Який шампунь взяти на море

Літо – довгождана пора відпусток і прекрасного відпочинку на морському березі. Поза сумнівом, морська вода благотворно впливає на увесь організм, а сонячні ванни дарують шкірі красивий відтінок кольору бронзи. Але на волоссі, і те і інше позначається не найкращим чином. Тому, збираючись в дорогу, варто подумати, який шампунь узяти на море і як захистити своє волосся від дії сонячних променів. Локони, що відливають на сонці шовком – мрія і гордість будь-якої жінки. Проте, через декілька днів від сяючого волосся залишається один спогад: вони стають ламкими, збляклими і сухими. Прямі сонячні промені і тривале перебування на сонці чинять згубну дію на ваше волосся. Тому з красивих і здорових вони перетворюються на схожі до померклої трави і жорсткої соломи. Солона морська вода або хлорований басейн тільки посилюють ситуацію. Але лякатися не варто. На допомогу вашому волоссю прийдуть панама, капелюх або бейсболка, яким завжди має бути місце у валізі. Окрім головного убору, необхідно узяти з собою в дорогу і захисні косметичні засоби для волосся і шкіри. І тільки після цього можна з упевненістю сказати, що ви готові до повноцінного відпочинку.

Якщо з відпустки вам хочеться повернутися з таким же красивим волоссям, як і до від’їзду, то потрібно вирішити, який шампунь узяти на море, щоб забезпечити своєму волоссю надійний захист. Зараз вже багато фірм налагодили виробництво косметичних засобів з догляду за волоссям з УФ-фільтрами, покликаних захищати волосся від несприятливої дії сонячних променів. До речі, волосся перед поїздкою краще не забарвлювати, оскільки колір на сонці може змінитися не на краще: знебарвлене волосся може придбати зеленуватий відтінок, а каштанове – брудно-рудий. Цей процес краще відкласти до повернення додому. Щоб не збільшувати вагу валізи безліччю пляшок, баночок і флаконів, можна скористатися шампунями в міні-упаковках, що стали вже досить поширеними в наші дні. Є ще одні варіант – сухі шампуні і кондиціонери.

Зовні вони мало чим відрізняються від шматочка мила, але при цьому містять усі компоненти, необхідні волоссю і мають приємний аромат. Ставлячи питання, який шампунь узяти на море, потрібно знати, які необхідні компоненти повинен містити такий засіб. По-перше, в захисні шампуні обов’язково повинні входити УФ-фильтри – основний захист вашого волосся від ультрафіолетових випромінювань. По-друге, обов’язкова присутність антиоксидантів – запорука ефективного захисту волосся. У дуеті з УФ -фільтрами, вони посилюють свою дію. Найпотужнішим антиоксидантом є лікопін, що отримується з шкірки томатів. Йому трохи поступаються екстракти ромашки, зеленого чаю, кореня лопуха і інші.

По-третє, важливим компонентом захисних шампунем також є і натуральні зволожувачі. Наприклад, звіробій або, як його ще називають, “природний антибіотик”, що має протизапальні властивості і відновлює функцію захисту. М’ята, подібно до свіжого дихання – освіжає і заспокоює. Завданням алое є зволожувати і зберігати природний баланс шкіри. Якщо ви вже вибрали, який шампунь узяти на море, то наступні рекомендації будуть не зайвими. Усі косметичні засоби з догляду за волоссям бувають найбільш ефективними тоді, коли вони належать до однієї серії одного і того ж виробника. Засоби доповнюють один одного, і цим посилюють свою дію. Такі набори дуже зручні і цілком доступні за ціною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *