Як лікувати хронічний нежить?

Нежить зустрічається досить часто, тому багато хто навіть не звертає увагу на це захворювання. Проте такий підхід вкрай не вірний. Сама по собі застуда – не небезпечна, але істотної шкоди можуть завдати її ускладнення. Особливо слід звернути увагу на хронічну нежить – лікування в цьому випадку проводити обов’язково. Адже такий вид хвороби цілком може привести до гаймориту.

Небезпека хронічного нежиті. Найбільш небезпечна хронічна нежить для дітей. Серед неприємних наслідків у малюків зустрічаються не лише захворювання верхніх дихальних шляхів або запалення лицьових тканин. Постійні проблеми з диханням можуть привести до порушення природного ритму сну, постійної дратівливості або примхливості, поганого апетиту (аж до відмови від їжі) і навіть до затримок розвитку організму. Втім, для дорослих хронічна нежить може обернутися не менш неприємними наслідками. У список ускладнень можуть потрапити різні види синуситів, гаймориту. Також можливі порушення в роботі серцево-судинної системи, постійна втома, хронічний недосип і загальна млявість. Регулярно хворі стикаються з сильною мігренню або просто неприємними відчуттями в районі носа. Уникнути ускладнень допоможе своєчасне лікування хвороби. У ідеалі, звичайно, не варто доводити до хронічної стадії, але якщо діагноз вже поставлений, терапію відкладати не можна.

Лікування хронічного нежиті. Лікування, як і у багатьох інших захворювань, повинне розпочинатися з відвідування лікаря. Після постановки діагнозу, як правило, виявляється вид захворювання. Хронічний риніт може бути: катаральним; гіпертрофічним; атрофічним; вазомоторним. Кожен з типів має свої особливості, починаючи від причини виникнення, закінчуючи способами терапії. Ухвалити, яка саме нежить у Вас може тільки фахівець. Навіть, якщо Ви вже діагностували у себе проблему, Вам все одно потрібний фахівець, який спостерігатиме за процесом лікування. Якщо Ви не довіряєте Вашому нинішньому лікареві, має сенс пошукати іншого доктора, але мати людину, яка Вас консультуватиме – обов’язково.

Власне лікування може також ділитися на декілька типів. Як правило, виділяють: медикаментозне лікування (антибіотики, муколитики і т.д); народне лікування (трави, відвари); оздоровчі процедури (промивання, прогрівання, фізіотерапія). Як правило, хронічні процеси вимагають комплексного підходу, тому лікар може порекомендувати не лише прийом яких-небудь препаратів, але і промивання (найчастіше), а також народні засоби. Останні, особливо часто рекомендують дітям і вагітним жінкам, оскільки у народних ліків рідко бувають протипоказання. Вибирати, як лікувати хронічну нежить Ви можете самостійно, проте не забувайте, що Ваше здоров’я безпосередньо впливає на якість Вашого життя. І саме від того, наскільки добре Ви себе почуваєте, може залежати, скільки Ви заробляєте і наскільки повним життям можете жити. Тому не варто відкладати лікування в довгий ящик! 

ы│ъєтрээ  эхцшЄ■, нежить у дорослих

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *