Як лікувати ячмінь на оці у дитини і дорослих

3184.jpg

Чим лікувати ячмінь у дітей в домашніх умовах. Вчора Ви погуляли з дитиною на сильному вітрі, пройшлися по калюжах, а на ранок повіко трохи припухло і почервоніло – на оці ячмінь. Не треба чекати, поки ячмінь на оці розростеться у великий гнійний нарив – відразу беріться за його лікування! У статті будуть розглянуті способи чим лікувати ячмінь на оці у дитини, але вони прекрасно підійдуть і для лікування у дорослої людини.

Ячмінь на оці у дитини – це таке запалення волосяного мішка вії або сальної залози, яке зазвичай викликає стафілокок. Ще ячменем називається хвороба мейбомієвих залоз : гнійник виникає всередині. Це здається страшним на перший погляд, але наші корисні поради допоможуть вилікувати ячмінь на оці в короткі терміни і Ви, або Ваша дитина знову виглядатиме як і раніше.

Через що з’являється ячмінь у дитини: дитина довгий час провела на сильному вітрі і замерзнула; у око потрапила інфекція через недотримання простих правил гігієни; у малюка сильно ослаблений імунітет; різного роду запальні і хронічні захворювання (так само проблеми з шлунком і глисти). Треба починати лікувати ячмінь своєчасно, а то у малюка може підвищитися температура і початися відтік лімфовузлів! Лікарі категорично забороняють механічним способом позбавлятися від виниклого запалення на повіці – це може привести до серйозних ускладнень: від абсцесу до менінгіту. Це Вам не смітинка в оці.

Лікувати молодий ячмінь на оці у дитини бажано відразу, треба припекти 70%-м спиртом, йодом або зеленкою. Стежте за тим, щоб розчин не потрапив випадково в око малюка, не дозволяйте йому розтирати і чесати повіку доки Ви виконуєте процедуру. Почервоніння на повіці дитини може пройти швидко, або ячмінь на оці у дитини дозріє упродовж чотирьох днів і гнійник сам прорветься, так би мовити, природнім чином. Щоб цього досягти швидше в домашніх умовах, треба зробити малюкові лікувальний компрес на ніч.

Рецепт: візьміть 5 грам солі на 200 грам злегка теплої води. Змочіть розчином ватний тампон і накладіть на повіку. Закріпіть цей компрес пластиром або бинтом, щоб не спав. Після трьох годин можна зняти, але не допускайте переохолодження! Ячмінь на оці можна прогрівати гарячим яйцем, загорнутим в товсту суху тканину. Як говорять лікарі, цей метод можна застосовувати тільки після розкриття нариву, щоб не посилити запалення. Так що це на Ваш розсуд. Якщо вилікувати ячмінь вдома не вийшло, то зверніться обов’язково до окуліста. Зазвичай для лікування ячменю призначають антибіотики. Для дітей рекомендують Альбуцид (очні краплі). Крапати їх малюкові найзручніше коли він лежить на спині: повіки розсовують і крапають ці ліки в око. Після процедури (не більше двох разів за день), зазвичай змащують повіку тетрацикліновою або синтоміциновою маззю. На ніч за нижню повіку закладають лікувальну мазь (наприклад, еритроміцин).

У лікарні для лікування ячменю на оці іноді призначають прогрівання електричним струмом (УВЧ – терапія). Окрім цього, лікар може порекомендувати імунно-стимулюючі ліки і вітаміни. Особливо важливі вітаміни С і А – вони допомагають відновлюватися шкірі. Введіть в раціон продукти, багаті вітамінами А (печінку, вершкове масло, сир, оселедець, моркву і так далі) і З (цитруси, чорну смородину, лимон, антонівку, суху шипшину і так далі). Потрібні щедрі напої для очищення організму, буде корисний чай з медом. Не давайте дитині настої трав всередину без призначення лікаря! Для лікування ячменю на дитячому оці за допомогою народних засобів застосовуйте примочки з різних відварів трав.

Приміром: заварити 10 г ромашки або нігтиків в склянці окропу, прокип’ятіть це 10 хв. Закрийте відвар теплим рушником і дайте настоятися. За годину можна процідити відвар. Можна використати сік алое, розбавлений 1 : 10 з водою.

Якщо ячмінь на оці дитини довго не може пройти і дуже часто трапляються рецидиви, обов’язково зверніться до лікаря – імунолога. Ваше первинне завдання – як слід зміцнити імунітет Вашого малюка. Тоді не доведеться лікувати ячмінь у дитини на оці, а інші болячки обходитимуть стороною. А якщо утворився синяк під оком, то можна прибрати народними засобами.

як лічити ячмінь на оці, ячмінь на оці, лікування ячменю на оці у дітей

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *




© 2013 Всі права захищені. Автор: Радослава Олійник.
Дизайн та розробка лендінгів (односторінкових сайтів) у Львові.