Як зробити іграшки на ялинку своїми руками?



Починаючи прикрашати ялинку в першу чергу на неї вішають електричну гірлянду з лампочками (але не така гірлянда не має бути саморобною – з вогнем жарти погані!), потім – іграшки: спочатку великі, а потім маленькі. Ті прикраси, які мають однакову форму і колір вішати поруч не варто. І в завершенні надівають на верхівку шпиль або зірку, розкидають блискучу мішуру, “дощик”.

Якщо ви вирішили використати для прикраси ялинки намиста або гірлянди, то ви повинні розташувати їх так, щоб вони не затуляли інші іграшки – не по вертикалі, а по кругу.

Не перевантажуйте невелику ялинку іграшками великих розмірів. Чим більша ялинка, тим більшим має бути і розмір прикрас для неї. На нижній гілці слід надівати прикраси більшого розміру, ніж на верхній, поступово збільшуючи їх розмір.

Необхідно пам’ятати про те, що надто багато прикрас на ялинці говоритиме про поганий смак, та і виглядати така ялинка буде не природно.

Вішати іграшки за допомогою канцелярських скріпок. Ви можете вішати іграшки на ялинку використовуючи як кріплення звичайні канцелярські скріпки з металу. Скріпку необхідно розігнути, і зробити з неї невеликий гачок, а потім повісити на нього іграшку, а більшою стороною гачка прикріпити до гілки – швидко і зручно.

Цікаво також виглядає ялинка, для прикраси якої використана одна колірна гамма, наприклад, червона, золота, срібляста. Приміром, ви можете спробувати повісити на ялинку тільки червоні кулі і додати до них червоного кольору “дощик”. Лампочки електрогірлянди також мають бути червоними. Ви можете прикрасити ялинку за допомогою саморобних червоних гірлянд, зроблених з паперу або фольги і “ліхтариків” з паперу червоного кольору (техніка їх виготовлення буде описана нижче).

Раніше для прибирання ялинки використали різні їстівні прикраси. А що, якщо згадати традицію? Чому б не спробувати повісити на ялинку їстівні іграшки – мандарини, яблука, цукерки в яскравих обгортках, волоські горіхи, обернуті в золоту фольгу, шоколадні медальки і інші шоколадні звірятка і чоловічки.

Ялинкові іграшки своїми руками.

На кінець є магазини, які пропонують придбати ялинкові іграшки. Але можна проявити фантазію і зробити ялинкові прикраси самим. Такі прикраси завжди будуть оригінальними, і відбиватимуть настрій і смак його творця. Прикраси, які виконані з душею, обов’язково будуть радувати оточення. Ялинкові іграшки зроблені своїми руками прикрасять новорічну ялинку не гірше за покупні іграшки.

Казкову і неповторну атмосферу у будинку ви можете створити використовуючи іній. Як же зробити його самим?

Прикрасити гілочки ялинки і шишки снігом. Для цього гілочки ялинки і сосни, а також шишки опустіть в гарячий і насичений розчин солі на декілька годин, а потім вийміть і просушіть.

Тепер спробуйте прикрасити гілочки ялинки і шишки снігом. На тертці натріть пінопласт, змастіть клеєм ялинові гілки і шишки і посипте крупинками пінопласту.

Якщо вам хочеться, щоб шишки були розкриті, потрібно трохи потримати їх над парою. А щоб навпаки, не дати їм розкриватися, їх потрібно потримати в теплій кімнаті, побризкати на них лак для волосся.

Казкову атмосферу ми вже створили, а тепер займемося виготовленням іграшок і гірлянд на ялинку своїми руками.

Для того, щоб самим виготовити іграшки вам знадобляться:

1. шило,
2. ножиці,
3. клей (краще брати ПВА -при висиханні, він виглядатиме прозорим; можна використати також склеювальні олівці),
4. різноколірна фольга,
5. блискітки,
6. картон,
7. обгортковий папір,
8. кольоровий папір,
9. фарби з пензликами,
10. вата,
11. фломастери,
12. нитки,
13. скріпки,
14. вовняні нитки різних кольорів.

Гірлянда “Сніг, що падає”.
Гірлянду “Сніг, що падає” ви можете зробити з вати. Візьміть довгу тонку нитку, і прив’яжіть до неї з невеликими інтервалами короткі ниточки. На кожну з коротких ниток нанизуйте кульки з вати. Знизу, щоб кульки не зісковзували, нитку треба змастити клеєм.

Склеюючи паперові кілечка ви можете зробити гірлянди-ланцюжки. Візьміть різноколірний папір і серпантин і виріжте смужки однакової довжини, після чого склейте їх, протягуючи одно кільце в інше.

Окрім звичайної гірлянди-ланцюжка, ви можете зробити гірлянду з зірочок, сніжинок, місяців і ін. використовуючи блискучий папір і крапельки клею для того, щоб закріпити їх на паралельних нитках або стрічечках. Такі гірлянди треба вішати вертикально (зверху вниз ялинки).

Дуже просто зробити і гірлянди у вигляді чоловічків або звіряток з паперу, які тримаються за руки. Візьміть кольоровий папір, виріжте з нього довгу смужку і складіть її гармошкою, а потім виріжте половинки кожної з фігурок. Якщо ви хочете, щоб гірлянда була довга, то ви можете склеїти декілька листків паперу після того, як фігурки будуть вирізані.

Візьміть товстий картон і виріжте зірочки, геометричні фігури, нанесіть на них золоту або срібну фарбу і посипте блискітками (можете використати дрібно нарізану мішуру різних кольорів, дощик, фольгу). Зробіть вверху іграшки невеликий отвір за допомогою шила, і протягніть крізь нього кольорову вовняну нитку або ж “дощик” і повісьте на ялинку.

Іграшки на ялинку з яєчної шкаралупи 

Також ви можете зробити цікаві іграшки з яєчної шкаралупи. Візьміть одно вимите сире яйце, і за допомогою товстої голки зробіть отвори з 2 сторін. Вміст яйця видуйте в миску. Шкаралупу промийте проточною водою і просушіть. Тепер ви можете використати її для виготовлення іграшок.
Іграшки на ялинку з яєчної шкаралупи – красиві вироби своїми руками.
Яйце ви можете пофарбувати фарбою або фломастером, можете приклеїти на нього різні деталі, які ви заздалегідь повинні вирізати з паперу: лапки, вушка, хвостики, шапочки, – так, яйце перетвориться на цікаве звірятко або чоловічка:

  • зайчика,
  • курочку,
  • рибку,
  • матрьошку,
  • гнома.

Щоб вам було зручно розфарбовувати яйце фарбою, ви можете приліпити на блюдці шматочок пластиліну і обережно поставити на нього яйце.

Іграшки на ялинку своїми руками з горіхів і шишок

Для того, щоб виготовити ялинкові прикраси можуть підійти також горіхи і шишки. Їх треба пофарбувати фарбою золотого або срібного кольору і повісити на ялинку. Волоський горіх роз’єднайте за допомогою складаного ножа на дві половинки, вийміть ядро і склейте шкаралупи за допомогою столярного клею, закріпивши нитку з внутрішньої сторони. Використовуючи горіхи і шишки ви також можете виготовити багато смішних фігурок тварин і птахів, прикріпити їм голівки, хвостики, крильця, і ін.

Іграшки з тіста на новорічну ялинку

Також цікаві для вас, і ваших друзів будуть іграшки з тіста. Візьміть пшеничне борошно і додайте до нього сіль з розрахунку 1 до 1 (приміром, одна склянка борошна і одна склянка солі), змішайте і, поступово вливаючи воду, замішуйте круте тісто. Поки тісто не висохло, ліпите з нього іграшки. Ті місця, в яких деталі з’єднуються, треба змочувати водою. Починайте розписувати іграшку доки вона ще не висохла. На тісто добре ляже гуаш. Сушити іграшки з тіста треба при кімнатній температурі. У духовку таку іграшку ставити не потрібно, оскільки вона може втратити форму або підгоріти.

Однією з найбільш популярних ялинкових іграшок є ліхтарик. Зробити ліхтарик досить просто, а їх ефектна форма допоможе по справжньому прикрасити новорічну ялинку.

Ліхтарик з паперу – іграшки на ялинку своїми руками

Треба узяти аркуш кольорового паперу і скласти його навпіл кольоровою стороною назовні. Починаючи від лінії згину треба зробити декілька паралельних надрізів на однаковій відстані один від одного (надрізи повинні закінчитися, на відстані двох сантиметрів від країв листа). Потім потрібно розгорнути аркуш паперу і згорнути його в трубочку, а кінці листа склеїти. Після цього одночасно з нижньою і з верхнього боку потрібне несильно здавити цю трубочку, так, щоб вийшов “ліхтарик”. Але на цьому створення ліхтарика не закінчується. “Ліхтарику” знадобиться серцевина. Для того, щоб її виготовити, знадобиться щільніший папір, з якого треба буде склеїти трубочку, але з меншим діаметром. Тепер потрібно з’єднати 2 деталі разом з допомогою клею або степлера. Ось тепер ліхтарик готовий.

Ліхтарик можна використати по різному. І просто в якості ялинкової прикраси. І в якості оформлення для невеликої вази або склянки (але тоді ліхтарику не знадобитися “серцевина”). А декілька ліхтариків, які підвішені на серпантині, можуть стати різноколірною гірляндою.

Ну який же може бути Новий рік без Діда Мороза і Снігуроньки. Іграшки можна купити в магазині або зробити своїми руками. Ви можете зробити такі іграшки з паперу, а ми вам в цьому допоможемо.

Як зробити Діда Мороза з паперу:

1. Візьміть щільний папір і виріжте частину круга такого розміру, якого вам хочеться. Круг треба провести за допомогою циркуля. Якщо циркуль не виявився під рукою, то ви обведіть тарілку або чашку олівцем.
2. Намалюйте особу(очі, рот, щічки) і ручки, розфарбуйте.Ви повинні отримати ось таку викрійку, як на рис 2.
3. Зробимо бороду, брови і узлісся шапки і кожуха. Для цього дрібно надріжте краї смужки з паперу по усій довжині, як на фото вище в 3 кроці.
4. Бахрому з паперу обережно накрутите на паличку або ж сірник, якщо ви робите невеликого за розміром Діда Мороза, або накрутите бахрому на олівець(ручку або фломастер), якщо ваш Дід Мороз буде більшим. Бахрома стане пишніша, кучерявіша і густіша.
Як зробити Діда Мороза з паперу своїми руками.
5. Окремі частини бахроми акуратно наклейте, надавши їм вигляду бороди – приклеюючи шарами або рядами. Краще починайте згори – 1-й ряд під носом(це будуть вуса), 2-ою ряд нижче рота(це буде борода) і так далі, поступово звужуючи, у вигляді трикутника, донизу.
6. Приклейте брови. Якщо ви приклеїте брови високо над очима, то у вас вийде Дід Мороз, що дивується, з широко розкритими очима. Якщо ви приклеїте брови безпосередньо над очима, то ваш Дід Мороз буде сердитий, з густими бровами-кущиками, що насупилися. Ви самі можете вибрати характер для вашого Діда Мороза.
7. Візьміть шматочок паперу і скрутіть з нього невеликий циліндр червоного кольору. Це буде ніс. Приклейте його трохи нижче очей.
8. Шапку і кожух обклейте полосками з паперової бахроми.
9. Тепер треба заготівлю, яка у вас вийшла згорнути в конус і склеїти.
10. Скрутіть також кісточку для ковпачка.
11. Закріпіть її за допомогою клею. Ось ми і зробили Діда Мороза.

Як зробити Снігуроньку з паперу:

1. Візьміть щільний папір і виріжте частину круга, розміру, якого вам хочеться.
2. Намалюйте руки, личко, коси і розфарбуйте фломастерами.
3. Білі стрічки з паперу акуратно надріжте по усій довжині і накрутіть на паличку або сірник.
4. Кучерики з паперу будуть замість вій, а також стануть прикрасою для шубки і рукавиць.
5. Викрійку згорніть в конус і склейте.
6. Візьміть щільний папір і виріжте корону. В середині зробіть надріз і відігніть краї.
7. Ті краї корони, які ви відігнули приклейте до голови Снігуроньки. Ваша Снігуронька готова! Поставте її і Діда Мороза під вашу ялинку.

Як зробити ялинку своїми руками не дорого?

Якщо ви ще не купили ялинку або площу вашої квартири така мала, що пухнасту красуню з лісу просто нікуди ставити, то це не проблема, існує безліч способів прикрасити будинок і без ялинки.

На ринку, де продавалися ялинки зазвичай залишаються ялинові гілки. Одну таку гілочку ви можете повісити на стіну і повісити на неї іграшки і гірлянду.

Букет з ялинових і соснових гілок особливо ефектно виглядатиме у великій підлоговій вазі, a гілочки невеликого розміру прекрасно підійдуть для вази на столі. Букети з гілок ви можете прикрасити також, як і велику ялинку – вішаючи на неї іграшки, “дощик”, гірлянди.

Використовуючи гілочки ялини невеликого розміру ви можете сплести різдвяні вінки. Довгі гілки скрутіть в кільце, після цього закріпіть їх дротом. Поступово вплітайте нові гілки і закріплюйте їх також дротом, збільшуйте вінок до необхідної товщини. Потім вінок треба обвити мішурою, яскравою стрічкою, гірляндою, ялинковими намистами. На вінок ви можете повісити іграшки. Щоб не дати хвої пожовтіти і обпасти через декілька днів, вінок регулярно обприскуйте водою з пульверизатора.

Ялинові гілочки підійдуть і для прикраси святкового столу. Особливо красиво виглядатимуть свічки в обрамленні ялинових гілочок.

Якщо ви не маєте ні ялинки, ні ялинових гілочок, але у вас є електрична гірлянда, то ви можете повісити таку гірлянду на віконний карниз або закріпити на стіні.

Якщо ви покладете електричну гірлянду в прозору вазу, то коли ви вимкнете верхнє світло, кімната набуде вигляду чарівного залу.

Окрім електрогірлянди ви можете використати і інші ялинкові прикраси. Люстри, квіти в горщиках, ручки шаф, верхні полиці – в усіх цих місцях ви можете розмістити ялинкові іграшки.

Якщо традиційні ялинкові прикраси не тішать око, і хочеться чогось нового, створіть прикрасу на ялинку своїми руками за допомогою того, що знайдете в скриньці для рукоділля.

Робимо іграшки на ялинку самостійно

Зв’яжіть крихітні шкарпеточки. Використайте нитки двох-трьох кольорів, в’яжіть за стандартною схемою на чотирьох спицях, але набирайте невелику кількість петель. Готові смугасті шкарпеточки з’єднаєте атласною стрічечкою, яку можна буде перекинути через ялинову гілку. За бажання шкарпеточки можна прикрасити бісером або намистинками.

Створіть неповторні ялинкові кульки. В якості основи візьміть лампочки, що перегоріли, або кульки для настільного тенісу. Намалюйте на них акриловими фарбами або лаками для нігтів новорічні візерунки, прикрасьте стрічками, бісером, декоративними шнурами, ґудзичками. Цоколь лампочки приховайте за круглим клаптиком тканини, перев’язаної по контуру стрічечкою, пришийте петельку. При використанні клею пам’ятаєте, що деякі з них роз’їдають пластик тенісного м’ячика. До речі, коли зробите іграшки, можете подарувати їх на Новий рік рідним, буде незвичайний подарунок. Те, що робиться своїми руками на багато цінніше куплених речей.

Прикрасьте ялинку різдвяними ангелочками. Підготуйте картон із стороною 10 см, проріжте в нім віконце на відстані 1,5-2 см від одного краю. Складіть невеликий прямокутник з прозорої тканини на кшталт дитячої гармошки, помістіть між віконцем і краєм картону. Намотайте шовкову нитку на картон поверх тканини, коли товщина буде достатньою, окремим шнурком зафіксуйте усі нитки у віконці. Зріжте картон, розпряміть тканину – це будуть крильця ангелочка. Розріжте нитки посередині довжини, підрівняйте, це буде спідничка. Прикріпіть голову, зроблену з намистини. Намалюйте на ній очі, приклейте волосся з вовняних ниток. Прикрасьте ангела блискітками.

Згорніть картон конусом, в гострий кінець введіть складену удвічі нитку, зав’яжіть вузлик, підтягніть, це петелька, за яку можна повісити прикрасу. Приклейте кругле дно до конуса.По кругу акуратно укладайте кольорову металізовану нитку або декоративний шнурок і приклеюйте. Розпочніть з вершини конуса, періодично міняйте колір. Дно викладете такою ниткою від краю до центру. Вийде смугаста ялиночка. Тепер робити прикраси ялинки буде простіше.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: Саморобні іграшки на ялинку, прикраси на ялинку своїми руками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *