Як перевірити натягнення ременя генератора

Ви бажаєте навчитися визначати, в якому стані знаходиться ремінь генератора вашого авто, який є однією з найважливіших деталей машини? Детальні рекомендації, як перевірити натягнення ременя генератора, дозволяти вам виконати перевірку самостійно, не відвідуючи технічні центри. Натягнення ременя генератора. Наслідуючи інструкцію, як перевірити натягнення ременя генератора, пам’ятайте, що погано натягнутий ремінь у будь-який момент, коли в електричній мережі машини збільшиться навантаження, може пробуксовувати на шківах. Цей факт, що призводить до істотного пониження коефіцієнта корисної дії в самому генеруючому пристрої, вже сам по собі свідчить про неправильне натягнення ременя. Якщо ви помітили, що генеруючий пристрій більше не може виробляти зарядного струму потрібної сили, відразу ж приступайте до огляду ременя генератора.

Щоб перевірити ремінь генератора і його натягнення, по-перше, відкрийте капот вашого автомобіля і уважно огляньте сам ремінь, оскільки проблема може критися не в недостатньому натягненні, а в його надриві. Потім перевірте, чи є достатньо натягнений ремінь за допомогою натиснення пальцем на середину гілки, розташованої між шківами колінчастого валу і самого генератора. При цьому пам’ятаєте, що при натисненні із зусиллям, що становить 400-600 Н, оптимальний прогин ременя генератора повинен коливатися в діапазоні 8-10 міліметрів. Бажаючи перевірити стан ременя генератора, можна не прибігати до натиснення на нього пальцем, а використати звичайні ваги, в даному випадку просто відтягніть гачком гілку самого ременя. По-друге, натягнення ременя повинне відповідати рекомендаціям заводу-виробника, тому при перевірці враховується і марка ременя генератора, і модель вашої машини. Після перевірки натягнення пальцьовим методом або безміном візьміть вузьку металеву смугу, а потім вкладете її згори на шківи генератора і колінвала. При цьому центр самого ременя обов’язково придавлюйте згори, а відстань прогину вимірюйте лінійкою, шкала якої видима добре.

Виявивши діапазон прогину, ви зрозумієте, чи потребує ваш ремінь генератора у виправленні його натягнення. Якщо під час перевірки ви зрозуміли, що ремінь генератора розхитався і не відповідає встановленим нормативам, відразу ж приступайте до регулювання натягнення ременя генератора. Просто ослабте затягування всіх гайок, розташованих на верхньому і нижньому кріпленні генератора, потім відведіть від блоку циліндрів сам генератор, і відвертайте регулювальний болт. Потім візьміть ключ і поверніть з його допомогою колінчастий вал всього на два обороти і ще раз перевірте натягнення ременя. У разі, коли воно нижче нормального рівня, її раз поверніть колінвал на пару оборотів. Тепер ви знаєте як перевірити натягнення ременя генератора. Врахуйте, що це не універсальний спосіб. Скористайтеся посібником до вашої марки авто, там прописані нормативи і рекомендації.

яким способом можна провірити чи добре натянуті ремні мотоблока, як натягнути ремінь генератора, Як натягнути в мотоблоці ремні, як натягнути ремінь генератора авео, як натягнути ремні в мотоблоке

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *