Як подолати депресію самостійно



Позбавитися від депресії без пігулок

Принадні на перших порах трудові будні через кілька років втрачають усю свою колишню чарівність, отупляють одноманітністю і заганяють в глухий кут. Досить часто ловиш себе на думці, що єдина річ, яку устигаєш зробити впродовж дня, – це попрацювати. При цьому про кар’єрне зростання мови взагалі не ведеться. А мрії з минулого малювали такі принадні картини, де власний офіс в елітному бізнес-центрі, світське життя і загальне визнання. Ми спробуємо підказати як впоратися з депресією просто і швидко.

Ранок. Будильник. Ви схоплюєтеся і одягаєтеся, дожовуючи на ходу поспішно приготований бутерброд, проштовхуючи його всередину кавою або чаєм. Летите на роботу, де Вас вже очікує список термінових справ і кіпа документів, які розібрати немає можливості не те що до вечора, не кажучи вже про обід.

Прості способи впоратися з депресією

Так пролітає робочий день, за метушнею і справами Ви не встигаєте виділити і хвилину, щоб почути улюблений голос або проконтролювати переміщення дитини. Ви постійно знаходилися під наглядом, а чиясь, не зовсім доброзичлива рука, підкладала Вам все нову і нову роботу. Тому припало на пару годин затриматися після фінального свистка, щоб доробити цю кіпу роботи, не дозволяючи собі залишити її на завтра. Останнім автобусом Ви добираєтеся до будинку, добре, якщо є що перекусити, валитеся без сил на диван, останній погляд на мелькаючий екран і ось він сон, хоча ні, знову ранок і знову будильник.

Без сумніву, такий спосіб життя ні для кого не буде привабливим. Шалений ритм життя здатний будь-кого вивести з рівноваги, зробити злим і дратівливим. Робота перетворюється на пекло. Розмови про підвищення по службі або надбавки в платні і вже просто не вистачає сил. Цей замкнутий круг неможливо розірвати ні впродовж року, ні двох, ні трьох. Шкільні і інститутські роки здаються раєм на землі. Сльози з приводу не виконаного домашнього завдання викликають сміх, а про сесію все частіше згадуєте з розчуленням. Хочеться повернути час назад, поринути у вир безтурботного життя, вдихнути свободу повними грудьми. Відчуття того, що світ злий на Вас за щось стає усе більш нав’язливим.

Колеги перетворилися з милого створення в докучливих і буркотливих невдах, які так і намагаються скинути Вам свою роботу, щоб раніше втекти додому. Ви вже і не пам’ятаєте, коли Ви по-сімейному пили з ними в обідню перерву чай, обговорювали останні кінофільми і новинки моди. Зараз про чаювання ніхто не згадує, а темою для розмови є ті або інші промахи колег, а також обговорення подробиць їх сімейного життя. Отже, діагноз наступний – у вас депресія.

Як впорається з депресією?

Що ж зробило людей такими? Невже робота може приносити тільки певну фінансову стабільність, а задоволення від роботи – це поетична вигадка ніколи не працюючих літераторів? Щоб якось перервати цей замкнутий круг і здолати депресію візьміть відпустку. Це може бути навіть лікарняний, адже Ваш душевний стан вже починає викликати побоювання. Так далі тривати не може, інакше Ви просто втратите розум.

Присвятіть свій час друзям і сім’ї. Швидше за все, що за ці роки у Вас навіть не було часу подзвонити своїм друзям. Якщо дозволяють фінанси, проведіть ці дні з користю. Санаторії і пансіонати – ідеальне місце, щоб відпочити і підлікуватися. Якщо у Вас є можливість пожити в селі, то нічого кращого і не придумаєш. Неквапливе розмірене сільське життя і близькість природи здатні зробити благотворний ефект на Вашу нервову систему.

У тому випадку, якщо навіть на пару днів вирватися з офісних буднів неможливо, дозвольте собі відпочити прямо на робочому місці. Постарайтеся робити тільки термінові справи, не розпиляйте свою увагу одночасно на декілька справ. Ви вже не раз довели, що багато що можете зробити, немає необхідності щодня доводити одне і теж. Розраховуйте свої сили і не звалюйте на себе роботу, що перевищує Ваші денні можливості. Роботи повинно бути рівно стільки, щоб вистачило на робочий день і не залишалося на вечір і завтрашній ранок.

Якщо Ви встановите для себе денну норму, щоб Ви устигали все зробити і мати ще в запасі трохи вільного часу, Ви зможете здолати стрес і перемогти свою дратівливість. Об’єм роботи, який реально зробити впродовж дня дозволить Вам отримувати задоволення від роботи, уникнути стресу і вчасно йти додому.

Не забудьте і про своїх близьких. Вони своїм терпінням і розумінням заслужили Ваші турботи і уваги. Приготуйте їм шикарну вечерю, просто проведіть більше часу в колі сім’ї. Ви подивитеся на світ іншими очима.

Ніколи не опускайте руки, Ви усе можете виправити.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як подолати дипресію, як подолати депресію

Коментарі 2 коментарі

  • Гарні поради, дійсно потрібно намагатися не бігти по життю а просто йти, і дивитися навколо. А то життя минає а ми його і не бачимо за роботою, депресіями, проблемами.

  • Поради на межі маразму. Ви розповідаєте про депресію як про легку втому. Ви навіть не уявлчєте, що депресія це не коли у вас немає настрою один день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *