Якщо стало нудно, або чим зайнятися в Інтернеті

Напевно, у кожної людини траплялися такі дні, коли повертаєшся з роботи або навчання додому і не знаєш, чим себе зайняти, куди податися і на що направити сили, ентузіазм і енергію (таке іноді трапляється, коли займаєшся улюбленою справою), що ллється через край. По телевізору показують те ж, що і учора, а гра з пультом дистанційного керування в “вгадай канал” вже давно набридла. І тоді на допомогу нудьгуючій людині приходить Інтернет, місце, де одночасно є все і немає нічого. Отже, давайте обговоримо, чим можна зайнятися в Інтернеті у вільний час.

Смуток-туга мене з’їдає – чим зайнятися в Інтернеті?

Насправді, якщо провести невелике соцопитування серед ваших знайомих на предмет того, чим вони займаються в мережі, коли у них випадає вільна хвилинка-друга або треба якось “убити” час, однозначної відповіді ви не отримаєте. Та її і не існує, адже варіантів проводження часу у всесвітній павутині велика кількість, обмежена лише вашою фантазією.

Проте, ми вирішили вчинити свого роду список і зібрати тут для вас найцікавіші варіанти, чим можна зайнятися в Інтернеті, коли стає нудно.

Отже, якщо спробувати розбити існуючу безліч Інтернет-занять з якихось конкретних ознак і привести їх хоч би в деяку подібність системи, усі види діяльності в Інтернет можна віднести до наступних категорій:

  1. Творчість і розваги.
  2. Навчання і освіта.
  3. Робота і підробіток.
  4. Спілкування.
  5. Пошук відповідей на питання, що цікавлять, а просто – збір інформації.

Розважаємося, творимо і витворяємо    

Щоб розповісти про те, як саме Інтернет може вас розважити коли стає нудно, не вистачить і десятка сторінок, адже потенціал всесвітньої мережі не просто великий – він величезний! Але щоб не уславитися голослівними, перейдемо прямо до справи. Отже, якщо вас у черговий раз здолала зелена туга, а на вулиці погода така, що і собаку-то вигнати жаль, розвіятися допоможе.

Відео, викладене в мережі. Тут ви можете знайти як новинки кіно, так і невідомі фільми, а також стрічки, що стали класикою кінематографу. Завжди піднімуть настрій відео-приколи, ролики про тварин і дітей. Чи любите ви бойовики, божеволієте по романтичних комедіях або готові плакати дні безперервно разом з героями латиноамериканських серіалів – усе це ви зможете знайти в Інтернеті.

Музика. Мабуть, її можна назвати ще одним безмежним ресурсом, порівняти який можна хіба що з бездонними водами Світового океану. Дійсно, в мережі можна знайти усі музичні напрями і стилі, які існують сьогодні і тисячі радіостанцій, десятки мільйонів сайтів, що надають можливість не лише прослухати вподобану композицію, але і викачати її. Чи шукайте ви музику древніх цивілізацій, “Симфонію №6” Моцарта або останній хіт Адель, в Інтернеті знайдеться все. Ви можете навіть записати своє власне відео, викласти свій шедевр, скажімо, на YouTube і на наступний ранок прокинутися знаменитим.

Створення фотографій. Що таке фотографія? Це спосіб розповісти світу про себе, свої захоплення і пристрасті. Роблячи знімки і викладаючи їх в мережі, ми хочемо повідати іншим людям про своє бачення життя і сподіваємося на взаємність.
Ігри онлайн – ще одна хороша відповідь на питання чим зайнятися в інтернеті. Для деяких категорій користувачів (геймерів) вони стають повноцінною заміною навколишнього світу. Ми не робитимемо оцінку цьому захопленню. Відмітимо лише, що всесвітня мережа надає любителям онлайн ігор знаходити друзів-однодумців, грати і брати участь в різних турнірах і змаганнях, удосконалюючи свої навички і рівень майстерності. І усе це – не покидаючи власної квартири, сидячи біля монітора комп’ютера.

Здобуваємо освіту

Краще вкладення грошових коштів – це інвестиції в себе. Так що, якщо вам нудно, і ви бродите по мережі, не знаючи, чим зайнятися в Інтернет, подумайте про те, щоб використати ресурси всесвітньої павутини для розширення власного кругозору, вивчення іноземної мови, здобуття освіти (першого, другого, ., десятого), проходження професійних курсів і так далі. Так, не покидаючи комфортного крісла, ви можете отримати вищу освіту як у себе на батьківщині, так і за кордоном; прийняти участь в множині корисних і цікавих веб-симінарів і відеоконференціях, прочитати величезну кількість книг і подивитися сотні повчальних відео. Скориставшись можливостями, що надаються мережею Інтернет, ви зможете підняти рівень своєї освіти дуже високо.

Заробляємо в мережі реальні гроші

Беремо участь в інтернет аукціонах. Тут ви можете продати або купити усе, що завгодно –  цілком гідне проведення часу, коли стає нудно. При цьому не важливо, де ви живете, якої ви національності, скільки вам років, якого кольору ваші очі або волосся, чи любите ви Я.Вишнєвського або Д. Данцову. Все, що вам треба, – доступ в Інтернет, пластикова карта якого-небудь банку або електронний гаманець. Якщо у вас є підприємницька жилка, ви можете відкрити свій інтернет магазин. Це не лише відмінне вкладення коштів, але джерело хорошого доходу.

У кожному з нас є приховані таланти, і фріланс дозволяє їх не лише розкрити, але і заробити на цьому гроші. Будь ви журналіст (можна заробляти на написанні і продажі статей у біржі etxt.ru), художник, дизайнер або викладач – тут ви завжди знайдете людей, які потребують ваших професійних навичок, умінь і досвіду.

Важливо: всесвітня павутина не розділяє людей на “хороших” і “поганих” – програму, що уміє це робити, ще не придумали. А тому, роздумуючи, чим зайнятися в Інтернеті, будьте пильні і ретельніше підходите до вибору знайомих.

Спілкуємося і ставимо питання

Нарешті, Інтернет – це просто місце, де можна добре провести час, спілкуючись з цікавими людьми, заводячи нові знайомства коли стає нудно або допомагаючи людям, відповідаючи на наболілі питання. Благо, можливостей для цього аж занадто. Це соціальні мережі, месенджери, сайти знайомств, форуми, чати і так далі. Ну, і, звичайно, всесвітня павутина – це невичерпна криниця інформації, корисної і не дуже. Якщо ви все ще не знаєте, чим зайнятися в Інтернеті, введіть ваше питання в поле пошуку.

чим зайнятися в інтернеті

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *