Білі плями на нігтях

зоб61

Наша шкіра, нігті і волосся є індикаторами здоров’я нашого організму. Коли усі органи працюють як годинник, у людини рожева красива шкіра, блискуче волосся, міцні гладкі нігті. Як тільки якийсь орган дає збій це відразу відбивається на кольорі і стані шкіри, стані волосся і нігтів. Якщо нігті стають тьмяними, ламкими, синюшними або на нігтях з’являються білі плями – вам пора прислухатися до потреб свого організму. Білі плями на нігтях багатьом доставляють естетичні незручності, оскільки візуально пігментований ніготь сприймається, як хворий і недоглянутий і нерідко ми ховаємо такі нігті під темним шаром лаку. Поступаючи, таким чином, Ви просто ігноруєте проблему, тому якщо у Вас з’явилися білі плями на нігтях – причини і лікування спершу спробуйте визначити самі, адже ніхто краще за Вас не знає Ваш організм.

Причини появи білих плям на нігтях можуть бути наступними:

1. Дефіцит вітамінів і мінералів, порушення метаболізму.

2. Проблеми з нервовою системою, стреси, емоційна збудливість.

3. Проблеми з серцево-судинною системою, нирками.

4. Грибкова інфекція.

Найчастіше поява білих плям на нігтях вказує на дефіцит певних речовин, саме тому такі білі точки можна бачити на нігтях дітей – в період зростання правильний обмін речовин тільки встановлюється. Нерідко з цією проблемою стикаються жінки, що тільки що народили. Адже після пологів організм ослаблений, оскільки вітаміни і поживні речовини мати ділила з дитиною. Більшість фахівців сходяться на думці, що найбільш частою причиною плям на нігтях є дисбаланс вітамінів і мінералів в організмі.

Тому, якщо Ви не страждаєте хронічними захворюваннями, і у Вас немає проблем з нервовою системою, лікування білих плям на нігтях можна обмежити прийомом вітамінів і мінералів. Також не зайвим буде збалансувати свій раціон харчування, наповнивши його різноманітними овочами і фруктами. Зверніть увагу на вітамінні комплекси з вмістом вітамінів А, Е, З, а також з вмістом цинку, заліза і кальцію. Багато лікарів вважають, що в першу чергу нестача цинку в організмі призводить до появи білих плям на нігтях. Якщо на тлі хворого серця або бруньок у Вас з’явилися білі плями на нігтях – причини і лікування повинен визначати терапевт, у якого Ви спостерігаєтеся. В цьому випадку білі плями тривожний сигнал про загострення якогось захворювання і вітамінними комплексами тут навряд чи можна допомогти, самолікування так само відгукнеться посиленням ситуації.

Якщо Ви ведете здоровий спосіб життя і не маєте якихось проблем із здоров’ям, а на нігтях з’являються білі плями – швидше за все Ви живете в стані постійного стресу, часто страждаєте від депресивних настроїв, емоційно переживаєте свої невдачі. В цьому випадку треба звернутися по допомогу до невропатолога, або пропити курсом заспокійливі лікарські препарати, так само не помішає і вітамінний комплекс при нервовому виснаженні організму. При грибку також можуть з’являтися білі плями на нігтях – причини і лікування в цьому випадку, слід обговорювати з дерматологом.

Зазвичай, якщо ніготь уражений грибком, окрім пігментації спостерігається потовщення нігтя, він може стати жовтим або коричневим. Не намагайтеся лікувати грибок самостійно, оскільки будь-які місцеві процедури можуть тільки погіршити стан нігтів або принести тільки тимчасове полегшення. Лікування грибка на нігтях не обмежується застосуванням мазей і кремів, як правило, дерматолог виписує комплекс лікарських препаратів. Нерідко білі плями з’являються через ушкодження нігтя. В цьому випадку вони не вимагають огляду лікаря або якогось лікування, як тільки ніготь відростає білу пляму можна зістригти.

фрукти при нервовому виснаженні, білі плями на нігтях, білі пятна на руках, білі плями на нігтях рук, Білі плями на ніхтях відгуки

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *