Як навчиться малювати портрети?



Якщо малювання для Вас є не дрімучим лісом, а Ви досить добре малюєте або просто любите такий рід зайняття, тоді Ви напевно знаєте, як навчитися малювати портрети. Якщо ж доки Ваш рівень майстерності малювання не дійшов до того рівня, що Ви з нуля можете намалювати обличчя людини, тоді ця стаття буде дуже корисна для Вас. Чому саме малювання людей є одним з найпопулярніших типів малювання здогадатися не складно. Це показник майстерності і високого професіоналізму майстра, адже насправді малювання портретів не таке вже і легке і правильно робити це можуть тільки деякі. Більшість усіх художників портретистів – це самородки, які мали прекрасне відчуття і можливість малювати ще з самого народження. Але навіть їм, на самих початкових стадіях розвитку свого таланту досить складно навчитися правильно малювати обличчя людини або навіть в повне зростання.

Навіть дуже талановитій людині треба багато вчитися і мати багато практики для досягнення бажаного результату. Якщо малювати інші види картин, натюрморт, наприклад, то як би погано або добре у Вас не виходило, завжди можна з упевненістю виявити свою думку, яка виявлятиме Ваше персональне бачення композиції. У випадку з портретом так не буде. Навіть людина, яка в житті ще не тримала кисть в руках, яка нічого не розуміє в малюванні, може прямо і точно сказати, чи вийшло у Вас створення портрета. Досягти ідеальної стовідсоткової схожості не під силу навіть професійним художникам, але є деякі особини, рівень майстерності яких дозволяє робити шедеври. Фішка уся в тому, що стовідсоткової схожості не треба. Спершу, коли вчаться малювати портрети, потрібно дивитися дуже довгий час на предмет, який Ви зображуватимете. Треба зрозуміти усі особливості і вловити фізіономію обличчя людини. Краще дивитися на обличчя однієї людини, уважно розглянути усі пропорції і розміри особи. А вже потім намагатиметеся перенести усе це не папір.

Якщо Ви зможете вловити усі особливості будови обличчя, тоді малювання портретів буде набагато простіше. Не треба спочатку намагатися приділяти увагу кожній маленькій деталі, для початківців буде досить розглянути тільки контури обличчя. А потім, коли основні деталі особи будуть зображені, те додавання тіней і дрібних особливостей обличчя особи буде не особливою проблемою для людини з середнім рівнем малювання. Для прикладу можете згадати шаржі. Адже художник шаржист виділяє саме ці особливості обличчя людини і починає малювати їх. Він надає комічніше забарвлення. Виходить смішно, але все-таки, схоже. Коли Ви вже навчитеся малювати портрети, візьмете у свої руки навіть звичайний олівець і дуже уважно зможете вивчити поглядом обличчя людини, розберіть його в голові, в думках і зможете розкласти його на основні пропорції і частини. Після цього починайте переносити усі ці уявлення на папір, змальовуючи додатковими лініями кожну рису обличчя у вигляді звичайнісіньких геометричних фігур. Після цього, використовуючи олівець, починайте переносити додаткові деталі і особливості особи. Впевненні, що тепер питання, як малювати портрети Вас не хвилюватиме.   


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати лице людини, як намалювати портрет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *