Що треба знати про внутрішньоутробне виховання? [draft]



Складно буде знайти батьків, які б не хотіли виростити свого малюка вундеркіндом. Прийнято вважати, що дитину до двох років ще немає сенсу чомусь навчати, формувати характер, а даремно. Насправді було проведено не одне дослідження, яке доводить, що виховання дитини повинне починатися навіть з того часу, коли вона знаходиться в животі матері. Саме у цей період реально вплинути на темперамент і характер. Про те, що являє собою внутрішньоутробне виховання, розповість наша стаття.

Що таке внутрішньоутробне виховання?

Майбутні матері з цим поняттям ознайомились нещодавно, але вже багато хто з них застосовує більшість порад про те, що треба робити, щоб дитина народилася психічно розвиненішою. Отже, саме по собі виховання в утробі є комплексом методик, спрямованих на поліпшення розумового розвитку і темпераменту. В ідеалі цим треба займатися вже з перших тижнів вагітності. Брати участь повинні не лише майбутня мати, але й батько, оскільки саме від нього залежить настрій жінки. В цілому відбувається формування психологічних умов для прогресивнішого інтелекту у дитини.

Яким має бути правильне виховання в утробі матері?

У період виношування дитини треба стежити за своїм настроєм. Зрозуміло, що під час сильного токсикозу особливо не до посмішок, але постарайтеся якомога частіше отримувати позитивні емоції та менше нервувати. Також особливу увагу варто приділяти саморозвитку матері, її душевній гармонії. Дуже корисно в період вагітності слухати релаксуючу або класичну музику, медитувати, читати розвиваючу літературу.
Якщо майбутня мати хоче прищепити дитині який-небудь нахил або інтерес, наприклад, до музики, точних наук або творчості, то вона має бути готова до того, що їй самій доведеться поринути в це з головою. Дуже важливо читати тематичні книги і журнали. Буде корисним приділити увагу спеціальній гімнастиці для вагітних. Вся справа в тому, що навіть нескладні фізичні вправи покращують приплив крові до плоду, що благотворно впливає на його здоровий розвиток.
Щоб дитина народилася певного темпераменту, вагітній треба поводитися так само, якою вона бажає бачити свою дитину: якщо хочеться, щоб малюк був активним, то Ви самі повинні виявляти цікавість до рухливого виду відпочинку. Наприклад, це можуть бути піші прогулянки на невеликі відстані.
Як зазначалося вище, чималу участь у внутрьшньоутробному вихованні дитини повинен брати і майбутній батько. Для забезпечення гарного настрою своєї жінки протягом усієї вагітності, чоловік повинен запастися терпінням, іноді виконувати незрозумілі примхи, стежити за її здоров’ям. Його ж вплив на майбутній характер малюка полягає в тому, що чоловік повинен частіше спілкуватися з вагітною дружиною, вислуховувати її, ділитися своїми життєвими історіями і переживаннями.Для внутрішньоутробного виховання дитини також важливо, щоб батько говорив з животиком, торкався до нього, гладив. Буде доречним, якщо подружжя гратиме в інтелектуальні ігри, разом вирішуватиме ребуси і розв’язуватиме задачі.
Як бачите, Вам тільки здається, що виховання в утробі – це щось немислиме і непотрібне. Насправді це необхідні й корисні заходи для народження розумної і слухняної дитини. Слідувати цим рекомендаціям не так вже й складно, як це може здатися на перший погляд. Навпаки, Ви отримаєте масу задоволення, якщо скористаєтесь нашими порадами.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *