Як заповнити товарний чек

Товарний чек – правила заповнення. Товарний чек – документ підтверджувальний факт здійснення продажу товару або послуги. Чек покупець отримує після здійснення оплати, і є чинником підтвердження угоди. Товарний чек повинен заповнити продавець товару або послуги. Товарний чек потрібний для розкриття інформації, яка фігурує в касовому чеку. У товарному чеку перераховується список придбаних товарів, у зв’язку з цим товарний чек має бути прикріплений до касового чеку. В основному покупець вимагає надання йому товарного чеку, оскільки у більшості випадків цей документ потрібний для організацій, а не для себе. Адже тільки за наявності товарного чеку, бухгалтер зможе зробити облік придбаних товарів.

Перш, ніж заповнити товарний чек необхідно мати уявлення про вимоги, що пред’являються до складання товарного чеку. Єдиного стандартного бланка для товарного чеку не існує, тому продавець може скласти свою форму бланку. Але при цьому не варто забувати, що в цьому документі мають бути присутніми наступні реквізити: Найменування документу. Назва організації (для ІП П.І.Б.) ІПН організації (чи ІП). Повний список, які товари були придбані з вказівкою їх кількості. Підсумкова сума оплати. П.І.Б працівника, що заповнює товарний чек з вказівкою посади і власного підпису.

При заповненні товарного чеку слід вказувати повний список товарів, що були придбані. Забороняється загальний опис товарів, тобто, написати “Господарські товари” не вийде, доведеться писати кожен товар окремо (порошок, мило, папір і так далі). Недосвідчені підприємці можуть і не знати цих нюансів. І, якщо Вам видали товарний чек з якими-небудь порушеннями, то зверніться до продавця з вимогою переписати товарний чек за встановленою нормою. До того ж за наявності товарного чеку у Вас є можливість обміняти товар або повернути раніше сплачені гроші за нього. Але тільки у встановлені законодавством терміни і за наявності як товарного, так і касового чеку.

Час, який витрачається при заповненні товарного чеку незначний, тому не варто відмовлятися від можливості його оформлення. Продавець не має права відмовити Вам в оформленні товарного чеку, якщо ж продавець відмовляється, то в цьому випадку клієнт може звернутися в податкові органи. І відповідні органи можуть прийняти адміністративні санкції до недобросовісних організацій (чи підприємців).

Продавець, що реалізовує продукцію, зобов’язаний знати правила оформлення товарного чеку. До речі, для допомоги продавцям в Інтернеті з’явилася онлайн форма товарного чеку, і в цю форму необхідно буде ввести дані. Після чого на моніторі виникне готовий документ, який необхідно буде тільки роздрукувати.

Товарний чек, порядок заповнення товарного чеку, бланк товарний чек, заповнення товарного чеку, товарний чек бланк

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *