Зимові прикраси своїми руками: ялинкові іграшки з вати, майстер-клас [draft]



З чим у нас асоціюється зима? Звичайно ж, з білим сяючим снігом. Хочеться прикрасити сніжинками і нашу новорічну ялинку. Вата – легкий, повітряний матеріал, саме з нього ми робитимемо ялинкову іграшку. Чарівний сніговик прикрасить будь-який святковий інтер’єр.

Зимові прикраси своїми руками: готуємо матеріали

До того як почати роботу, підберемо відповідні інструменти і матеріали. Якщо у Вас вдома чогось бракує, то спробуйте знайти заміну. Іграшка не має бути дорогою, головна її перевага – тепло і любов, які Ви вклали у свій виріб. Нам знадобляться:

  • консервна банка;
  • ватні кульки;
  • клей і пензлик для клею;
  • часописи;
  • чорний щільний оксамитовий папір;
  • червоний шнурок;
  • обрізки тканини (краще фліса, оксамиту або велюру) червоного і чорного кольорів;
  • олівець і шматочок мила;
  • ножиці. 

Консервна банка стане основою для тулуба, краще брати високу, наприклад, зі згущеним молоком. Ватні кульки продаються в аптеці, вам треба знайти суто білі. Клей повинен підходити для різних матеріалів, а не тільки для тканини.

Майстер-клас: ялинкові іграшки з вати, покрокова інструкція

  1. Перед тим як приступити до виготовлення сніговика своїми руками, знімемо етикетку з консервної банки, вимиємо її і добре висушимо.
  2. Після цього поставимо банку на чорний оксамитовий папір і обведемо основу милом (олівцева лінія буде непомітною).
  3. Відкладемо на якийсь час нашу заготівлю і приступимо до роботи над тулубом сніговика. По одній беремо ватні кульки, наносимо на них пензликом клей і щільно обертаємо ватою стінки банки. Пам’ятайте, що клеїти потрібно акуратно, срібляста поверхня не має бути помітною.
  4. Коли робота буде закінчена, дайте клею висохнути і займіться головою нашої майбутньої іграшки. Візьміть невеликий шматочок паперу і зімніть його в щільну кульку, потім оберніть ще одним шаром часопису. Неважливо, що форма не буде ідеально круглою. Знову повертаємося до роботи з ватними кульками, обклеюємо ними папір, залишивши вільною невелику ділянку (це буде місце з’єднання голови і тулуба).
  5. Поєднуємо дві частини нашої ялинкової іграшки. Сліди від клею можна приховати за допомогою невеликих “пір’їнок” з вати.
  6. Основна частина нашого майстер-класу завершена, приступаємо до декорування сніговика з вати. Щоб “оживити” наш персонаж – створимо йому миле привітне обличчя.  Вирізуємо чорненькі кружечки – очі та носик, широка посмішка робиться з червоного фетру. У дитинстві замість носа у сніговика була морквина, якщо Вас мучить ностальгія, то візьміть помаранчевий папір, згорніть його трубочкою і приклейте. Залишилося одягнути сніговика. Червоний шнурок стане поясом, а пара темних намистинок або шматочків тканини – гудзиками пишної шуби.
    Але який же сніговик без головного убору. Пам’ятаєте, на самому початку ми вирізували коло з оксамитового паперу – це основа майбутнього стильного капелюшка. Усередині нього намалюйте менше коло і виріжте. Крім цього, знадобиться смужка паперу шириною 2 см, що дорівнює за довжиною малому колу плюс невеликий припуск. Склейте кінці смужки : це буде тулія головного убору. Тепер залишилося з’єднати три частини виробу: вставляємо тулію в криси капелюшка, фіксуємо клеєм. Також приклеюємо верхню частину.
    Якщо Ви хочете зробити сніговика-дівчинку, то прикрасьте капелюх стрічечкою. Головний убір для іграшки можна зробити також іншим способом, наприклад, згорнути з паперу конус і сформувати кумедний ковпачок. Майстер-клас з виготовлення ялинкової іграшки з вати завершений. Тепер Ви можете поставити свого сніговика під ялинку, він милуватиме око дітей і дорослих, створюватиме святковий настрій.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *