Як зробити титульний аркуш реферату? [draft]



Невід’ємною частиною учбового процесу у вищій школі є написання різних робіт наукового характеру, зокрема рефератів. Окрім грамотно написаного тексту, для успішного захисту доповіді велике значення має оформлення титульного аркуша. Адже ця сторінка є свого роду показником, який формує враження про усю роботу, а також судження про рівень підготовки учня. Часто трапляється так, що зміст роботи не викликає претензій, але безграмотне оформлення титульного аркуша реферату школяра є причиною для зниження оцінки. Щоб уникнути подібної неприємності, ми розглянемо головні вимоги по оформленню документу.

Загальні правила оформлення титульного аркуша

Необхідно щоб титульна частина реферату школяра відповідала наступним нормативним вимогам:

  1. Форма оформлення повинна відповідати критеріям ГОСТ 21.101.97.
  2. Нумерації ця сторінка не підлягає.
  3. Текст належить набирати 14 шрифтом кеглем Times New Roman.
  4. Тему наукової роботи, назву учбового закладу і міністерства треба набирати з використанням заголовних букв.

Для того, щоб правильно оформити титульний аркуш реферату в школі, зразок якого затверджений Міносвіти, треба включити наступні пункти:

  1. Повна форма назви учбового закладу.
  2. Назва кафедри.
  3. Найменування учбової дисципліни.
  4. Тема наукової праці.
  5. Дані учня : прізвище, ім’я і по батькові.
  6. Курс навчання.
  7. Потім необхідно позначити форму навчання.
  8. Номер групи.
  9. Відомості про наукового керівника: прізвище, ім’я, по батькові.
  10. Місто.
  11. У завершенні ставимо дату: вказуємо рік, в якому була виконана робота.

Вимоги до шрифту

Робота набирається шрифтом 14 Times New Roman. При необхідності використовуємо шрифт жирний “Ctrl+B”, вирівнюємо по центру поєднанням “Ctrl+E”. Інтервал між рядків повинен дорівнювати 1.Обкладинка реферату школяра повинна містити практично повністю великі букви, набрані через клавішу Caps Lock. Виключення складає тільки назву міністерства і міста навчання. Вимоги відносно розміру і типу шрифту поширюється на усю титульну сторінку роботи.
Титульний аркуш реферату для школи повинен відповідати таким критеріям відносно полів: нижні і верхні поля повинні мати по 2 см відступу, 3 см – ліве і 1,5 – праве. У рамках цих вимог виконується уся робота. Проте слід враховувати, що досить часто кафедри встановлюють які-небудь свої параметри оформлення. Тому зразок для школяра в різних учбових закладах може мати свої відмітні стандарти. Найчастіше зміни зачіпають саме поля.

Вимоги до оформлення даних про учня

Від блоку по центру необхідно відступити проміжок, рівний двом натисненням клавіші “Enter” і потім внести дані, орієнтуючись на зразок. Тут також немає єдиного критерію. Існують вимоги вирівнювання блоку по лівому краю або ж по правому.
Перш ніж оформити титульний аркуш реферату в школі слід враховувати один момент відносно вирівнювання тексту по лівому краю. Ця дія не повинна виходити за межі червоної рамки на малюнку. Досить поширеною помилкою, яку допускають студенти, є вирівнювання з лівого боку самої сторінки.Важливим моментом є наявність в роботі розлініяних граф, які потрібні для оцінки або дати. Це можна зробити, використовуючи пропуски в декілька відступів. Після чого ці відступи треба виділити і застосувати нижнє підкреслення (комбінація клавіш “Ctrl+U”).
Таким чином, ми розглянули основні вимоги відносно підготовки титульного аркуша для реферату. Наслідуючи прості правила, ви зможете зробити грамотний і структурований документ, що претендує на вищу оцінку.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *