Як зашити дублянку

Цього сезону дублянки знову дуже популярні, адже вони зручні, красиві, в них тепло в люті морози і у вітряну погоду. Але догляд за такими виробами вимагає деяких навичок. Щоб зашити дублянку потрібні голка, нитки, клей “Момент”, бинт, флізелін, шкіра в тон для латочки, рідка шкіра.

Зашиваємо дублянку самі. Якщо Ви купили річ нещодавно, і вона розійшлася по швах, то не замислюючись поверніть її в магазин. Частенько в транспорті можна зачепитися улюбленою дублянкою і розірвати рукав або надірвати кишеню. Не поспішайте відразу прощатися з річчю. Ваш одяг ще прослужить Вам не один сезон.

Оптимальний варіант – це віддати дублянку фахівцям в хутряне ательє, там висококваліфіковані майстрині постараються відремонтувати річ професійно. Але, якщо такої можливості немає, можна зашити дублянку в домашніх умовах. Тут не знадобиться особливих знань і спеціального устаткування. Підпоріть підклад, якщо він зашитий, по шву, близько до місця розриву дублянки. Після ремонту це місце на підкладі зашийте через край вручну або на швацькій машині. Якщо усередині шкіри проклеєний флізелін, зчистіть його акуратно ножем навколо потрібного місця. Краї розриву змастіть тонким шаром клею “Момент”, старайтеся, щоб його не було видно з лицьового боку шкіри. Зручно для цього використати голку або зубочистку. Потім трохи почекайте, поки підсохне клей. Потім акуратно прикладіть краї розриву один до одного і міцно притисніть. Якщо зі шва виступить клей, заправте його всередину.

Заздалегідь приготуйте латочку, яку приклеюватимете усередині дублянки. Вона повинна повторювати форму розриву і бути шириною близько двох сантиметрів. Латочка може бути з тонкої шкіри або навіть з бинта. Промажте зсередини місце розриву клеєм, на ширину і довжину латочки. Також промажте клеєм латочку. Почекайте хвилину, поки клей підсохне, і після накладете латочку на підготовлене місце розриву. Бажано злегка простукати це з’єднання молотком для міцності. Шов, що вийшов, можна підфарбувати із зовнішнього боку відповідною фарбою для шкіри. Якщо зробити все акуратно, то розрив буде практично не помітний.

Якщо дублянка порвалася по шву, тобто розпустилися нитки, просто зашийте це місце голкою через край, усередині підкладу. Можна відремонтувати шкіряну дублянку рідкою шкірою. Цей засіб для ремонту дуже зручний у використанні, легко наноситься і віддаляється, якщо потрібно, на протязі півгодини. Підберіть потрібний відтінок і нанесіть на порваний виріб. Повне застигання станеться через 3-8 годин залежно від товщини шару. Рідка шкіра проникає в шкіру дублянки і стає одним цілим з виробом, а місце ремонту стане таким же еластичним, не відшарується і служитиме стільки ж, скільки і сама річ. Єдиний недолік цього методу – висока ціна рідкої шкіри.

Корисні поради при зашиванні дублянки: не використовуйте “Супер-клей” для ремонту дублянки, тільки звичайний “Момент”.

кашне львівської панянки, адреса ательє у львові що шити шкіру дублянки переживають, хутряне ательє львів, ціни на дублянки у львові фото, Чим почистити шкіряну дублянку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *