюнок виконується відразу кольоровими олівцями або фломастерами. Для того, щоб намалювати сову у такий спосіб, треба узяти папір із зошита в клітину і позначити на ній контур майбутнього малюнка. Після цього на нім різними кольорами виділяються окремі деталі: очі, зіниці, дзьоб, крила, пір’я. Складність малюнка зазвичай залежить від його розміру. Чим більше клітин займає картинка, тим чіткіше промальовувалися дрібні частини птаха.

  1. Спочатку треба на папері в клітину позначити контури птаха за допомогою готових шаблонів або свій фантазії.

  1. Потім можна приступати до виділення різних ділянок за допомогою кольору.

  1. Виділити очі совеняти яскравим відтінком.

  1. І розфарбувати його до кінця.

  1. Ось таке забавне пташеня можна без зусиль намалювати навіть дитині.

Подібні зразки олівцями малюнків можуть також використовуватися в рукоділлі для вишивки бісером або хрестиком, складанні візерунків для в’язання на спицях.

Як намалювати милу сову

Для того, щоб отримати малюнок милої сови з мультика, можна не наслідувати загальні анатомічні форми птаха. Як правило, такі малюнки відрізняються округлими лініями, наявністю дрібних деталей : шапок, бантиків, яскравими кольорами. Пір’я, зіниці і інші невеликі деталі на таких картинках зазвичай зображаються умовно або зовсім опускаються. Будь-які дрібні відступи олівця від ліній можна виправити додаванням квіточки або навколишнього фону. Її можна малювати будь-якими доступними засобами: крейдою на асфальті, фломастерами, фарбами восковими олівцями.

  1. На початку малюються очі і дзьоб пташки.

  1. Далі зображаються інші частини тіла сови.

  1. Домальовували гілочку з листям.

  1. І розфарбувати свою творчість яскравими кольорами.

У цій техніці можна намалювати новорічну сову або пугача в окулярах, що читає книгу. Такі картини допомагають розвивати фантазію дитини, його уміння проводити лінії потрібної форми, правильно тримати олівець в руці, розвивають дрібну моторику і знання кольорів і форм.

Як намалювати полярну сову

Такий малюнок більше підходить для дітей підготовчої групи дитячого саду або школярів. Особливостями зображення цього птаха є її білий колір і наявність плямистого візерунка на пір’ї голови, тулуба і крил. Тому цей малюнок сови вимагає акуратності і уміння поводитися з олівцем. Не всяка доросла людина зможе без помилок її поетапно відобразити на папері, тому перед тим, як братися до такої роботи, треба потренуватися на простіших малюнках.

  1. Щоб намалювати полярну сову, треба спочатку зображувати зовнішні контури її тіла.

  1. Потім намалювати великі деталі.

  1. Поступово промальовувати дрібніші частини: пір’я, очі, дзьоб.

  1. Додати лапки, візерунок у вигляді плям на пір’ї, виділити тінь.

У результаті виходить малюнок ось такого красивого птаха.

Як намалювати красиву сову фарбами

Для того, щоб робити картини з совами фарбами, потрібний деякий досвід. Він вимагає уміння поводитися з палітрою, змішувати кольори, проводити тонкі лінії і упевнені мазки. Найчастіше діти тільки розфарбовують фарбами заздалегідь приготований малюнок простим олівцем, або вчаться працювати пензликом на художньому зайнятті. Малюнок сови вимагає зображення безлічі дрібних деталей, передавальних забарвлення пера, відтінки очей і відблиски світла на зіницях. Для того, щоб виконати таку роботу, треба декілька видів кистей, що відрізняються по товщині, щоб легше було промальовувати тонкі контури дзьоба, очей, пір’я, або розфарбувати тулуб, спинку, хвіст. Для малювання сови будинку підходять акварельні фарби або гуаш, досвідченіші художники можуть використати акрилові, масляні або вітражні фарби.

  1. Щоб намалювати сову фарбами, краще спочатку зробити нарис майбутньої картини

  1. За допомогою палітри змішати кольори до потрібного відтінку і наносити мазки по тілу птаха у напрямі зростання пір’я.

  1. За допомогою тоншої кисті і виділити зіниці і дзьоб, позначити візерунок пір’я.

  1. Розфарбувати “вуха” пугача і область навколо дзьоба.

  1. За допомогою темних фарб остаточно оформити малюнок.

Така картина за бажання може стати прикрасою сімейною вітальнею.

Відео

Ще декілька чудових ідей про те, як намалювати сову, ви можете почерпнути з відео-уроків, представлених нижче.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати клітину з підписами, намалювати сову фламастирамы

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *