Як навчитися добре грати в шахи



Шахи – це відмінна гра, що розвиває мислення, логіку і тактику. Вона може стати, як відмінним хобі, так і професійним захопленням і навіть традицією, як, наприклад, у Венеції, де щороку грають в шахи з живими гравцями. Попри те, що навчитися добре грати в шахи досить не просто, все ж прагнення досягти цього є досить цікавим зайняттям і відмінною перевіркою своїх можливостей, оскільки добитися цього буде не так вже і просто. Шахи є однаково корисною грою, як для дітей, так і для дорослих, для підвищення загального їх розвитку.

Для того, щоб навчитися грати в шахи необхідно:

  1. Мати або розвивати такі якості, як терпіння, завзятість і посидючість.
  2. Вивчити добре правила гри. Необхідно добре запам’ятати назви фігур, правильне їх розташування і можливі їх ходи, оскільки у кожної фігури свої можливості.Вивчати книги з описом тактик, у тому разі якщо хочете навчитися добре грати в шахи.
  3. Знайти собі досвідченішого партнера і виконувати регулярні тренувальні ігри, для того, щоб у разі помилок він міг вас поправити, а також, щоб гра не була занадто легкою і не цікавою, як це може бути із слабкішим гравцем.

Окрім цього, для того, щоб краще зрозуміти як навчитися грати в шахи можна проглянути різні відео, з повчальними записами і різноманітними турнірами або почати ходити в спеціальні гуртки по шахах.

Як навчитися грати в шахи онлайн і за допомогою програм

Нині навчитися грати в шахи стало набагато простіше і для цього навіть не вимагається шукати партнера, оскільки є можливість грати в цю гру за допомогою різних програм, онлайн або з комп’ютером. Привабливість таких ігор полягає в тому, що знаючи основні правила, тактику і стратегії можна вчитися одночасно з розігруванням чергової партії, а також те, що проводити їх ви можете у будь-який слушний для вас час і навіть у будь-якому місці.
Комп’ютерних програм по шахових іграх досить велика кількість, однією з найпопулярніших є “Шахи від Каспарова”. Ця гра має прекрасне оформлення і дозволяє потренувати свої розумові можливості як зовсім ще зеленим новачкам, так і досить досвідченим професійним гравцям.

Окрім комп’ютерних програм створена безліч додатків для телефонів, що значно спрощує пошук місця для розігрування партій. Також відмінним способом навчитися грати в шахи є онлайн гра, із справжнім партнером.

У будь-якому випадку в шахових партіях не стільки важливо виграти їх, як красиво і з розумом розіграти, тому увесь час необхідно удосконалювати свої навички в цій цікавій і древній грі.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як навчитися грати в шахмати, як навчитись грати в шахмати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *