Як лікувати рожеві вугри

Рожеві вугрі відрізняються від звичайних вугрів. Головні симптоми захворювання це почервоніння обличчя, а в основі хвороби лежить не закупорка сальних залоз, як у випадку із звичайними вуграми, а порушення функції поверхневих кровоносних судин обличчя.

Механізм виникнення рожевих вугрів досі до кінця не вивчений. Оскільки, лікувати рожеві вугрі досить складно, краще довірити лікування косметологові або дерматологові. Буває і так, що лікування ускладнене наявністю в елементах висипу таких паразитів, як кліщі, які не є причиною виникнення рожевих вугрів, але дуже ускладнюють перебіг хвороби. Саме з цієї причини слід перед початком лікування відвідати дерматолога, щоб виключити наявність кліща.

Не варто вірити тим, хто ділиться рецептами, як можна позбавитися від рожевих вугрів самостійно. Краще самому цього не робити. Як правило, при самостійному лікуванні добитися бажаних результатів неможливе. Лікування рожевих вугрів завжди комплексне, і тільки лікар може знати які препарати Вам слід вживати внутрішньо, а якими засобами можна обробляти хворі ділянки. Є профілактичні методи, які не дозволять хворобі прогресувати і у поєднанні з тим, що Вам призначить доктор, дадуть позитивний результат. Саме про ці методи і піде мова.

Говорячи про те, як лікувати рожеві вугрі, не можна не згадати про чинники, які посилюють хворобу. Якщо Ви страждаєте на це захворювання, пам’ятайте, що Вам треба уникати приливів крові до обличчя. Вам протипоказана лазня, знаходження в жаркому приміщенні, тривале перебування на сонці, на вітрі і морозі. При вираженому почервонінні обличчя, слід використати примочки, змочені в соках рослин і відварах трав, які знижують роздратування обличчя і прибирають почервоніння. Майте на увазі, будь-які рідини для примочок, вживані при будь-яких формах рожевих вугрів, не мають бути теплими або гарячими, тільки прохолодні або кімнатної температури!

Лікування рожевих вугрів може бути місцевим або загальним. При місцевому лікуванні рожевих вугрів застосовують різні креми і мазі, до складу яких входить іхтіол, метронідазол або нафталан. Мазі діють як антисептики і пригнічують мікроби на шкірі обличчя. Одночасно з мазями застосовуються холодні примочки з лікарських трав, таких як чистотіл, деревій, кропива, подорожник. Такі примочки роблять протизапальний ефект і зменшують почервоніння обличчя. Для лікування основних форм рожевих вугрів часто використовують антибіотики, але такий метод лікування повинен призначати тільки лікар, самостійно не приймати антибіотики ні в якому разі не можна! Багатьох цікавить, як позбавитися від рожевих вугрів швидко? Так не вийде, Ви повинні налаштуватися на складну схему терапії і запастися терпінням. Курс лікування у кожному конкретному випадку свій – комусь вдається вилікуватися за декілька тижнів, а хтось лікується місяцями. Багато пацієнтів звертаються до фахівців, коли хвороба вже переходить в хронічний стан.

Як лікувати рожеві вугрі, коли хвороба запущена? На жаль, в цьому випадку вже мазями і пігулками обійтися не можна, в таких випадках успішно застосовується електрокоагуляція, дермабразія, кріодеструкція, лазер. Як правило, добрі результати досягаються при комбінованому методі лікування, зазвичай проблемою рожевих вугрів займаються два фахівці. Дерматолог знаходить причину і усуває її, а також контролює захворювання, а косметолог займається відновленням шкіри обличчя.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *