Як навчитися грати на барабанах



З’явитися бажання навчитися грати на барабанах може у будь-якого підлітка після відвідування концерту або перегляду фільму про життя музикантів. Це бажання похвальне. Зайняття музикою – справа хороша. Але з іншого боку є декілька негативних моментів, і не зупинитися на них на самому початку статті було б неправильно.

Не варто падати на підлогу і битися в істериці, купите установку і все. Так не буває. Спочатку подумайте, чи є у Вас талант, чи можете Ви писати пісні. Крім того, врахуйте: Хороша ударна установка коштує недешево. Для досягнення результату необхідно декілька років вчитися. Інакше Ви просто стукатимете і витягатимете звуки, а не гратимете на барабанах. Показати своє уміння родичам, друзям або подрузі можна тільки на концерті. Барабани з собою не візьмеш. Це не баян і не гітара. Репетиції в домашніх умовах – зайняття не тихе. Можливі конфлікти не лише зі своїми домашніми, але і з сусідами, аж до приходу працівників правоохоронних органів. Занять з самовчителів буде недостатньо, щоб зрозуміти, як навчитися грати на барабанах. Зайняття з непрофесіоналами може привести не лише до відсутності результату, але і до травм. Не усміхайтеся, буває і таке. Слід записатися в музичну школу або найняти кваліфікованого репетитора.

Якщо Ви не злякалися на початку статті, і дочитали до цього місця, значить, твердий намір грати на барабанах є. Тепер збираємо гроші на установку і шукаємо найближчу музичну школу або репетитора. Бути хорошим барабанщиком дуже круто і принадно. Багато музичних колективів потребують таких виконавців. Досить поспілкуватися на спеціалізованих форумах, і Ви побачите перспективи своєї майбутньої діяльності.

Але це в далекому майбутньому. А доки приступаємо до навчання. Далі приведені два пункти, як слід вчинити, якщо немає можливості відразу купити барабанну установку, і якщо така можливість є.

Як навчитися грати на барабанах, якщо немає можливості придбати повноцінну установку

Якщо з якихось причин немає можливості грати на повноцінній установці, то можна звернути увагу на тренувальний пед. Це своєрідний тренажер. Гучних звуків він не видає, але відпрацьовувати такі навички, як почуття ритму або хльостку можна запросто. Щоб зрозуміти, як навчитися грати на барабанах, це найкращий варіант для новачків. Вартість такого педа відносно невелика. Залежно від виробника, комплектації, наявності стійки і паличок, коливається в межах 30-40 доларів. Якщо немає можливості або бажання придбавати пед, то можна зібрати імпровізовану установку з підручних засобів. Для цього підійде все, що може видавати звуки при ударі. Шматки пластику, фанери, старі автомобільні шини. Словом, голота на вигадку хитра. Установку можна спробувати зробити самостійно з усього схожого на цей інструмент. Багато відомих музикантів саме так і починали вчитися грати на барабанах. Хорошим варіантом може служити навчання грі на барабанах в шкільному гуртку або ДК. Для новачків це найбільш ідеальний варіант. У таких колективах, зазвичай є керівник, який може навчити азам. Якщо немає можливості придбати барабанну установку у зборі, то можна купувати її по частинах. Але робити це необхідно з прицілом на можливість зібрати все в єдине ціле. Кожен барабан повинен стати складовою частиною установки.

Як навчитися грати на барабанах, якщо є можливість придбати повноцінну установку

У будь-якому випадку, варто записатися в музичну школу або займатися з репетитором. Без відповідних знань добитися позитивного результату не вийде. Навіть маючи хорошу і дорогу установку, знаючи специфічні слівця, маючи власну групу, без відповідних знань максимально Ви зможете стати посереднім самоуком. Під керівництвом грамотного учителя навчитеся не лише грати на барабанах, але і правильно сидіти і рухатися за ударною установкою. Інакше є вірогідність через декілька років перетворитися на інваліда. Цьому може сприяти неоптимальне положення рук і ніг, невірно поставлена дрібна моторика, довге знаходження в не зовсім природній позі і обмеженість рухів – це шляхи в інвалідне крісло. З усією серйозністю віднесіться до придбання ударної установки. Можна поспілкуватися на форумах, читати музичну літературу. Необхідно отримати певну теоретичну базу. На форумах завжди підкажуть, де можна дешевше купити барабанну установку, на яких фірмах варто зупинити свій вибір, на які моменти слід звернути особливу увагу. Вартість ударної установки може коливатися в досить великих межах. Але менше 600-700 баксів хороший інструмент коштувати не може. Треба бути готовим до подібної витрати. Для того, щоб навчитися грати на барабанах, треба мати гідний інструмент. Він отримується не на один день. Хороша барабанна установка прослужить вірою і правдою декілька років. Але слід уточнити, при дбайливому відношенні до інструменту.

Не зайвим буде прислухатися і до рад продавця-консультанта в музичному магазині. Навіть якщо у Вас є думка, що сформувалася, на рахунок барабанної установки. Будь-яка інформація зайвою не буде. У спеціалізованих магазинах зазвичай працюють люди, обізнані і своїй справі. Попросіть протестувати інструмент, що зацікавив Вас. І звучання, і зовнішній вигляд повинні відповідати бажанням майбутнього музиканта. Слід звернути увагу на той факт, що подібні перевірки влаштовувалися не один раз. Стан шкіри або пластика на барабанах може бути не кращим. Попросіть замінити їх. Якщо Ви купуватимете, то продавці зазвичай роблять це без проблем. Під час навчання таку операцію доведеться проводити самостійно. Вважається, що раз на місяць треба міняти старий пластик на новий.

Те, про що ми говорили тільки теоретична підоснова. Як грати на барабанах, Ви зрозумієте тільки під час практичних вправ. Є безліч спеціалізованих відеоуроків і повчальних сайтів. Але тільки під наглядом фахівця можна зрозуміти, як грати на барабанах. Усі відеоресурси інтернету можуть бути тільки помічниками, а не учителями.

Ми можемо порадити декілька таких помічників, які допоможуть зрозуміти, як навчитися грати на барабанах. Подивіться.

Freedrumlessons – хороший, пізнавальний сайт. Є відеоуроки по грі на барабанах. Описані багато шкіл і методики навчання.

Drumbum – теж цікавий і корисний ресурс. Також є відеоуроки по різних школах гри на барабанах. Tunadrum – цікавий і зрозумілий опис, як правильно настроїти барабани. Так, цей музичний інструмент, як і інші теж настроюється.   


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як навчитися грати на барабанах, навчитися грати на барабанах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *