Особливості відкриття нового бізнесу в малих містах

Бажаючи відкрити власний бізнес в маленькому місті або селищі, слід заздалегідь продумати безліч неприємних моментів. Адже існують різні “підводні камені”, здатні повністю змінити розвиток будь-якої фірми. Неможливо узяти бізнес-план, підготовлений для швидкого зростання у великому мегаполісі, і використати його в селищі. Тут бізнес росте за індивідуальними законами.

Особливості відкриття нового бізнесу в малих містах сильно відрізняються від звичних принципів. Так, підприємцеві вдасться відразу ж відмовитися від додаткової реклами. Звістка про відкриття нового магазинчика або перукарні розлетиться по усіх районах в найкоротші терміни. Причому людині навіть не доведеться докладати ніяких зусиль. Хоча цікавим стане і підбір персоналу. Обійдеться він набагато дешевше, ніж у великому населеному пункті, причому велика частина співробітників прийде по рекомендаціях друзів і знайомих. Нарешті, треба відмітити найпривабливіший чинник – мізерну конкуренцію, яка допомагає на перших етапах розвитку. Спочатку доведеться підібрати оптимальну послугу або товар. Для цього бізнесменові знадобиться максимальна інформація про потреби і достаток населення. Крім того, перед відкриттям підприємства слід серйозно віднестися до середньої зайнятості людей. Якщо перукарня закриватиметься о 18 годині, а кінець робочого дня призначений на 19, то загубиться частина клієнтів.

Ще однією особливістю невеликого містечка залишається любов до традицій. Річ у тому, що відкриття нового магазину поблизу від того, що діє напевно приведе до його швидкого закриття. Дивуватися з цього не варто, оскільки городяни віддають перевагу постійності, тому не стануть йти в нове місце, тобто продажі навіть не встигнуть з’явитися. Врешті-решт, важливо при відкритті відразу серйозно віднестися до якості товарів і послуг. Адже єдине грубе слово або несвіжий хліб “поставить хрест на бізнесі”. Місцеве населення відразу розповість усім друзям і знайомим про неприємності. Після цього чи навряд хто-небудь захоче ризикнути і відправитися до установи.

Підприємцеві також слід звернути увагу на рівень доходу населення і рід зайняття. На підставі отриманої інформації людина зможе підібрати оптимальний напрям бізнесу. Наприклад, елітний салон хутра ніколи не стане популярним в маленькому селищі. Краще згадати про невелику пекарню або пивну, оскільки вони завжди наповнюватимуться відвідувачами. Проте існує важливе виключення з правила. Близькість розташування великого населеного пункту також може внести зміни. Відкривши недалеко від шосе недорогу станцію технічного обслуговування з шиномонтажом, підприємець забезпечить розширення бізнесу в найкоротші терміни. Причому тут же знайдеться місце і для готелю, де з радістю зупиняться проїжджаючі водії.

Ну, і останнім чинником стануть сезонні товари. Все-таки навіть в дрібних селищах люди звикли користуватися благами цивілізації. Природно, вони вважатимуть за краще отримати потрібні послуги і товари прямо біля свого дому, чим вирушати в далеке місто. Відмінним прикладом є новорічні свята, перед якими варто наповнити прилавки магазину іграшками і феєрверками, які обов’язково притягнуть до себе увагу покупців. Можна доглянути і бізнес в зимовий період – зимові види бізнесу. Якщо врахувати усі особливості відкриття нового бізнесу в малих містах, бізнесменові вдасться відкрити успішну справу навіть тут, яким би складним процесом це не здалося. 

бызнес план відкриття нового підприємства у селищы, відкриття бізнесу у маленькому місті, яку справу можно відкрити у малому містечку

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *