Як відкрити продуктовий магазин?



Досить популярна і ще не застаріла ідея для бізнесу – це відкриття продуктового магазину. Якщо у Вас немає багато грошей для початкового капіталу, то це не біда, адже такого роду магазин не вимагає значних витрат на розвиток. Якщо ж вкладена величезна кількість засобів, тоді ще не можна бути упевненими в повній перемозі і успішному розвитку бізнесу. Дуже багато залежить від того, за якими принципами Ви його побудуєте, і які ідеї використовуватимете.

Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно все підготувати для відкриття продуктового магазину. Ще з давніх часів люди їли. До цього нас змушує наш інстинкт і наші рецептори, які посилають сигнал від порожнього шлунку до головного мозку, де ми і розуміємо, що пора піти в продуктовий магазин, якщо супермаркет далеко, а хліб, варену ковбасу і олію можна купити і в маленькому доброму магазинчику біля під’їзду. Люди віддають перевагу дешевим магазинам, які торгують свіжою їжею. Як завжди буде присутньою конкуренція, адже ринок цей дуже наповнений різними бізнесменами і бізнес леді.

Як і в побудові будь-якого бізнесу, починати думати про місце треба відразу. Краще всього помістити його біля будинку свого, якщо в ньому ще живе 120 сімей, ну або біля сусіднього кварталу. Головне, щоб в людей була думка піти саме у Ваш магазин. Зараз такі ледачі люди, що Ви собі навіть не уявляєте. Вони готові послати свого синочка в магазин, який біля під’їзду, щоб не вставати з дивана. Звичайно, це свого роду художній прийом, але насправді ніхто не хоче далеко йти. Тому головною метою при спорудженні магазину буде його успішне місце розташування. Якщо вже є конкурент на цій території, то буде складніше,але все-таки можна вибратися і з такого болота. Конкурент заважатиме, але з цим треба боротися. Якщо є зблизька супермаркет або великий магазин, тоді тихенько збираємо валізи і міняємо місце розташування.

Не обов’язково будувати приміщення, можна його орендувати, що буде плюсом в зимову пору, адже не треба буде купувати різного роду окремі обігрівачі, які не завжди можуть бути безпечними для людини і самого магазину. Для організації подібної справи може підійти навіть квартира, але вона має бути розташована на першому поверсі нежитлового фонду. Адже мало хто піде по сходах, наприклад, на 5 поверх в маленькі двері, навіть не знаючи, як там зберігається усі продукти, адже які ще можуть бути думки у людини, якщо купуватиме в такому прилавку.

Також дуже важливо визначитися з товарами, які пропонуватимете покупцям. У деяких країнах і регіонах ліцензію на продаж алкогольних напоїв треба виробляти окремо, адже її не видають звичайним підприємцям. Аж надто багато підлітків з пивом і бренді бігає, хоча це один з продуктів, що найбільш окупаються. Для отримання усіх дозволів йдемо в найближчий податковий орган. Там підписуємо усі договори за наявності певних документів і отримуємо дозвіл на торгівлю продуктовими товарами. При необхідності купуємо касовий апарат, для того, щоб відразу зареєструвати його за місцем ведення бізнесу. Папери при собі, усі дозволи є і довідки готові, в тому числі і від пожежників. Тепер можна почати ремонт або просто планування приміщення, де буде величний і популярний продуктовий магазин.

Як відкрити продуктовий магазин, якщо навіть не знаєте, як оформити приміщення? Можете пройтися по конкурентах, прикупити у них пачку сірників, а за той час подивитися, що і до чого. Можете зайве прибрати, а залишити тільки краще. Для додаткової економії можете подивитися в оголошення міста, там можете знайти б. у. устаткування для магазинів. Це значно скоротить грошові витрати. Якщо воно має хороший стан і не вимагає ремонту, тоді однозначно беріть. Зайва економія не пошкодить. Холодильники зазвичай потрібні при закупівлі пива і напоїв, які люблять пити холодними. Стійки для солодких товарів також можуть бути отриманими безкоштовно. Адже все не так погано, як думалось. Дуже багато можна заощадити на одному тільки устаткуванні. На усе інше треба буде витратити від 5 до 10 тисяч доларів, це вже залежить від розміру приміщення. Якщо як ми писали використати б. у. устаткування, тоді ще 2-3 тисячі у. о. піде на Вашу користь.

Складнощів набагато більше, ніж при спробах заробити гроші, сидячи вдома. Загалом, в грошах ми майже розібралися і дійшли висновку, щоб почати функціонування такого роду сервісу треба спершу близько 20 000 тисяч доларів. Дуже вигідно укладати різні угоди і клеїти різноманітну рекламу популярних брендів, це допомагає при залученні клієнтів. Вони так і липнуть, коли бачать чергову яскраву рекламу. Біля каси, як завжди ставлять жуйки і різноманітні дешеві товари, які клієнт може захотіти купити, поки касир повільно рахуватиме кожну копійку. А

Але, як відкрити продуктовий магазин, якщо ще немає працівників? За умови, що Ви будете самі і прибирати, і гроші рахувати і взагалі все робити, то це і не знадобиться, але чи надовго стане 1 людини? Краще всього найняти декілька працівників, якщо є 2 каси, тоді знадобитися мінімум 4 продавці, для змінної роботи. Це так, щоб обідньої перерви практично не було, а вони могли підмінити один одного в дуже неприємній ситуації. Ну, ще один прибиральник, якому, не знадобитися працювати надто багато, якщо це маленьких розмірів магазинчик. У такому разі можна перекинути цей обов’язок на одного з продавців, природно доплативши за це до його зарплати. Роль адміністратора можете виконувати Ви на початкових етапах. Загалом, магазин готовий, можете різати стрічку і впускати тисячі покупців, які вишикувалися в чергу. А тепер прокидайтеся, пора будувати свій бізнес!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як відкрити продуктовий магазин форум, відкрити продуктовий магазин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *