Як правильно приймати гормональні препарати? [draft]



Усім відомо, що алкоголь є шкідливим для організму продуктом, а спільно з лікарськими препаратами його згубна дія посилюється у декілька разів. Алкоголь має високу токсичність, а комбінуючись з ліками, може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям, аж до летального кінця. Сьогодні ми обговоримо його взаємодію конкретно з препаратами на основі гормонів.

Як алкоголь впливає на гормони?

Немало жінок вважають за краще використати як контрацепцію гормональні препарати. Зазвичай їх прийом триває довго або постійно. Настає момент, коли постає питання: “Як поєднати прийом пігулок і алкоголь? Як вчинити, якщо Ви в гостях, на весіллі або просто святкуєте Новий рік?”. Лікарі радять:

  • алкоголь несумісний з будь-якими ліками;
  • ефект від вживання алкогольних напоїв і медичних засобів непередбачуваний;
  • суворо забороняється поєднувати прийом гормональних засобів з алкоголем.

Отже, кращим рішенням буде відмовитися від прийому спиртовмісних напоїв або лікування гормонами.

Наслідки від поєднання алкоголю і гормонів

Гормони провокують “перезапуск” жіночої ендокринної системи. Вона починає працювати в іншому режимі. Поєднання препаратів з алкоголем може зумовити серйозні побічні ефекти:

  1. Починається активізація надниркових і статевих залоз, що спричиняє підвищене вироблення адреналіну, альдостерону і кортизону. В результаті, спостерігається надлишок гормонів у крові, що призводить до передозування.
  2. Алкоголь може повністю заглушити лікувальну дію, що настає вкрай рідко.
  3. Можливий розвиток виразки, тромбофлебіту, мігрені та судом.
  4. Є вірогідність того, що станеться масштабний збій ендокринної системи, який спричинить масу негативних наслідків (різні захворювання, набір або стрімка втрата ваги).

У будь-якій інструкції до ліків є пункт про те, що не рекомендується або суворо заборонено поєднання з алкоголем. Що стосується гормональних препаратів, то вони і так чинять стресовий вплив на організм, не варто додатково збільшувати навантаження на органи за допомогою спирту. Для правильної дії ліків і власної безпеки треба слідувати інструкції або порадам лікаря. Побічні реакції від прийому гормонів і алкоголю:

  • андрогени – підвищення естрогенного рівня, знижена дія;
  • глюкагон – відсутність ефекту;
  • гормони гіпофіза, гіпоталамуса, гонадотропіни – порушення в роботі внутрішніх органів, дисфункція нервової системи, знижене вироблення вазопресину, окситоцину, тиреотропіну, гормонів гіпоталамо-гіпофізарної системи і т. д.;
  • гормони щитовидної залози – негативний вплив на загальний стан організму, знижене вироблення гормонів, мінімальний ефект від терапії;
  • інсулін – кома, порушення в метаболізмі, гіпоглікемія;
  • кортикостероїди – токсичний ефект, кровотечі, підвищення тиску, пригноблення центральної нервової системи, підвищене вироблення ендогенного альдостерону;
  • гестагени, естроген – викид естрогену.

Важливо пам’ятати про те, що алкоголь істотно знижує або зовсім відміняє ефект протизаплідних препаратів. Крім того, відбувається сильне навантаження на печінку. Навіть невелика кількість спирту може завдати непоправної шкоди здоров’ю.

Вплив на чоловічий організм

Найчастіше чоловікам призначається прийом тестостерона, оскільки після 25 років організм не виробляє його в достатній кількості. З кожним роком починають розвиватися симптоми: знижений сексуальний потяг, надмірна вага, знесилення. Лікар підбирає необхідне дозування після ряду аналізів. Неправильний прийом препарату і поєднання з алкоголем може спричинти:

  • рак передміхурової залози;
  • алергічний висип;
  • облисіння;
  • слабке вироблення природного гормону.

Спирт гальмує всмоктування корисних речовин і мікроелементів, які є необхідними елементами для правильної роботи систем, у тому числі й ендокринної. Крім того, відбувається руйнування тканин і клітин організму. Бережіть своє здоров’я!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *