Типи сучасної сім’ї [draft]



Сучасна сім’я відрізняється від традиційної. Часто в ній роль чоловіка відіграє жінка, а чоловік займається сімейним господарством і вихованням дітей. Багато пар роблять усвідомлений вибір не мати дітей, при цьому почувають себе чудово. Матері-одиначки, одностатеві шлюби, батьки-диктатори, чоловіки-алкоголіки або альфонси. Якими бувають типи сучасної сім’ї, як скоригувати свою поведінку, потрапивши під вплив сценаріїв, і як реагувати на стереотипи суспільства? Про все це ми розповімо в нашій статті.

Традиційна сім’я

Найбільш класична форма стосунків – патріархальна. Так уже повелося з давніх часів, що чоловік був добувачем. Він сильніше, витриваліше і часто кмітливіше за жінку. Зайшовши в приміщення, чоловік відразу ж оцінює його площу, розташування вікон, виходів. Таким чином, він підсвідомо запрограмований за захист себе і оточення, логічно прорахувавши дії у разі будь-якої небезпеки. Сьогодні до числа мільйонерів, які заробили свій капітал самостійно, відносяться частіше джентльмени. Жінки – уособлення слабкості, ніжності, мудрості сім’ї. Справжня пані завжди знаходиться в тіні джентльмена, при цьому саме вона допомагає йому стати успішним і впевненим у собі. Дружина допомагає чоловікові продовжити його рід, виховати чудових синів і дочок.
Традиційний сім’ї бувають:

  • гармонійними. Якщо чоловік є успішним добувачем, дружина повинна його морально підтримувати, поважати, але не намагатися досягти кар’єрних висот. Як правило, успішною така сім’я буває у разі безініціативності дружини. Якщо її повністю влаштовує роль покірної домогосподарки і матері, то подружжя може бути щасливим;
  • золота клітка. Часто жінка потрапляє в пастку. Її чоловік багато заробляє, вона може дозволити собі дорогі телефони, прикраси, шуби. Ось тільки бачить чоловіка дружина раз на тиждень. Якщо чоловік ще і пригнічує її бізнес-ініціативи або творчі ідеї, пані ризикує бути нещасною в шлюбі;

Якщо Ваш чоловік є успішним бізнесменом, постарайтеся цінувати його, поважати, виявляти турботу. Однак при цьому поясніть йому, наскільки важлива для Вас увага. Ви повинні завжди виглядати на вищому рівні, адже скоріше за все багато молодих красунь претендують на увагу Вашого чоловіка.

Матріархальний тип сім’ї

Часто сучасні жінки бувають сильніші за чоловіків. Фізично, морально, фінансово та духовно. Вони виховують дітей, займаються домашнім господарством і заробляють більше чоловіків.

  • Гармонійні стосунки. Чоловіка і дружину повністю влаштовує розподіл ролей. Чоловік не комплексує через брак роботи, маленьку зарплату, кепкування друзів. Жінка задоволена тим, як чоловік виконує домашні обов’язки.
  • Незадовільні стосунки. Якщо жінка забезпечує чоловіка, але не бачить віддачі, у неї починають накопичуватися образи. Роздратування виливається у сварки. Чоловік також часто почуває себе неповноцінним поряд з дружиною-кар’єристкою. В цьому випадку їм варто помінятися ролями.

Інші характеристики сучасних типів сімей

У Європі в багатьох країнах узаконені одностатеві шлюби. Крім того, часто в сім’ях є так звані вільні стосунки або полігамія. В цьому випадку у чоловіка може бути дві дружини, які мешкають під одним дахом і чудово почувають себе. Іноді чоловік знає про коханців жінки і нормально ставиться до них. Популярності також набувають інфантильні сім’ї. Характеризується цей тип сім’ї відсутністю дітей. Хоча подружжя здорове, вони відчувають відразу до дітей і воліють жити собі на втіху.
Кожна людина в сім’ї унікальна і неповторювана. Усі бачать сімейне життя по-різному. Який тип сім’ї не був би у Вас, позбавтеся від стереотипів суспільства. Якщо Ваша сім’я робить Вас щасливими, цінуйте і бережіть її. Якщо – ні, то намагайтеся змінити ситуацію, виявляючи мудрість.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *