Як вибрати MP3 плеєр правильно

Ще кільканадцять років тому, вирушаючи в дорогу, доводилося брати магнітофон, щоб послухати музику. Сьогодні досить покласти в кишеню маленьку коробочку, яка має назву MP3- плеєр, і слухати музику можна без проблем. З одного боку, вибрати mp3 плеєр не так вже і складно, але з іншого боку кожен з нас стикається з проблемою у виборі, коли ми заходимо в магазин і бачимо величезну різноманітність цих пристроїв. Деякі з них мають великий запас пам’яті, інші менший. Перші можуть працювати чотири-п’ять годин, а другі всього декілька годин. Як же зробити правильний вибір? Насамперед необхідно знати, що MP3 плеєр буває трьох видів.

CD- плеєри. Такі плеєри відтворюють диски, і власної пам’яті у них немає. У діаметрі вони становлять близько 12 сантиметрів, що не дуже зручно. Більшість виробників зовсім зняли з виробництва цей тип плеєра.

Flash- плеєр. У цього типу плеєра є вбудована або змінна Flash- пам’ять, де об’єми можуть бути від 128 мб до 64 гб. Вага такого плеєра всього кілька грам, він дуже компактний і зручний, а так само вважається довговічним, оскільки в нім немає частин, що рухаються. Цей плеєр не боїться фізичного контакту, тобто удару, з ним можна бігати, стрибати, займатися аеробікою і так далі.

HDD- плеєри. Носієм тут є жорсткий магнітний накопичувач. Цей тип плеєра здатний зберігати в собі від 1,5 до 500 гб. Не завжди зручним те, що цей плеєр важить близько 100 грам. Але все таки ці плеєри довговічніші. З таким типом плеєра варто поводитися досить обережно, оскільки він може не витримати удару або інше механічного ушкодження. Та все ж великим плюсом є те, що на такому плеєрі можна навіть зберігати фільми.

Характеристики мп3 плеєрів

Тип живлення мр3 плеєра. Після того, як ви визначилися з типом пристрою і кількістю пам’яті в нім, варто звернути увагу на тип живлення плеєра. Плеєр може бути на змінних батареях, а так само мати вбудований акумулятор. Що краще для вас – це особисто ваша справа. Плеєр, що працюює на змінних батареях, зручний тим, що в абсолютно будь-який час їх можна поміняти. Вам не доведеться шукати джерело електроенергії, що б продовжити слухати музику. Але мінус тут так само є – батареї досить витратна справа, адже міняти їх доведеться часто, особливо якщо ви звикли постійно слухати музику. Вага і габарити плеєра з батареями так само не малі. Плеєр з вбудованим акумулятором характеризується тим, що ці акумулятори абсолютно не помітні. Вага і габарити такого плеєра будуть мінімальні. Але мінус полягає в тому, що для зарядки акумулятора потрібна електромережа (у тому випадку, якщо плеєр заряджається блоком живлення) або ж комп’ютер (якщо зарядка здійснюється через USB). Окрім цього, кожен вбудований акумулятор має певну кількість перезарядок, після цього плеєр починає частіше і швидше розряджатися. Але щорічно виробники створюють усе кращі і кращі акумулятори, які здатні пережити більше 4000 зарядок і тримають батарею близько 20 годин. Так само варто звернути свою увагу на те, скільки часу вибраний вами плеєр працюватиме без заряджання – це дуже важливо. Цей пункт може бути вказаний і в технічній характеристиці плеєра. Адже навряд чи хтось придбає плеєр, який міститиме в собі більше 5000 треків, але в той же час працювати не більше двох або трьох годин. Співвідношення пам’яті і місткості акумуляторів має бути прямо пропорційним. Варто вибирати плеєр, який працюватиме не менше шести годин. Наприклад, у HDD- плеєрів автономна робота складає більше п’ятнадцяти годин без додаткового заряджання.

Дисплей або екран на мп3 плеєрі. До вибору цих показників варто поставитися не менш серйозно, ніж до усіх інших технічних характеристик плеєра. У пам’яті пристрою, як правило, зберігатиметься велика кількість треків, і без потрібного дисплея складно буде не заплутатися. Дисплей повинен відображати стан батареї. Для того, щоб було зручніше, вибирайте плеєри, які показують назву треків і їх тривалість. Для того, щоб була можливість управляти басами, високими і низькими частотами не лише на комп’ютері, але і в самому плеєрі, на дисплеї повинен відображатися еквалайзер. Якщо ви купуєте mp3 плеєр з жорстким магнітним накопичувачем, звертайте увагу на те, щоб екран був достатній для зручного перегляду відео і фотографій. На деяких плеєрах є можливість читати книги, для цього у них є формат *txt. Але якщо ви плануєте часто і багато читати, так само звертайте увагу на розмір дисплея.

Комунікабельність mp3 плеєра. Якщо сказати іншими словами, то це можливість управляти функціями видалення або запису на самому плеєрі, а так само мається на увазі взаємодія плеєра з комп’ютером. Деякі виробники в комплекті пропонують спеціальну програму для запуску і роботи з плеєрами через комп’ютер. Але якщо ви виявилися не удома і захотіли щось зробити на чужому комп’ютері, то ваш плеєр не визначитися, якщо на комп’ютері немає спеціальної підтримувальної програми. Обираючи плеєр, варто потурбуватися про те, щоб ця програма була і на сайті виробника. Особливо у тому випадку, якщо диск буде випадково загублено. Більшість сучасних виробників випускають MP3- плеєри, які працюють з з будь-яким комп’ютером без додаткових програм. До речі, такий плеєр спокійно можна використати як звичайнісіньку флешку для перенесення програм або іншої інформації.

Звертаємо увагу на управління. Вибираючи плеєр, варто звертати увагу на його управління. Пам’ятайте, що воно має бути максимально зрозумілим і простим. Перед тим, як придбати вподобаний плеєр, попросіть продавця увімкнути його вам і подивитися на тип управління – воно має бути зрозуміле саме вам. Усі необхідні шляхи мають бути доступні, щоб вам не довелося довгий час провести за вивченням інструкції.

Звертаємо увагу на навушники. Однією з головних складових плеєра є навушники. Адже якість звучання під час прослуховування музики безпосередньо залежить від якості самих навушників. Досить невтішним фактом є те, що навушники, які пропонуються в комплекті , є не надто якісними. Саме тому варто узяти з собою навушники, яким ви довіряєте, і перевірити на них звучання пісень. Важливо розуміти, що ніяких сторонніх звуків, ударів і хрипів бути не повинно.

Додаткові функції mp3 плеєра. Сучасні MP3 плеери, окрім своїх основних функцій, мають низку додаткових. До основних ми звичайно віднесемо відтворення звуку, а ось до додаткових належать: FM- радіо (завжди може згодиться, якщо ваш плей-лист закінчився або просто набрид вам); Wi – Fi (цю функцію мають HDD- плеєри. Вона зручна тим, що можна, не використовуючи комп’ютер, викачати необхідні файли відразу ж в пам’ять пристрою). Bluetooth у плеєрі дозволяє обмінюватися інформацією з іншими пристроями, які так само мають Bluetooth, тобто телефон, КПК, ноутбук і так далі. Диктофон – дуже корисна складова, особливо тоді, коли необхідно щось запам’ятати або записати.

Комплектація мп3 плеєра. Як правило, в стандартний набір до плеєра додаються: навушники, USB- кабель, програмне забезпечення, шнурок, для зручного носіння(чи інше кріплення, наприклад на пояс). Стосовно блоку від розетки, то, швидше за все, в комплекті його не буде. І якщо ви не захочете заряджати плеєр від комп’ютера, тоді варто потурбуватися про те, щоб придбати цей блок окремо. Тепер Ви зможете вибрати МП3 плеєр правильно. Вдалої покупки!

відлякування шпаків, mp3pler programma, якмаезаряджатисямпетриплеер, скільки часу заряджається мр3 плеєр, усе про плеєр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *