Лікування післяопераційних рубців

На жаль, перенесені операції і травми нерідко залишають на нашому тілі шрами і рубці. В наші дні широке застосування отримав лазер як один з найнадійніших способів очистити верхній шар шкіри, видаливши рубцеву тканину. Лазер широко використовується в естетичній медицині і косметології. Природне бажання кожної людини, у якої є косметичні недоліки, – видалити шрами після операції або травми. Звичайне лікування післяопераційних рубців вимагає хірургічного втручання, але також високої ефективності в лікуванні рубців можна досягти методом лазерного шліфування. Переваги такого методу величезні. На відміну від багатьох інших процедур, лазерне лікування післяопераційних рубців має мінімальний ризик розвитку ускладнень, тоді як ефект від цієї процедури – максимальний. Результат проведених процедур буде помітний приблизно через півроку, в цей же час можливо провести повторну корекцію по видаленню шрамів після операції.

Багатьох лякає процедура, оскільки пацієнти бояться болю. Ця процедура абсолютно безболісна. Якщо окремі ділянки шкіри чутливі до лазера, лікар може застосувати місцеву анестезію, але у більшості випадків це не потрібно. Після цієї процедури слід впродовж 3 днів уникати травмування зони шраму або рубця. Якщо ділянка відкрита, треба захищати цю зону від прямих сонячних променів, для цього необхідно використати сонцезахисний крем. Чинник захисту має бути не менше 20 і використовувати такий крем треба впродовж 6 тижнів після лазерного шліфування рубця. Навіть якщо шрами після операції залишилися на тонкій і дуже ніжній шкірі, їх також можна видаляти лазером. Сучасна апаратура дозволяє виконати видалення рубців лазером з високою точністю. Глибина дії прораховується настільки точно, що навколишні здорові тканини не травмуються. Лазерне шліфування має одну дуже важливу перевагу перед іншими методами видалення післяопераційних рубців – лазер стимулює в клітинах шкіри вироблення колагену, еластичних волокон і зростання нових клітин. Результат лазерного шліфування довготривалий і в середньому досягає декількох років.

Лазерне видалення рубців, звичайно, підходить не кожному, але рішення у кожному конкретному випадку повинен приймати фахівець. Лазер протипоказаний людям, які страждають деякими захворюваннями шкіри, – це вугрова хвороба, псоріаз, дерматит. Процес регенерації нової шкіри в середньому настає через 4 дні після проведення процедури. Швидкість відновлення шкіри різна і це залежить від індивідуальних властивостей шкіри пацієнта, типу лазера, який застосовувався, і від того, як пацієнт виконував рекомендації лікаря після процедури. Лазерне шліфування рубців і шрамів в деяких випадках має ускладнення, найтиповіше ускладнення – гіперпігментація. Проявляється вона в надмірному виділенні кольору шкіри на місці колишнього шраму або ж навпаки гіпопігментація – блідість шкіри в тому місці, де видалили рубець. Ці ускладнення особливо чітко проявляються при загарі. В цілому лазерне лікування післяопераційних рубців переноситься пацієнтами добре і без ускладнень. На сьогодні таке лікування шрамів і рубців залишається найбільш ефективним. 

лікування післяопераційних рубців, видалення післяопераційних рубців львів

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *