Процес вирішення проблем

Традиційною реакцією на проблеми є сплеск негативних емоцій. Люди навіть не замислюються над самою суттю проблем, вони просто негативно до них відносяться, не підозрюючи, що в них вміщене велике благо.

Досить часто ми називаємо проблемою будь-яку життєву ситуацію, яка не вписується в наш стандартний життєвий устрій, примушує нас діяти в нових, нестандартних умовах. Саме той факт, що ми змушені шукати нові шляхи реакції на оточення, нові методи впливу на ситуацію, примушує нас відчувати дискомфорт і відповідно сприймати цю ситуацію, як негативну. А насправді це не так вже і погано, просто життя надає нам можливість навчитися існувати в різних ситуаціях, не стояти на місці, розвивати свої навички і уміння.

Як не дивно, але саме проблеми приносять в наше життя дивовижні плоди. Якщо замислитися і проаналізувати своє життя, то Ви побачите, що після того, як Ви розв’язали ту або іншу проблему, життя сторицею винагороджує Ваші старання. Услід за процесом вирішення проблеми слідує успіх. Усвідомивши, що проблема має не лише негативну сторону, але і позитивну, Вам стане набагато легше домагатися в житті успіхів. Єдине, що від Вас потрібно, не йти від проблем і не опускати руки при невдачах, тільки Ваші активні дії здатні знайти вихід з ситуації, що склалася, а, означає, і зробити до успіху ще один крок. Проблеми є свого роду тренуваннями для наших навичок і умінь, вони не дозволяють нам опочивати на лаврах. Майте сміливість долати проблеми і терпіння дочекатися плодів.

Процес вирішення проблем
Усі люди діють під впливом своїх емоцій. Саме наші емоції першими реагують на ту або іншу ситуацію. Це нормальна реакція на події, які виводять людину з її зони комфорту. У момент усвідомлення того, що перед Вами виникла проблема, постарайтеся зберегти спокій. Напевне, це найскладніше на початковому етапі роботи з проблемою. Від того, як Ви відреагуєте на проблему, багато в чому залежатиме, який вектор придбає розвиток ситуації надалі. Ваша негативна реакція зможе притягнути у Ваше життя безліч дрібних негативних подій, які здатні серйозно ускладнити Вам життя. Не здійснюйте необдуманих емоційних викидів енергії, не дозволяйте своїм емоціям посилити виниклу проблему. Досить часто виникла проблема далека від критичної, але наш викид негативу, який супроводжує її появу, веде до ухвалення необдуманих поспішних рішень, здатних дійсно довести ситуацію до критичної точки.

Дуже важливо зберігати душевний спокій у момент появи проблеми. Візьміть себе в руки і подивіться на проблему без зайвих емоцій. Найімовірніше, холодне серце допоможе побачити процес вирішення проблеми, який лежить на поверхні і який в сплеску емоцій Ви просто не змогли б розгледіти. Спробуйте залишатися не залученим в проблему емоційно, і Ви помітите, що проблеми з часом вирішуються, особливо якщо Ви прикладаєте максимум зусиль до їх рішення. Не дозволяйте собі негативно реагувати на проблеми, не ускладнюйте собі життя.

Розв’язати проблему, означає змінити відношення до неї
У тих випадках, коли Ви не можете залишатися байдужі до виниклої проблеми, не робіть взагалі ніяких дій, дайте собі час відновити душевну рівновагу. Не думайте про проблему деякий час, подивіться на неї з іншого боку. Почекайте, коли Ваші емоції перекиплять, лише тоді Ви зможете побачити ситуацію без спотворення і в повному об’ємі, а не односторонньо. Можливо, вам допоможуть наступні етапи.

Етапи вирішення проблеми
1. Проблеми – це ті ж ситуації, просто Ви не були до них готові і не чекали їх розвитку. Вони не несуть в собі негативного навантаження, це ми самі своїми емоціями робимо їх такими, залучаючи у своє життя ще більше негативу.
2. Визнайте, що тільки проблеми здатні привести Вас до успіху.
3. Прийміть проблеми, як дар зверху, будьте вдячними за проблеми, адже вони допомагають Вам ставати сильнішими і мудрішими.
4. Змусьте свою підсвідомість прийняти ці постулати, використовуючи методи самонавіювання.

Як тільки Ви зміните своє відношення до проблем, як тільки Ви зрозумієте, що вони не заважають йти до наміченої мети, а, навпаки, сприяють цьому, як тільки вказані вище постулати порідняться з Вашою підсвідомістю, Ви зможете реагувати на проблеми як на дар долі, а не як на випробування.
Наше життя не є прямою, спрямованою до успіху, графічно вона ближча до синусоїди, де за проблемами йдуть тріумфи. Наш світ дуальний, тому завжди будьте готові до того, що на зміну успіху приходить проблема, а процес її рішення у свою чергу веде до успіху. Це є лише чергою подій, що змінюють один одного.
Проблеми здатні загартувати Вас, зробити сильнішим, дати можливість набути корисного досвіду, який допоможе досягти успіху за коротший проміжок часу. Це і мається на увазі під плодом проблем.

сечові проблеми і їх виришеня, зустріч гостей на діловому прийомі, як забіремінити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *