Аплікація на 23 лютого в дитячий сад і школу : майстер-класи з фото і відео. Варіанти аплікацій для папи до 23 лютого від дітей 3-4 років і старше [draft]



Красива аплікація на 23 лютого, виготовлена дитиною своїми руками, – ось найприємніший і зворушливіший подарунок для папи або дідуся в день захисника Вітчизни. Незважаючи на простоту і невибагливість, така робота завжди розчулює дорослу людину і викликає найтепліші, ніжніші і піднесені емоції. Адже в ній стільки дитячої щирості і безпосередності, яка так бракує в стрімкому сучасному житті. Виготовити милий, душевний подарунок можна в дитячому саду під керівництвом вихователів, в школі під наглядом учителів і в домашніх умовах, де на допомогу малюкові 3-4 років завжди прийдуть мама, бабуся, старша сестра або хтось з інших родичів.
Якщо сюжет для святкового виробу придумати самостійно складно, скористайтеся нашою підбіркою покрокових майстер-класів з фото. У них ми зібрали цікаві варіанти святкових аплікацій для дітей різного віку. Вивчайте наші творчі уроки і разом з дітьми створюйте удома маленькі приємні презенти для своїх улюблених чоловіків.

Аплікація на 23 лютого для дітей 3-4 років в дитячому саду: майстер-клас з фото покроково

В день захисника Вітчизни навіть найменші діти хочуть піднести своїм папам, дідусям і іншим родичам чоловічої статі милі і приємні подарунки. Ідеальний варіант презенту для такого випадку – красива, яскрава і святкова аплікація, присвячена 23 лютого. Цей подарунок своїми руками удома або в дитячому саду можуть зробити хлопці 3-4 років, а наш майстер-клас з покроковими фото підкаже послідовність дій. Ніяких особливих складнощів в роботі немає, потрібні тільки акуратність, усидливість і найщиріше бажання створити милий подарунок для близької людини.

Необхідні матеріали для дитячої аплікації до 23 лютого

  • лист білого картону середньої щільності
  • папір кольоровий
  • клей канцелярський
  • простий олівець
  • фломастери
  • ножиці
  • лінійка

Покрокова інструкція по виготовленню аплікації на 23 лютого в дитячому саду

  1. З картонного листа вирізувати основу для майбутньої аплікації – прямокутник 35Х25 сантиметрів. З коричневого кольорового паперу вирізувати смужку завдовжки 35 см, а шириною – 2,5 см і приклеїти її вертикально на картонну заготівлю, відступивши від лівого довгого краю 2-3 сантиметри.
  2. З помаранчевого кольорового паперу вирізувати дві смужки завдовжки 35 см і шириною 0,5 см Наклеїти їх на коричневу смужку так, щоб між ними було не більше 0,5 см порожнього місця.
  3. З червоної, синій і білого паперу вирізувати по одній смужці шириною 2 сантиметри і завдовжки 25 сантиметрів. Наклеїти їх горизонтально приблизно по середині заготівлі. Розташувати кольори в наступному порядку: 1 – білий, 2 – синій, 3 – червоний.
  4. На червоному папері намалювати простим олівцем п’ятикутну зірку, а потім акуратно вирізувати її ножицями змастити клеєм і приклеїти в правому верхньому кутку аплікації.
  5. Із залишків білого картону вирізувати прямокутник 10Х5 см, краєчки обрізувати фігурно, в центрі червоним фломастером написати “23 лютого”, а потім акуратно обвести букви і цифри фломастером рожевого відтінку. З тильного боку змастити картон з написом клеєм і приклеїти в правій нижній стороні аплікації.
  6. На 2-3 години покласти готовий виріб під вантаж, щоб усі елементи якісно приклеїлися. Коли робота повністю висохне вручити винуватцеві урочистості.

Проста аплікація для старшої і середньої групи дитячого саду на 23 лютого


На 23 лютого в старшій і середній групах дитячого саду можна зробити з дітьми красиві, нескладні аплікації, які стануть відмінним подарунком на свято для папи, дідуся, брата або дядька. Робота не займе багато часу і не викличе у дітей ніяких труднощів. Вихователям знадобиться лише доглянути, щоб малюки акуратно вирізували з паперу усі вироби і правильно приклеїли їх до основи.

Необхідні матеріали для виготовлення в дитячому саду простої аплікації до дня захисника Вітчизни

  • лист блакитного картону середньої щільності
  • набір кольорового паперу
  • лінійка
  • ножиці
  • простий олівець
  • канцелярський клей

Покрокова інструкція, як зробити в середній і старшій групах садка аплікацію на 23 лютого

  1. З листа картону блакитного кольору вирізувати заготівлю прямокутної форми.
  2. На помаранчевому папері накреслити дві смужки шириною 0,5 см і завдовжки 12-13 см, а потім акуратно вирізувати їх ножицями і приклеїти на картонну заготівлю, відступивши від верхнього краю 1,5-2 см
  3. З паперу відповідного кольору вирізувати трапецієвидний фрагмент, що нагадує за формою човен, з тильного боку змастити клеєм і приклеїти так, щоб він прикрив край помаранчевих смужок.
  4. З яскравого кольорового паперу вирізувати три смужки наступних розмірів : 1 – 4Х10 см, 2 – 4Х8 см, 3 – 4Х6 см У кожної смужки відігнути з довгих сторін по півсантиметра. Акуратно промазати клеєм і приклеїти трохи вище за край човна спочатку щонайдовшу смужку, потім – середню і у кінці найбільш коротку. Зробити так, щоб до основи щільно прилягали тільки відігнуті краї, а інша частина паперу утворювала об’ємну опуклість.
  5. З білого паперу вирізувати декілька тонких білих смужок довільної довжини, за допомогою ручки або олівця надати їм хвилястість. Потім точково змастити клеєм і довільно приклеїти в самому низу блакитної заготівлі безпосередньо під човном. Дати виробу добре висохнути і вручити винуватцеві урочистості.

Тематична аплікація до 23 лютого в початковій школі


Цей майстер-клас розповість, як з учнями початкової школи зробити яскраву і барвисту тематичну аплікацію на 23 лютого. Для дітей 3-4 років, ще тільки відвідуючих дитячий сад, ця робота буде важкувата, оскільки в ній багато дрібних деталей, які необхідно не лише намалювати на кольоровому папері, але і акуратно вирізувати потім ножицями. У малюків для такого зайняття ще не дуже добре розвинена дрібна моторика рук і віртуозно управлятися з гострими ножицями їм складно. А ось учні 1-2 класи із завданням впораються без особливих зусиль і легко створять для папи дуже милий і зворушливий подарунок на День захисника Вітчизни.

Необхідні матеріали для шкільної аплікації на 23 лютого

  • лист картону зеленого кольору
  • набір кольорового паперу
  • олівець
  • клей
  • ножиці

Покрокова інструкція для школярів, як зробити аплікацію на тему 23 лютого

  1. З картонного листа вирізувати ножицями основу майбутньої аплікації – прямокутник розміром 20Х25 см
  2. З паперу зеленувато-блакитного кольору вирізувати заготівлі під танк: гусениця – широкий прямокутник із закругленими краями, надбудова – вузька довга смужка шириною 1,5-2 см, напівовал – кабіна танкіста і ще одна довга смужка шириною близько 1,5 см – дуло.
  3. Кожну деталь з виворітного боку промазати клеєм і приклеїти в центрі основи так, щоб у результаті вийшла фігура, що нагадує танк. Покласти на годину під гніт. Нехай усі фрагменти вирівняються і добре прихопляться до основи.
  4. З сірого паперу вирізувати три круги і приклеїти їх на гусеницю танка.
  5. З коричневого паперу вирізувати 15-20 шматочків довільної форми і розклеїти їх на усіх частинах танка. Це буде камуфляж.
  6. З яскравого паперу вирізувати 15-20 фрагментів у формі тюльпанів або класичних кольорів з пелюстками. Розклеїти їх навколо танка, зображуючи квітуче поле.
  7. Вирізувати з паперу три смужки розміром 1,5Х7 см білого, синього і червоного кольору і одну смужку 1Х10 см Ці деталі змастити клеєм і приклеїти вверху танка так, щоб з них сформувався російський прапор.
  8. Поверх прапора приклеїти вирізані з паперу цифри “23”.
  9. З паперу червоного кольору вирізувати п’ятикутну зірку і приклеїти її на верхню частину танка в районі основи дула. Коли робота повністю висохне, вручити її в якості подарунка папі, дідусеві, братові або будь-якому іншому родичеві або знайомому чоловічої статі.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: подарунок дідусю дитячими руками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *