Громадськй портал Львова головна Головна    Додати до вибраного До вибраного   до вибраного Контакти   
Громадський портал Львова
Чи є місцева влада прозорою і відкритою?
реклама »
КОМЕНТАРІ
Інтерв'ю
Як би то мало бути
Позиція громадськості
Позиція місцевої влади

ІНІЦІАТИВИ
Громадські об’єднання та рухи
Громадські колегії
Громадські слухання
Громадські дискусії

НОРМОТВОРЧІСТЬ
Проекти регуляторних актів
Проекти нормативних актів
Громадська експертиза рішень ради

МІСЬКЕ УРЯДУВАННЯ
Депутати ради
Виконавчий комітет
Керуючий справами виконкому
Секретар ради
Заступники міського голови
Міський голова
Постійні комісії ради

E-урядування
Територіальній громаді
Юридичним особам
Службовцям (чиновникам)

НОРМОТВОРЧІСТЬ : Проекти нормативних актів

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОРЯДОК ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ОРГАНІВ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ У М. ЛЬВОВІ

Вівторок, 19 вересня, 2006
Проект положення, що пропонується для обговорення

 

1. Загальні положення.

1.1. Це Положення визначає умови, порядок легалізації та скасування легалізації органів самоорганізації населення у місті Львові, а також порядок перереєстрації органів самоорганізації населення, утворених відповідно до Конституції України, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про органи самоорганізації населення", Статуту територіальної громади міста Львова, рішень Львівської міської ради, положення про органи самоорганізації населення у місті Львові та інших нормативно – правових актів.

1.2. Легалізація органу самоорганізації населення у місті Львові є обов’язковою та здійснюється шляхом його реєстрації або повідомлення про заснування. Повідомлення про заснування надсилається до виконавчого комітету Львівської міської Ради в порядку передбаченому цим положенням. Реєстрацію ОСН здійснює управління державної реєстрації.

У випадку реєстрації орган самоорганізації населення у місті Львові набуває статусу юридичної особи.

1.3. Рішення органу про відмову в легалізації органу самоорганізації населення може бути оскаржено у судовому порядку.

1.4. Орган, який здійснює легалізацію, протягом 15-ти днів з моменту прийняття рішення про легалізацію органу самоорганізації населення подає відповідні відомості для їх внесення у Єдиний реєстр органів самоорганізації населення у місті Львові (додаток 3.4), який веде юридичне управління Львівської міської Ради.

1.5. Легалізація органів самоорганізації населення, які були утворені та діяли до прийняття Закону України "Про органи самоорганізації населення", положення "Про органи самоорганізації населення у місті Львові" та даного Положення здійснюється шляхом його перереєстрації. Перереєстрація існуючих органів самоорганізації населення здійснюється у порядку, встановленому цим Положенням.

2. Легалізація органів самоорганізації населення шляхом реєстрації.

2.1. Для реєстрації органу самоорганізації населення у місті Львові уповноважені зборами (конференцією) мешканців за місцем проживання представники (далі – уповноважені представники) подають до органу, який здійснює реєстрацію такі документи:

а) заява про реєстрацію органу самоорганізації населення (додаток 3.1);

б) копія рішення Львівської міської ради про надання дозволу на створення відповідного органу самоорганізації населення;

в) протокол зборів (конференції) мешканців за місцем проживання з рішеннями:

- про обрання членів органу самоорганізації населення та його персональний склад;

- про затвердження Положення про орган самоорганізації населення;

- про обрання уповноважених представників для проведення реєстрації органу самоорганізації населення.

г) Положення про відповідний орган самоорганізації населення, затверджене зборами (конференцією) мешканців за місцем проживання у двох примірниках;

д) список персонального складу членів органу самоорганізації населення із зазначенням прізвищ, імен та по-батькові, року народження, місця проживання;

е) письмова згода фізичної або юридичної особи про надання адреси органу самоорганізації населення (місцезнаходження органу самоорганізації населення).

Місцезнаходженням органу самоорганізації населення на момент реєстрації може бути місцезнаходження одного із мешканців відповідної території за умовою наявності його письмової згоди, або місцезнаходження за іншою адресою, яка підтверджується договором, оформленим згідно з чинним законодавством.

2.2. Документи, які подаються для реєстрації органу самоорганізації населення, повинні бути оформленими згідно з вимогами законодавства України, положення про органи самоорганізації населення у місті Львові, цього Положення. Усі зазначені документи, окрім копії рішення Львівської міської ради про надання дозволу на створення відповідного органу самоорганізації населення, мають бути підписані головою та секретарем зборів (конференції) мешканців за місцем проживання, які проводяться з приводу створення відповідного органу самоорганізації населення.

2.3. Орган, який здійснює реєстрацію не має права вимагати надання документів, які не передбачені законодавством України та цим Положенням.

2.4. Орган, який здійснює реєстрацію проводить перевірку даних, що містяться у поданих на реєстрацію документах. Обов’язковій перевірці підлягають:

а) Положення про відповідний орган самоорганізації населення на предмет:

– його відповідності Конституції України, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про органи самоорганізації населення", Статуту територіальної громади міста Львова, рішенням Львівської міської ради, положенню про органи самоорганізації населення у місті Львові, а також іншим актам законодавства;

– наявності у ньому даних про назву та юридичну адресу органу самоорганізації;

– закріплення у ньому кола повноважень та предмету відання органу самоорганізації населення;

– опису території, на яку розповсюджується юрисдикція органу самоорганізації населення;

– закріплення у ньому прав та обов’язків членів органу самоорганізації населення;

- закріплення у ньому відповідальності органу самоорганізації населення та його членів;

б) офіційні відомості про персональний склад органу самоорганізації населення (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, місце проживання).

2.5. У випадку виявлення некомплектності та наявності зауважень до змісту поданих документів, орган який здійснює реєстрацію повідомляє уповноважених представників про необхідність доукомплектування та (або) доопрацювання відповідних документів. Після доукомплектування та (або) доопрацювання, документи вносяться на розгляд органу, який здійснює реєстрацію, у порядку передбаченому цим Положенням.

2.6. Орган, який здійснює реєстрацію, після перевірки відомостей та комплектності пакета документів формує реєстраційну справу відповідного органу самоорганізації населення і фіксує дату надходження пакету документів.

2.7. Термін розгляду пакета документів починається з дня подання останнього документа з переліку, визначеного цим Положенням, завіреного підписом керівника та секретаря зборів (конференції) мешканців за місцем проживання.

2.8. За наявності усіх зазначених у пункті 2.1 цього Положення документів, орган, який здійснює реєстрацію протягом місячного терміну приймає рішення:

а) про реєстрацію органу самоорганізації населення;

б) про відмову в його реєстрації.

Про факт реєстрації або відмови у реєстрації протягом 15 днів після прийняття відповідного рішення письмово повідомляються уповноважені представники. У випадку прийняття рішення про реєстрацію органу самоорганізації населення, орган, який здійснює реєстрацію видає свідоцтво про реєстрацію органу самоорганізації населення у м. Львові встановленого зразка.

2.9. Підставою для відмови у реєстрації органу самоорганізації населення є невідповідність статутних документів та процедури обрання органу самоорганізації населення вимогам Конституції України, Законів України “Про місцеве самоврядування", “Про органи самоорганізації населення", рішенням Львівської міської ради та іншим нормативно-правовим актам.

2.10. Реєстрація органів самоорганізації населення, що мають одну і ту ж назву, не допускається.

У разі коли із заявою про реєстрація звертаються органи самоорганізації населення, що мають одну і ту ж назву, перевага віддається органу самоорганізації населення, представники якого першими подали заяву на реєстрацію.

2.11. Після реєстрації органу самоорганізації населення уповноваженим представникам видається оригінал свідоцтва про реєстрацію органу самоорганізації населення (встановленого зразка) .

2.12. Отримання органом самоорганізації населення дозволу на виготовлення печаток та штампів здійснюється у порядку, передбаченому чинним законодавством України.

2.13. Орган, який здійснює реєстрацію несе відповідальність за комплектність та збереження реєстраційної справи.

3. Легалізація органів самоорганізації населення шляхом повідомлення про заснування.

3.1. Для легалізації органу самоорганізації населення шляхом повідомлення, уповноважені представники у встановленому порядку подають до виконавчого комітету Львівської міської Ради органу письмове повідомлення про заснування відповідного органу самоорганізації населення (додаток 3.3).

До повідомлення про заснування додаються:

- протокол зборів (конференції) мешканців за місцем проживання з рішенням про обрання членів органу самоорганізації населення і його персональний склад;

- копія Положення у разі прийняття його зборами (конференцією) мешканців за місцем проживання.

3.2. Повідомлення про заснування органу самоорганізації населення повинно бути підписано головою зборів (конференції) мешканців за місцем проживання, на яких було прийняте відповідне рішення та секретарем цих зборів (конференції). Повідомлення про заснування органу самоорганізації населення подається у двох екземплярах.

4. Порядок внесення змін до Положення про органи самоорганізації населення.

4.1. Зміни до Положення зареєстрованого органу самоорганізації населення підлягають реєстрації у 5-ти денний термін з моменту надходження до органу, який здійснює легалізацію, наступних документів:

а) заяви, підписаної керівником та секретарем органу самоорганізації населення;

б) протоколу зборів (конференції) мешканців за місцем проживання про затвердження змін до Положення;

в) тексту відповідних змін (у двох примірниках).

4.2. Орган, який здійснює легалізацію реєструє зміни і доповнення до Положення, якщо:

– відсутні порушення у документальному оформленні процедури організації проведення зборів (конференції) мешканців за місцем проживання;

– кінцева редакція Положення відповідає всім формальним і змістовим вимогам, які ставляться до нього при реєстрації органу самоорганізації населення.

4.3. Внесення змін до Положення про відповідний орган самоорганізації населення оформлюється у виді окремих додатків або шляхом викладення Положення у новій редакції із дотриманням вимог, передбачених цим Положенням.

У випадку викладення Положення про відповідний орган самоорганізації населення у новій редакції на титульній сторінці робиться відповідна помітка.

5. Зміна органом самоорганізації місцезнаходження.

5.1. У разі зміни органом самоорганізації населення місцезнаходження, останній зобов’язаний у 10-денний термін з моменту настання такої зміни подати до органу, який здійснює легалізацію:

а) письмове обґрунтування причин зміни органом самоорганізації населення місцезнаходження;

б) текст змін до Положення про орган самоорганізації населення щодо зміни органом самоорганізації населення місцезнаходження;

в) оригінал свідоцтва про реєстрацію органу самоорганізації населення для внесення відповідних змін.

6. Видача дубліката свідоцтва про реєстрацію органу самоорганізацію населення.

6.1. У випадку втрати свідоцтва про реєстрацію відповідного органу самоорганізації населення орган, який здійснює реєстрацію, видає дублікат свідоцтва.

6.2. Для отримання дубліката свідоцтва про реєстрацію органу самоорганізації населення до органу, який здійснює реєстрацію, подаються наступні документи:

а) заява з проханням про видачу дубліката свідоцтва;

б) підтвердження про опублікування у друкованих засобах масової інформації об’яви про визнання недійсним втраченого свідоцтва.

6.3. Орган, який здійснює реєстрацію, протягом 5–ти днів з моменту надходження документів, зазначених у п.6.2 цього Положення, повинен видати дублікат свідоцтва про реєстрацію органу самоорганізації населення.

6.4. У випадку втрати оригіналу Положення про відповідний ОСН, його керівник може звернутися в орган, який здійснює легалізацію з проханням надати копію оригіналу такого Положення, яка зберігається в органі, який здійснює легалізацію.

7. Припинення діяльності органу самоорганізації населення.

7.1. Припинення діяльності відповідного ОСН здійснюється на підставі:

- рішення Львівської міської ради;

- рішення загальних зборів (конференції) мешканців за місцем проживання;

- рішення суду;

- в інших випадках, які передбачені чинним законодавством України.

7.2. Скасування реєстрації позбавляє ОСН статусу юридичної особи. Скасування рішення про реєстрацію відповідного органу самоорганізації населення здійснюється шляхом виключення його з Єдиного реєстру органів самоорганізації населення у місті Львові, про що орган, який здійснює реєстрацію повідомляє органи державної статистики та державної податкової служби.

Керуючий справами виконкому М.Литвинюк


Додаток 3.1

до Положення про порядок

легалізації органів самоорганізації

населення у місті Львові

Типовий зразок

Управління державної реєстрації

м. Львів, вул. Валова 2

Ініціативної групи зі створення органу самоорганізації населення

(будинкового,вуличного, квартального комітету, комітету мікрорайону)

ЗАЯВА

про реєстрацію органу самоорганізації населення

Керуючись статтею 140 Конституції України, Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні“, Законом України "Про органи самоорганізації населення", а також враховуючи рішення загальних зборів(конференції) мешканців__________________(вказується територіальна одиниця або утворення, де проводилися збори (конференція): будинок, вулиця, квартал, мікрорайон) від "____" ___________ 200__ року про створення органу самоорганізації населення, та рішення Львівської міської ради про надання дозволу на створення відповідного органу самоорганізації населення від "___" _________ 200__ року № ____ ,

Просимо:

провести реєстрацію Органу самоорганізації населення – Будинкового комітету (вуличного, квартального комітету, комітету мікрорайону) "________________________________".

Додатки:

1. Копія рішення Львівської міської ради “Про надання дозволу на створення органу самоорганізації населення" , від __ _____________ 200__ року № ____ .

2. Протокол зборів (конференції) мешканців за місцем проживання (від "___" ___________ 200__ року) про затвердження Положення Органу самоорганізації населення – Будинкового комітету (вуличного, квартального комітету, комітету мікрорайону) "________________________________" та обрання уповноважених представників для проведення реєстрації і обрання членів Ради органу на ___ арк.

3. Положення про Орган самоорганізації населення – Будинковий комітет (вуличний, квартальний комітет, комітет мікрорайону) "________________________________" на ___ арк. у 2-х примірниках.

4. Список учасників зборів (конференції) мешканців за місцем проживання про затвердження Положення Органу самоорганізації населення – Будинкового комітету (вуличного, квартального комітету, комітету мікрорайону) "________________________________" та обрання уповноважених представників для проведення реєстрації і обрання членів Ради органу на ___ арк.

Уповноважені представники для проведення реєстрації:

Прізвище, ім’я, по батькові

Дата народження

Домашня адреса

Серія і номер паспорта

Підпис

"___" _____________ 200__ року

Керуючий справами виконкому М.Литвинюк


Додаток 3.2

до Положення про порядок легалізації органів самоорганізації населення у м. Львові

Типовий зразок

Виконавчий комітет львівської міської ради

79008, м. Львів, пл. Ринок, 1

Ініціативної групи зі створення органу самоорганізації населення

(будинкового, вуличного, квартального комітету, комітету мікрорайону)

ПОВІДОМЛЕННЯ

про заснування органу самоорганізації населення

Відповідно до Закону України “Про органи самоорганізації населення", враховуючи рішення зборів (конференції) мешканців за місцем проживання (від "_____" _______________ 200__ року) зі створення органу самоорганізації населення, повідомляємо Вас про заснування на території міста Львова органу самоорганізації населення:

а) будинкового комітету "____________" в межах будинку № ________ (будинків №№ ____) на вул. _____________ в ______________ районі м. Львова;

б) вуличного комітету "______________" в межах вулиці ___________, (частини вулиці _______, вулиць ___________) в _________районі м. Львова;

в) квартального комітету "__________" в межах території кварталу, обмеженого вулицями _________ в ___________ районі м. Львова;

г) комітету мікрорайону "___________" в межах території окремого мікрорайону (житлово – експлуатаційної організації № ____) в _______ районі м. Львова.

керівник загальних зборів

(конференції) мешканців ______________ _____________

секретар загальних зборів

(конференції) мешканців_______________ ______________

1. Протокол зборів (конференції) мешканців за місцем проживання з рішенням про обрання членів органу самоорганізації населення і його персональний склад, про затвердження Положення про відповідний орган.

2. Положення про відповідний орган самоорганізації населення, затверджене зборами (конференцією) мешканців за місцем проживання, у разі його прийняття.

Керуючий справами виконкому М.Литвинюк

Додаток 3.3.

до Положення про порядок

легалізації органів самоорганізації

населення у м. Львові

С П И С О К

учасників зборів (конференції) мешканців за місцем проживання з затвердження Положення Органу самоорганізації населення – Будинкового комітету (вуличного, квартального комітету, комітету мікрорайону) "________________________________" та обранню уповноважених представників для проведення реєстрації і обрання членів Ради органу.

Прізвище, ім’я по батькові

Дата народження

Домашня адреса

Серія і номер паспорт

Підпис

1

2

3

Прізвище, ім’я, по батькові

Підпис

Голова зборів (конференції)

Секретар зборів (конференції)

Уповноважений представник для проведення реєстрації

Уповноважений представник для проведення реєстрації

Уповноважений представник для проведення реєстрації

Обраний керівний склад Органу самоорганізації населення – Будинкового комітету (вуличного, квартального комітету, комітету мікрорайону) "________________________________"

Голова ради ОСН

Заступник голови ради ОСН

Секретар ради ОСН

Члени ради ОСН:

"__" _____________ 200__ року

Керуючий справами виконкому М.Литвинюк


Читайте також:
Ухвала Львівської міської ради Про впорядкування діяльності комп’ютерних клубів, інтернет-клубів,інтернет-кафе, які розташовані на території м.Львова
Комплексна програма профілактики узалежнень від ігрового бізнесу серед дітей та молоді у місті Львові .
Про Основні напрями бюджетної політики міста Львова на 2007 рік (Бюджетна резолюція)
Проект "Положення про проведення конкурсів на право оренди майна територіальної громади м. Львова"
Про затвердження "Правил розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності у м.Львові, порядку надання дозволів на розміщення об"єктів дрібнороздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг".

 
Громадськість запитує у місцевої влади
Пошук рішень Львівської Міської Ради
Громадське обговорення проектів рішень

НОВИНИ
16 березня 2007 Асоціація комп’ютерних клубів Львова проти старих санітарних норм
16 березня 2007 У мерії презентували програму соціального захисту і реабілітації інвалідів
16 березня 2007 Служба перевезень неповносправних діятиме у Львові до кінця року
16 березня 2007 Садовий щедро подякував працівникам ЖКГ
16 березня 2007 Створено нову тарифну комісію

АНОНСИ
12 березня 2007 20 березня 2007 р. ГРОМАДСЬКІ ОБГОВОРЕННЯ: «ДОСТУП ДО ІНФОРМАЦІЇ, ПРОБЛЕМИ ПРОЗОРОСТІ ТА ВІДКРИТОСТІ В ДІЯЛЬНОСТІ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ»
26 лютого 2007 Конференція "Молодь і церква в сучасному суспільстві". 3 березня 2007 р.
20 лютого 2007 Громадські слухання щодо створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг в частині прибирання міста Львова. Час проведення 2 березня 2007 р.
16 лютого 2007 Громадські слухання щодо розміру інвестиційного внеску інвесторів (замовників) на розвиток соціальної інфраструктури м. Львова. Час проведення 12 березня 2007 р.
07 лютого 2007 21.02.2007 р. Громадські слухання щодо розміщення малих архітектурних форм


РОЗСИЛКА

 

ПОШУК

 

Громадський портал Львова

.
Copyright © Ярослав Жукровський , Роман Библюк.
Інформаційно-правовий Центр "Наше право", Агентство Інтернет Реклами -­ 2006 р.