Ялинкова іграшка своїми руками на конкурс в школу і дитячий сад : Покрокова інструкція з фото, як зробити ялинкову іграшку з кольорового паперу, вати, ниток і кульки [draft]



Красива, яскрава і незвичайна ялинкова іграшка своїми руками зроблена в домашніх умовах, стане відмінним подарунком на Новий рік Собаки для друзів, рідних, вихователів і учителів або зіграє роль ефектного експоната на конкурсі в дитячому саду або школі. Для роботи знадобляться вата, папір, фетр, пап’є-маше, тканина і старі лампочки, що перегоріли. А нижче викладені майстер-класи з покроковими інструкціями детально розповідять, як перетворити ці прості підручні матеріали на вінтажні, помітні або оригінальні елементи святкового декору.

Проста ялинкова іграшка “Ріжок” своїми руками на конкурс в дитячий сад – інструкція і фото покроково

Інструкція, забезпечена покроковими фото, описує, як робиться проста ялинкова іграшка “Ріжок” своїми руками на конкурс в дитячий сад. Великих складнощів в роботі немає і хлопці із задоволенням спробують свої сили у виконанні цього завдання. Батькам потрібно буде підключитися тільки на етапі закріплення петельки на виробі. Цей момент дуже важливий і йому доведеться приділити особливу увагу, щоб потім в саму непідходящу мить виріб не впав і не пом’явся, повністю втративши свій привабливий зовнішній вигляд.

Необхідні матеріали для новорічної конкурсної іграшки в дитячий сад

  • креповий папір молочного і помаранчевого кольору
  • крафт-папір
  • декоративне кондитерське посипання
  • клей ПВА
  • ножиці
  • блискітки
  • кисть
  • акрилова золота фарба
  • вата

Покрокова інструкція, як зробити для новорічного конкурсу в дитячому саду ялинкову іграшку своїми руками

  1. З листа крафт-бумаги вирізувати фрагмент, розміром і формою що відповідає четвертій частині круга. Умочити пензлик в золотий акрил і промальовувати клітинки, що імітують текстуру вафлі. Зверху присипати блискітками і дати висохнути.
  2. Потім із заготівлі скрутити ріжок і проклеїти клеєм ПВА. Впродовж 1-2 хвилин притримати місце стука пальцями, щоб клей прихопився і ріжок не розкривався.
  3. З паперу молочного і помаранчевого кольору вирізувати по одному невеликому квадрату, в центр покласти по ватній кульці. Краї квадратів акуратно загнути до центру, формуючи з паперової основи щось, що нагадує зефір. Змастити куточки клеєм і прикрити паперовим фрагментом такого ж кольору.
  4. Згори до молочної частини приклеїти клеєм петельку, за яку іграшку можна буде повісити на ялинку.
  5. Поверхню деталі молочного кольору змастити клеєм і умочити в посипання.
  6. Коли декоративне покриття підсохне, зібрати усі деталі і при допомозі ПВА з’єднати між собою.

Красива ялинкова іграшка “Ангел” своїми руками на конкурс в школу – покрокова інструкція для дітей

Дуже елегантна і красива ялинкова іграшка “Ангел”, зроблена на конкурс в школу своїми руками, згідно з радами нижче викладеної покрокової інструкції, відразу ж притягне увагу і, напевно, отримає якщо ен першу премію, то приз глядацьких симпатій.

Необхідні матеріали для конкурсної ялинкової іграшки “Ангел”, виготовленої своїми руками

  • білі і світло-коричневі нитки для в’язання
  • тонка золота нитка
  • атласна біла стрічка
  • нитка
  • голка
  • супер-клей
  • декоративна брошка
  • металеве кільце від ключів
  • кольоровий бісер

Покрокова інструкція по виготовленню своїми руками для конкурсу в школі іграшки на ялинку

  1. Узяти блокнот або не занадто товсту книгу такої довжини, якою планується робити іграшку. Обмотати ниткою навкруги, міцно зав’язати і намотувати до тих пір, поки не утворюється щільний нитяний шар, під яким не буде видно обкладинки.
  2. З одного боку протягнути шматочок нитки і щільно обв’язати намотування. Протилежну сторону розрізати ножицями.
  3. На пензлику, що вийшов, від місця обв’язування відступити трохи і зробити ще одне обв’язування так, щоб з одного боку утворилася щільна кулька (основа для голови іграшки).
  4. З білих ниток вирізувати 30-40 шматочків завдовжки 15 сантиметрів, скласти їх разом, щоб не стирчали кінці і перев’язати з одного краю золотою ниткою. Розділити на три однакові частини і заплести в щільну кіску. Другий край теж зафіксувати золотою ниткою.
  5. Узяти вже зроблену заготівлю з голівкою. Розкрити нитяну частину навпіл, вкласти туди сплетену кіску, розташувавши її горизонтально. Трохи нижче перев’язати золотою ниткою, щоб вийшли поясочок і довга спідничка.
  6. Моток бежевих ниток розкласти в довжину і по середині перев’язати ниткою. Це буде волосся. Акуратно пришити їх до голівки.
  7. Для крилець шматочок атласної стрічки скласти, загнувши обидва краї до середини, щоб вони трохи знаходили один на одного.
  8. Зробити декілька стібків вперед голкою, акуратно стягнути і закріпити, щоб вийшла легка збірка. Згори пришити блискучу прикрасу.
  9. Металеве кільце для ключів щільно обмотати золотою ниткою, краєчок заклеїти супер-клеем і надіти на голівку іграшки.
  10. Рот вишити червоними нитками. На місце очей приклеїти темні бісеринки. Красива ялинкова іграшка “Ангел”, зроблена своїми руками на конкурс в школу, готова.

Ялинкова іграшка на конкурс своїми руками з паперу – детальні покрокові інструкції на відео

Напередодні зимових свят в дитячому саду і школі хлопці часто отримують від вихователів і учителів завдання зробити своїми руками з паперу ялинкову іграшку на новорічний конкурс. Зазвичай це не викликає складності і хлопченяти з дівчатками із задоволенням беруться за роботу. Ідеї для виробів черпають зі своєї фантазії або користуються радами майстер-класів, наприклад, ось таким простим і доступним відео-уроком. Тут в покроковому режимі показана детальна інструкція, наслідуючи яку, зробити оригінальну ялинкову іграшку на конкурс своїми руками з паперу не складе ніяких труднощів.

Новорічний сувенір – ялинкова іграшка “Собака” своїми руками з ниток

Красивий і оригінальний новорічний сувенір – ялинкова іграшка “Собака”, зроблений своїми руками з м’яких ниток для в’язання, стане яскравим елементом новорічного декору. На виготовлення піде зовсім небагато часу, а результат довго радуватиме і підніматиме настрій своїм привабливим, забавним і оптимістичним зовнішнім виглядом.

Необхідні матеріали, щоб зробити з ниток своїми руками іграшкового собаку на ялинку

  • пряжа двох кольорів (білого і бежевого)
  • клей ПВА
  • чорні нитки
  • ножиці
  • лезо
  • клей для тканини
  • фетр світло-коричневого тону
  • лист щільного картону

Покрокова інструкція, як своїми руками з ниток зробити новорічну іграшку “Собака” для ялинки

  1. З мотків пряжі зробити три помпони – два більших для тулуба і голови собаки, а один – трохи менший, контрастного відтінку вже для самої мордочки.
  2. Спершу з листа щільного картону викроїти два картонні круги і в кожному з них акуратно вирізувати ножицями серединку, щоб вийшли кільця.
  3. Скласти картонні заготівлі разом, щоб краї співпадали, перемотати нитками і зав’язати на міцний вузол. Зробити тонкий надріз на нитках, стежачи за тим, щоб лезо потрапило між картонними фрагментами. Потім обережно розсунути картон і туго перемотати помпон нитками по середині.
  4. За цим же принципом зробити другий помпон. Якщо нитки десь стирчатимуть, зрізуватимуть їх ножицями, щоб поверхня вийшла рівнішою і гладшою.
  5. З темних ниток зробити помпон меншого розміру. Довші нитки, що залишилися від центральних зав’язок, не обрізувати.
  6. На помпоні, який планується використати для голівки, відокремити деяку частину ниток і перев’язати так, щоб виділилося місце для мордочки. Основу помпона трохи підстригти так, щоб вона стала більш загостреною. Зібрані нитки, що відділяють морду від усієї голови, розв’язати і розпушити, надавши їм лохматость.
  7. Маленький помпон вклеїти в зону довгих, пухнастих ниток.
  8. З чорних ниток пальцями сформувати три кульки, акуратно обмазати їх клеєм ПВА і залишити, щоб добре просохли. Потім приклеїти їх на місце очко і носика іграшки.
  9. Довгими нитками, якими перев’язана середина помпонів, з’єднати між собою голову і тіло собаки. Краєчки туго зв’язати між собою і для гарантії проклеїти.
  10. Зі світло-коричневого фетру вирізувати дві деталі у формі подовжених ушек і прикріпити їх по обох сторонах голови. У області голівки ушити петельку, за яку новорічну іграшку “Собака”, зроблену з ниток своїми руками, можна буде повісити на ялинку.

Як зробити ялинкову іграшку з пап’є-маше своїми руками в домашніх умовах дитині


Повний опис, як дитині зробити ялинкову іграшку з пап’є-маше своїми руками в домашніх умовах, міститься в цьому покроковому майстер-класі. Робота досить проста, але в теж час дозволяє проявляти фантазію і утілювати в життя свої фантазії. Адже абсолютно не обов’язково робити з пап’є-маше тільки традиційні кульки або зірочки. Можна надати пластичній масі будь-якої форми, а потім яскраво і оригінально прикрасити поверхню, перетворивши у такий спосіб звичайний виріб на ексклюзивну і унікальну ялинкову прикрасу.

Необхідні матеріали для створення будинку дитячими руками з пап’є-маше іграшки на ялинку

Для виготовлення маси пап’є-маше

  • паперова клітина від яєць або рулон туалетного паперу
  • клей ПВА-М
  • гаряча вода
  • наждачне полотно

Для зовнішнього декору

  • канцелярські скріпки
  • білила і набір акрилових фарб
  • глиттери
  • атласні стрічки, вощена нитка, шматочки мережива і ін.

Покрокова інструкція, як дитині в домашніх умовах зробити своїми руками іграшку для ялинки

  1. Для виготовлення пап’є-маше паперову клітину від яєць замочити на годину в невеликій кількості гарячої води. Коли вода повністю охолоне, кашку, що вийшла, акуратно віджати руками і невеликими порціями ввести в неї клей ПВА, обережно розминаючи в пластичну масу. Закінчити, коли суміш перестане приставати до пальців і почне тримати форму.
  2. Сліпити з підготовленої маси іграшки бажаної форми. Це можуть бути кульки, сердечка, зірочки або будь-які інші варіанти, що подобаються. Канцелярські скріпки розігнути так, щоб з одного боку утворилося велике вушко, а з іншої – маленьке. Край з маленьким вушком акуратно втопити в створеній фігурці, щоб з великого вийшла згори петелька. До неї потім знадобиться прив’язати міцну вощену нитку, тасьму або атласну стрічку, за яку іграшку можна буде повісити на ялиночку.
  3. Сформовані іграшки ретельно висушити, поклавши на батарею. На це знадобиться близько діб.
  4. Потім наждачкой з великим перерізом доведеться обробити вироби з усіх боків. Потім вчинити фінішне шліфування більше тонкотекстурною шкіркою.
  5. Потім сухі заготівлі прогрунтовать клеєм ПВА і залишити до повного висихання.
  6. На наступному етапі фарбувати кожну іграшку білою фарбою, щоб подальший нанесений малюнок виглядав яскравіше, помітно і чітко.
  7. У кінці прикрасити вироби згідно власним смакам, оформити блискітками, мереживом і іншими елементами декору і повісити на ялинку.

Як зробити ялинкову іграшку з ниток і кульки – відео-уроки

Урок на відео наочно показує, як зробити ялинкову іграшку з ниток і кульки. Для виконання знадобляться тільки котушкові нитки різних кольорів, велика голка і клей. В результаті декількох нескладних маніпуляцій вийдуть яскраві, красиві і незвичайні прикраси, якими можна буде декорувати новорічне дерево або зібрати в гірлянду і використати для оформлення житлової або ігрової кімнати, класу або актового залу. Великим плюсом таких іграшок є ще і те, що вони не б’ються. Тому батькам, вихователям і учителям не потрібно буде переживати, що хтось з дітей випадково впустить виріб і поранить себе або інших хлопців.У цьому ролику показаний не лише процес виготовлення своїми руками новорічної іграшки з ниток і кульки, але і подальший спосіб створення для виробу додаткового святкового декору.

Проста, красива ялинкова іграшка “Сніговик” з вати своїми руками на Новий рік

Детальний урок з покроковими фото пояснює, як на Новий рік своїми руками робиться красива і проста ялинкова іграшка “Сніговик”. Робота не вимагає якихось специфічних навичок і умінь. Досить просто наслідувати усі вказівки і виконувати завдання чітко і акуратно. Діти цілком впораються з роботою самі, але разом з батьками готуватися до зимових свят їм буде набагато цікавіший і всеелее.

Необхідні матеріали для виготовлення своїми руками новорічної ялинкової іграшки з ватних кульок

  • ватні кульки або упаковка нестерильної вати
  • газети
  • бляшана консервна банка від кукурудзи або горошку
  • клей
  • ножиці
  • кисть
  • олівець
  • шматочок туалетного мила
  • обрізки флиса червоного і чорного кольору
  • щільний чорний папір з оксамитовою поверхнею
  • яскравий шнурок

Покрокова інструкція, як своїми руками виготовити з вати просту іграшку на ялинку

  1. Акуратно відклеїти етикетку з бляшаної банки, а саму місткість добре вимити в проточній воді і ретельно висушити.
  2. Поставити банку основою на оксамитовий папір і обвести крейдою навкруги. Потім вирізувати ножицями.
  3. З газетних листів руками зім’яти щільну кульку. Не обов’язково, щоб він вийшов бездоганно круглої форми.
  4. Узяти бляшану банку, умочити пензлик в клей, змастити ззаду ватну кульку (або сформований руками з вати округлий шматочок) і приклеїти його до поверхні банки так, щоб він частково прилягав, а по краях лише торкався поверхні.
  5. У такий спосіб повністю обклеїти банку з усіх боків, залишивши порожнім тільки дно.
  6. З чорної тканини вирізувати маленькі круглі фрагменти для гудзичків, очко і носа. З червоного флиса вирізувати усміхнений рот.
  7. Приклеїти усі деталі на тій стороні банки, яка буде лицьова. На шию пов’язати яскравий шнурок.
  8. Для капелюха узяти раніше вирізаний з оксамитового паперу гурток і намалювати усередині нього ще один, тільки меншого діаметру. Вирізувати маленький круг ножицями. Додатково викроїти з паперу смужку шириною 2-2,5 сантиметра і завдовжки, що відповідає довжині кола маленької вирізаної деталі + 1 сантиметр припуска на сполучний шов.
  9. Кінці смужки склеїти і притримати пальцями, щоб добре прихопилися. Тулію, що вийшла, вставити в поля, проклеїти, а потім згори “посадити” на клей маленьку круглу деталь.
  10. Одягнути капелюх простого, красивого сніговика, зробленого з вати своїми руками, і повісити іграшку на новорічну ялинку.

Ялинкова іграшка з фетру своїми руками для дітей – майстер-клас з шаблоном і викрійкою

Майстер-клас з шаблоном і викрійкою дохідливо описує, як робиться ялинкова іграшка з фетру своїми руками для дітей. Робота не представляє складності і не вимагає специфічних умінь і навичок. Для виконання досить усидливості, акуратності і величезного бажання зробити з підручного матеріалу незвичайний, привабливий і яскравий новорічний аксесуар.

Необхідні матеріали для створення своїми руками дитячої ялинкової іграшки з фетру

  • фетр (зелений і світло-коричневий)
  • пайетки, бісер, золоті декоративні намистини
  • нитки муліне
  • синтепон
  • папір
  • ножиці
  • простий олівець
  • декоративна стрічка
  • мів
  • клей “Момент”

Покрокова інструкція, як зробити фетрову дитячу іграшку на ялинку

  1. На щільному папері простим олівцем намалювати ялинку і великий круг. Акуратно вирізувати ножицями.
  2. Підготовлений шаблон прикріпити до відрізу зеленого фетру, обвести крейдою і вирізувати дві однакові деталі у формі новорічного дерева. З коричневого фетру вирізувати один круг.
  3. Обидві частини ялинки скласти один до одного так, щоб контури співпали, і обшити петельним швом. В якості декоративного елементу використати намистини. Розміщувати їх між петлями на рівній відстані один від одного.
  4. Через незакритий нитками отвір в нижній частині набити іграшку синтепоном, намагаючись розподіляти його рівномірно, щоб не було грудок. Потім місце набивання зашити петельним швом. На коричневий круг крапнути крапельку клею і прикріпити фрагмент до центру ялинки.
  5. Коли кругла деталь прихопиться, обшити її по краю пайетками.
  6. Усередині нитками вишити очки і усміхнений рот.
  7. Декоративну стрічку скласти петлею і пришити до виробу згори. Потім дитячою іграшкою з фетру, зробленою своїми руками по шаблонах і викрійках цього майстер-клас, прикрасити новорічну ялинку.

Як зробити ялинкову іграшку з кольорового паперу в домашніх умовах – майстер-клас з фото

Детальний майстер-клас з покроковими фото розповідає, як зробити ялинкову іграшку з кольорового паперу в домашніх умовах. Процес описується дуже чітко і проблем із створенням елементу новорічного декору не виникне ні у кого. Можна піти далі і узяти не просто кольоровий папір, а листи з бархатистою поверхнею або з блиском. З такого матеріалу вийдуть яскравіші, помітніші і привабливіші ялинкові іграшки.

Необхідні матеріали для виготовлення в домашніх умовах ялинкової іграшки з кольорового паперу

  • набір кольорового паперу
  • ножиці
  • рідкий клей
  • циркуль
  • простий олівець

Покрокова інструкція, як вдома зробити своїми руками з кольорового паперу красиву іграшку на ялинку

  1. З кольорового паперу викроїти заготівлі на одну ялинкову кулю – 32 однакові кружечки діаметром 10 сантиметрів. За допомогою простого олівця і циркуля зробити розмітку, а потім по ній вирізувати канцелярськими ножицями 16 кругів одного відтінку і 16 – іншого. Заготівлі, що вийшли, розсортувати по кольорах і скласти кожну рівно навпіл.
  2. Приступити до формування кульки. Для цього зовнішню верхню частину жовтого круга акуратно змастити клеєм і з’єднати її з лицьовою половинкою червоної заготівлі.
  3. За цим же принципом склеїти усі кухлі, чергуючи жовті з червоними. В результаті повинна вийде щільна висока стопка, схожа на журнальні листи напівкруглої форми.
  4. Розгорнути конструкцію і перейти до другого етапу проклеювання. Для склеювання червоних сторінок кожен червоний кружечок відкрити і зорово поділити на 6 секторів. Відповідні відмітки зробити на папері і, керуючись цією інформацією, змастити клеєм нижній і верхній сектори лівого півкола (середню частину не чіпати). Потім з’єднати проклеєні місця з першим і третім секторами правого півкола. Коли папір схопиться, вийде невелика “кишеня”. У такий спосіб обробити усі сторіночки червоного кольору.
  5. Жовті круги склеїти трохи інакше. Клеєм обмазати другий сектор лівого півкола і з’єднати його з розташованою навпроти частиною правого жовтого півкола. Усі жовті “сторінок” оформити таким чином. Потім залишити кулю до повного висихання.
  6. Розгорнути виріб віялом і проглянути, чи вірно склеєні усі сторінки. Якщо все в нормі, то змастити “сторінки” з кожного краю клеєм, вкласти в нитяну петлю і з’єднати. Готову ялинкову іграшку, зроблену з кольорового паперу в домашніх умовах, повісити ан новорічне дерево або декорувати виробом вікно або дверний отвір.

Оригінальна ялинкова іграшка своїми руками з лампочок


Незвичайна і оригінальна ялинкова іграшка своїми руками з лампочок зроблена в домашніх умовах, стане справжньою прикрасою новорічного дерева і надасть йому особливу яскраву неповторність. Для створення виробу знадобляться найпростіші і доступніші матеріали, що завжди маються під рукою. Процес доставить масу задоволення і дітям, і дорослим, і дозволить перетворити непотрібні предмети на приємні і красиві елементи святкового декору.

Необхідні матеріали для виготовлення своїми руками оригінальної ялинкової іграшки з лампочок

  • лампочка, що перегоріла
  • папір (офісна, газетна, туалетна)
  • клей ПВА і “Момент”
  • набір акрилових фарб
  • кисті
  • шматочки тканини червоного кольору
  • ножиці
  • гілки
  • кнопки
  • гудзики
  • маркер
  • нитки
  • голка

Покрокова інструкція, як своїми руками з лампочок зробити іграшку для прикраси ялинки

  1. Папір розім’яти в руках і акуратно обернути нею лампочку. Густо змастити клеї ПВА і зробити поверх ще один паперовий шар. Знову використати клей, а потім залишити заготівлю до повного висихання. Коли клей прихопиться, папір придбає щільну структуру і стане досить гладким.
  2. Умочити широкий пензель у білу акрилову фарбу і затонировать поверхню, щоб не проглядали малюнок і букви. Дати добре просохнути.
  3. З червоної щільної тканини канцелярськими ножицями вирізувати подовжений фрагмент, а по його обох краях зробити декілька вертикальних надрізів глибиною 2-3 сантиметри. Це буде шалик. Пов’язати аксесуар навколо вузької частини шийки лампочки.
  4. Заміряти діаметр лампочки в її верхній цокольній частині. З тканини, що залишилася, вирізувати широкий шматочок відповідно до цих розмірів, додавши з одного боку сантиметр на шов.
  5. Скласти викроєну деталь навпіл і прошити ниткою уздовж довгої сторони, щоб вийшов циліндр. Вивернути, сховавши шов всередину. Згори зробити такі ж надрізи, як на шарфі, а під ними міцно перев’язати тканину, щоб вийшла шапочка.
  6. Змастити “головний убір” зсередини клеєм “Момент”, надіти на верхівку лампочки і злегка притиснути, щоб прихопився.
  7. На широку частину лампочки вертикальним рядом приклеїти три гудзики.
  8. Маркером намалювати між шапочкою і шарфом усміхнену мордочку сніговика. З тканини вирізувати маленький трикутник і приклеїти його н місце носа.
  9. З боків приклеїти дві гілочки. Це будуть ручки.
  10. Щоб оригінальна ялинкова іграшка, зроблена своїми руками з лампочок, могла висіти на новорічному дереві, приклеїти до неї ззаду петельку з міцного мотузка або шпагату.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: ялинка шаблон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *