Як приготувати морозиво в домашніх умовах



Напевно, складно знайти у світі людини, яка була б байдужа до морозива – ці смачні, освіжаючі ласощі люблять і діти, і дорослі. Пломбір, ескімо, ріжок, фруктовий лід з найрізноманітнішими наповнювачами – будь-який любитель солодкого зможе знайти собі морозиво за смаком. А що коли приготувати морозиво вдома?

На перший погляд ідея здається трохи божевільною. Дійсно, навіщо витрачати свій час, щоб приготувати морозиво в домашніх умовах, якщо можна просто піти в магазин і вибрати будь-які ласощі? Вимушені погодитися. Так дійсно простіше. Проте, жодне магазинне морозиво не може похвалитися повною відсутністю різних ароматизаторів і хімічних добавок. А морозиво домашнього приготування може! Більше того, в даному випадку ви точно знаєте, з чого воно приготоване і можете бути більш ніж упевнені у свіжості і якості всіх використовуваних продуктів. Переконали? Читайте далі і ви дізнаєтеся, як приготувати морозиво в домашніх умовах.

Як приготувати домашнє морозиво

Дуже смачне морозиво в домашніх умовах можна приготувати як “по-старому”, тобто вручну, так і за допомогою спеціального приладу – морозивниці. Якщо ви збираєтеся досить часто радувати рідних і друзів ласощами домашнього приготування, домашня морозивниця – це те, що вам треба. За допомогою цього простого побутового приладу можна приготувати практично будь-яке морозиво, починаючи з класичного пломбіру і закінчуючи легким фруктовим шербетом. Морозивниця сама охолоджує, ретельно перемішує, насичує киснем і робить суміш для морозива кремоподібною і такою м’якою. Менше години – і ви вже насолоджуєтеся дуже смачним морозивом, яке самі і приготували, що удвічі приємно.

Приготувати морозиво вдома можна і власноручно, не прибігаючи до допомоги послужливих приладів. Правда, у такому разі процес займе набагато більше часу, ніж година, а точніше – три години, і вам самій доведеться виконувати усі ті операції, які робить морозивниця. Щоб приготувати морозиво в домашніх умовах, вам треба буде помістити приготовану суміш в місткість, поставити її в холодильник і через певні проміжки часу збивати її міксером і досить інтенсивно перемішувати. Робити так треба тричі, після чого ви зможете, нарешті, насолодитися чарівним смаком домашнього морозива.

Який спосіб приготування справжнього домашнього морозива найкращий – особиста справа кожного. У будь-якому випадку результат вас приємно порадує.

Домашнє морозиво роблять на основі натуральних вершків, з додаванням яєць і молока і цукру. А якщо ви додасте в суміш ягідний і/ або фруктовий сік, вийде дуже смачне фруктово-ягідне морозиво.

Вершкове домашнє морозиво

Мабуть, це найпростіший спосіб, як приготувати морозиво у домашніх умовах. Відкиньте усі сумніви і приступайте до роботи. Отже, для приготування морозива по цій рецептурі вам знадобляться наступні інгредієнти:

  1. Чотири жовтки;
  2. Сто п’ятдесят грам цукру;
  3. Двісті мілілітрів вершків;
  4. Півлітра молока.

З’єднайте жовтки з цукром, гарненько збийте їх, щоб яєчно-цукрова суміш побіліла. Влийте півлітра молока і знову перемішайте. У окремому посуді збийте вершки і додайте їх до суміші молока, цукру і яєць, перемішайте.

Важливо: якщо ви не хочете, щоб морозиво мало яскраво виражений яєчний присмак, додайте в суміш трохи ваніліну або ванільного цукру.

Наступний етап – суміш для морозива необхідно перелити в морозивницю (якщо вона є) або поставити в морозильну камеру і періодично її перемішувати.

Домашній пломбір

Домашнє морозиво, рецептуру якого ми вам зараз розповімо, ні в чому не поступається тому морозиву, яке можна купити у будь-якому продуктовому магазині. Це класичний пломбір, тільки смак у нього більше вершковий і домашній. Отже, для приготування пломбіру в домашніх умовах вам потрібні наступні продукти:

  1. Літр молока;
  2. Сто грам вершкового масла;
  3. Дві склянки цукру;
  4. Чайна ложка крохмалю;
  5. П’ять жовтків.

Підігрійте на плиті молоко (не доводіть до кипіння!), додайте в нього масло і тепер уже доведіть до кипіння. У окремій посудині з’єднаєте крохмаль, яєчні жовтки і цукор. Все перемішайте і розітріть. Влийте в масу трохи молока, щоб суміш нагадувала рідку сметану. Влийте в кипляче молоко отриману суміш, не забуваючи при цьому постійно помішувати. Знову доведіть до кипіння. І коли молочна суміш закипить, зніміть її з плити, помістіть місткість в холодну воду. Перемішуйте до тих пір, поки маса для морозива не охолоне, стане теплою. Залиште її охолоджуватися, після чого розлийте по формах для морозива і заморозьте, не забуваючи про обов’язкові періодичні помішування (кожні сорок хвилин).

Усі діти без виключення люблять морозиво із смаком згущеного молока. В принципі, приготувати таке морозиво вдома не складно – його рецепт аналогічний рецепту приготування пломбіру, тільки в цукрово-жовткову суміш слід додавати не звичайне молоко, а згущене.

Шоколадне морозиво домашнього приготування

Щоб зробити таке морозиво самостійно, вам знадобляться:

  1. Три яєчні жовтки;
  2. Чайна ложка цукрової пудри;
  3. Двісті грам гіркого шоколаду;
  4. Триста грам молока;
  5. Сто п’ятдесят грам вершків.

Збийте жовтки з цукровою пудрою, тонкою цівкою введіть сюди трохи недоведене до кипіння молоко. Не забувайте постійно помішувати. Отриманий крем процідіть через сито. Варіть суміш на слабкому вогні, поки вона не загусне. Дайте масі остигнути, додайте розтоплений гіркий шоколад (розтоплювати потрібно на водяній бані), влийте вершки. Розлийте масу по формах і поставте в морозильну камеру.

Як зробити йогуртове морозиво в домашніх умовах

Приготувати йогуртове морозиво в домашніх умовах простіше простого. Для цього вам знадобиться йогурт і звичайнісінькі палички для морозива. Увіткніть в йогурт паличку і поставте його в морозилку. Почекайте півгодини, дістаньте, перемішайте і знову поставте в морозильну камеру. Почекайте ще півгодини, знову дістаньте, перемішайте і знову в морозилку. Через дві години йогуртное морозиво буде готове.

Тепер ви знаєте, як приготувати морозиво будинку. Смачних експериментів на вашій кухні!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: морозиво в домашніх умовах, як приготувати морозиво у домашніх умовах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *