Листівка на День матері своїми руками з паперу і картону. Майстер-класи: як зробити в дитячому садку і школі листівку з квітами? [draft]



Робити своїми руками в дитячому садку або школі красиві, ефектні та яскраві листівки на День матері з кольорового паперу, картону та інших доступних матеріалів Вас навчать наші цікаві й пізнавальні майстер-класи. Ми підібрали прості поетапні уроки для маленьких дітей, складніші завдання для учнів 1-3 класів і декілька оригінальних ідей на відео для старших школярів. Надихайтеся нашими порадами, створюйте красу своїми руками і радуйте близьких людей приємними, ніжними та зворушливими подарунками.

Листівка до Дня матері своїми руками з паперу і картону в школу: майстер-клас

Яскраву, ефектну і дуже красиву листівку до Дня матері можна виготовити з кольорового паперу і картону, чітко слідуючи вказівкам представленого нижче майстер-класу. Готова робота вийде помітною, привабливою і обов’язково порадує винуватицю урочистості. Звичайно, потрібно буде докласти деяких зусиль для створення такої оригінальної і стильної речі, але радісні емоції та посмішка рідної людини варта докладених зусиль і витраченого часу.

Необхідні матеріали для листівки до Дня матері:

  • набір кольорового паперу;
  • аркуш дизайнерського паперу;
  • картон;
  • простий олівець;
  • канцелярський ножик
  • ножиці;
  • клей.

Покрокова інструкція з виготовлення своїми руками на День матері листівки з картону і паперу

  1. Узяти білий аркуш паперу формату А4 і вирізувати з нього пелюстки для ромашки і великий кругляшок для серединки.
  2. Злегка “завити” краєчки пелюсток за допомогою олівця або ручки, а потім приклеїти їх по контуру серединки. Аналогічно зробити таку саму другу квітку.
  3. Обидві квітки склеїти між собою, а до зовнішньої сторони серединки приклеїти кружечок, вирізаний з кольорового жовтого паперу.
  4. Лист картону формату А5 акуратно зігнути навпіл. На лицьовій стороні першої сторінки намалювати простим олівцем велику ромашку і вирізувати її по контуру ножицями.
  5. Розгорнути заготівлю і на внутрішню праву частину приклеїти аркуш дизайнерського паперу (можна замінити звичайним кольоровим).
  6. Для сонечка з червоного паперу вирізувати овал і декорувати дрібними чорними кружечками. Потім приклеїти до нього голівку і ніжки. На першу сторінку “посадити” на клей ромашку і сонечко. Всередині на порожній однотонній сторінці написати красиве, добре і зворушливе привітання.

Листівка до Дня матері своїми руками в дитячому садку: майстер-клас


Поетапний майстер-клас навчить малюків у дитячому садку робити своїми руками прості, але дуже красиві й зворушливі листівки до Дня матері. Процес створення роботи не відрізняється складністю, і діти з підготовчої та старшої груп легко впораються із завданням самостійно, а малюкам 2-4 років обов’язково знадобиться допомога вихователя. Готовий виріб вийде яскравим і незвичайним.

Матеріали для дитячої листівки до Дня матері:

  • кольоровий картон;
  • папір;
  • фарби;
  • фломастери;
  • тонка атласна стрічка або тасьма;
  • клей;
  • ножиці;
  • простий олівець.

Покрокова інструкція з виготовлення в дитячому садку своїми руками листівки до Дня матері

  1. З кольорового картону вирізувати лист розміром 20х30 см (чи будь-якого іншого відповідного особисто Вам формату).
  2. На білому щільному листі намалювати простим олівцем контур дитячої долоньки з пальчиками, а потім акуратно вирізувати.
  3. Краї пальців створеного шаблону руки зафарбувати коричневою фарбою світлого або темного відтінку і залишити, щоб вона добре висохла.
  4. На долоньці фломастером намалювати очі, носик і губи.
  5. З виворітного боку прикрашену паперову руку добре змастити клеєм, прикласти до центру картонного листа і накрити гнітом, щоб добре приклеїлася.
  6. Зі стрічки або тасьми вирізувати шматочок завдовжки 20-25 см, зав’язати на бантик і приклеїти до шаблону руки трохи вище за основу безіменного пальця.

Листівка “Квіти” до Дня матері своїми руками для учнів початкової школи

 

Учні 1-3 класів на уроках дитячої творчості можуть виготовити до Дня матері своїми руками дуже красиву, яскраву і привабливу листівку “Квіти”. Процес створення роботи прищепить молодшим школярам посидючість, навчить акуратності й допоможе розвинути дрібну моторику. Готовий виріб вийде яскравим, барвистим, позитивним і обов’язково порадує близьку людину в чудовий і світлий святковий день.

Матеріали для листівки “Квіти” до Дня матері:

  • картон;
  • набір кольорового паперу;
  • лінійка;
  • ножиці;
  • олівець;
  • аркуш білого щільного паперу;
  • клей;
  • фарби.

Покрокова інструкція для виготовлення своїми руками в 1-3 класах листівки “Квіти” до Дня матері

  1. З картону вирізувати лист форматом 20х25 см і затонувати його з одного боку яскравою фарбою (можна взяти кольоровий картон і пропустити цей крок).
  2. З білого паперу вирізувати аркуш формату 15х20 см, велику частину пофарбувати в жовтий колір, а правий нижній кут – у світло-бузковий. Простежити, щоб перехід між відтінками був не чітким, а розмитим. По периметру аркуша під лінійку провести тонку блакитну окантовку-рамку. Приклеїти аркуш до картонної основи і покласти під гніт.
  3. Коли заготівля висохне, зробити простим олівцем нарис гілки бузку, а потім промальовувати її фарбами. Для гілочки використати темно-коричневий тон, для листя – зелений, а для квітів – блідо-бузковий.
  4. З кольорового зеленого паперу вирізувати два листочки, схожих за формою з листочками бузку. Кожен з них акуратно скласти навпіл і притиснути лінію згину руками. З виворітного боку по всій довжині змастити згин клеєм і акуратно приклеїти до тла. Коли клей схопиться, краєчки листочків трохи підвести над основою.
  5. Для квітів бузковий папір нарізувати на дрібні квадратики. Кожен квадратик покласти на долоню і натиснути на нього гострим краєм пензлика так, щоб куточки злегка підвелися. З виворітного боку в середину квадратиків крапнути по крапельці клею і хаотично приклеїти туди, де зображені основи під квіти. Коли клей добре засохне, трохи “розпушити” куточки для більшої природності.

Листівка від дочки мамі до Дня матері своїми руками: майстер-клас


У цьому поетапному майстер-класі детально розказано, як зробити своїми руками дуже незвичайну, оригінальну і стильну листівку мамі до Дня матері. Малюки в дитячому садку навряд чи впораються з такою роботою, та й учням 1-3 класів вона здасться трохи складною. А ось учні основної школи осилять це завдання без особливого напруження сил і порадують своїх батьків помітним та ефектним святковим виробом. Головне завдання уроку полягає в тому, що замість традиційного кольорового паперу, який використовується зазвичай для аплікацій, застосовується фетр яскравих відтінків. З нього вирізують бутони квіток і кріплять на картон. Завдяки тому, що матеріал має м’яку структуру і деяку ворсистість, листівка виходить особливо ніжною, затишною і дуже приємною на дотик.

Матеріали для виготовлення в школі листівки до Дня матері:

  • картон рожевого кольору;
  • картон блакитного кольору;
  • червоний, білий і жовтий фетр;
  • сизаль зеленого кольору;
  • тасьма або атласна стрічка;
  • ножиці фігурні та звичайні;
  • простий олівець;
  • двосторонній скотч;
  • червоні напівнамистини;
  • нитки;
  • швацька голка;
  • вітальний напис;
  • клейовий пістолет.

Покрокова інструкція, як зробити в школі до Дня матері красиву листівку своїми руками

  1. Лист рожевого картону перегнути навпіл як книжку і акуратно розгладити місце згину.
  2. З листа блакитного картону вирізувати підкладку-основу для майбутньої композиції. Вона має бути на 0,5 см менше від зовнішньої частини заготівлі. Верхні куточки обрізувати фігурними ножицями так, щоб з обох сторін був однаковий візерунок.
  3. Приклеїти блакитну основу на картонну заготівлю за допомогою двостороннього скотча.
  4. Для стебел рослин сизаль зеленого кольору нарізувати на відрізки різної довжини і приклеїти за нижній кінець до основи. Це буде клумба.
  5. Щоб прикрити стеблинки знизу, на нитку зібрати атласну стрічку швом “вперед голка”. Коли нитка повністю сховається під складками, а стрічка за довжиною відповідатиме розміру блакитної основи, закріпити край стрічки на вузлик і приклеїти виріб так, щоб закрилися нижні частини стебел.
  6. На білому фетрі простим олівцем намалювати пухнасті хмари і вирізувати звичайними ножицями. З жовтого фетру вирізувати великий кружечок – сонечко і декілька тонких смужок – проміння.
  7. Приклеїти всі фрагменти у верхній частині композиції за допомогою клейового пістолета.
  8. З червоного фетру вирізувати квіти і приклеїти кожну до окремої стеблинки. У серединку бутонів “посадити” на крапельку клею по одній напівнамистині.
  9. Вирізувати фігурними ножицями вітальний напис і пістолетом приклеїти його в правий нижній кут листівки на призборену стрічку.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: зробити книжку з фетру, фото-інструкція як по кроку зробити відкритку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *