Паперкрафт схеми з паперу [draft]



Захоплення паперкрафт набуває все більшої популярності і поширеність рік від року. Що ж це таке? У чому полягає суть такого виду творчості? Насправді все дуже-дуже просто, доступно і неймовірно цікаво. Паперкрафт є складанням різних фігурок, в основному, тварин, з паперових схем. Використовуючи схеми для паперкрфат, можна створити щось унікальне. Таке хобі підкорило не лише дітей, але і дорослих, оскільки часто зустрічаються і досить складні схеми. Paper – Craft дослівно перекладається з англійського як крафтовая папір, на якому, власне, і роздруковується схема. Сьогодні схеми для паперкрафт можна викачати і роздрукувати абсолютно безкоштовно. Для цього досить мати принтер, спеціальний картон або папір А4.

Схеми тварин паперкрафт по рівнях

Дивно, що в захопленні паперкрафт прийнято ділити усіх майстрів на 3 рівні.

Перший рівень

Перший – це початківці. Їм пропонуються найпростіші і доступніші для виконання схеми тварин. Зазвичай такі легкі версії виконуються по квадратних шаблонах. Як правило, до цієї категорії належать діти. Відповідно, їм будуть цікаві милі і забавні, яскраві і легкі іграшки з паперу. Нижче представлено декілька паперових сміх паперкрафт для складання тварин і інших фігурок. Їх можна викачати і роздрукувати безкоштовно. Такі прості і легкі схеми паперкрафт для початківців допоможуть освоїти ази і тонкощі цієї творчості.

Другий рівень

Наступний рівень – це просунуті користувачі. До цієї категорії належать ті майстри, які що називається набили руку на складанні простих фігурок. З легкими схемами вони справляються на раз-два. Їм не складає труднощів орієнтуватися в шаблонах. До усього іншого, просунуті майстри паперкрафт відмінно відчувають, яка щільність паперу підійде для складання тієї або іншої схеми. Їм не складає труднощів вибрати колір паперу для розпечатування шаблонів на принтері. Серед інших особливостей цього рівня варто відмітити уміння майстра складати декілька різних схем і формувати з них єдину фігуру. Також просунуті майстри досить швидко склеюють объект-схеми.

Для просунутого рівня майстрів у напрямі паперкрафт схеми тварин запропоновані відповідній складності. Їх ви теж можете викачати собі на комп’ютер і паперкрафт схеми з паперу 3д роздрукувати при необхідності.

Третій рівень

Звичайно, найбільш високий рівень в паперкрафте – це професіонали. Складні паперкрафт схеми тварин для професіоналів цікаві і об’ємні.Такі майстри можуть збирати найскладніші схеми і самі придумувати шаблони. Вони відмінно працюють з кольоровим і білим папером. Особливо захоплююче на цьому етапі збирати голови людей і тварин на стіні. Сьогодні модно складати мордочки лисиці, однорога, оленя. Усі паперкрафт схеми з паперу роздрукувати вам не складе труднощів. У цій підбірці представлені і паперкрафт тварини.

Декілька важливих порад по складанню схем паперкрафт

Щоб складання схем паперкрафт приносило тільки задоволення і інтерес, потрібно буде враховувати декілька особливостей цього творчого напряму.

Так, треба звернути увагу на правильний друк. Для цього використовується виключно папір або картон формату А4. Не треба брати обрізаний матеріал. Через це через принтер може вийти дещо спотворена схема. У такій ситуації неодмінно “попливе” уся фігура і ваші зусилля підуть прахом, що не принесе нічого, окрім розчарування і злості. Так що будьте уважніші, роздруковувавши papercraft схеми.

Інший важливий момент – визначення щільності фігури. Це необхідно зробити безпосередньо перед розпечатуванням шаблонів на принтері. Оптимально заздалегідь визначити щільність не лише основних, але і дрібних деталей, якщо такі є присутніми. Для “дрібниць” оптимально використати звичайний офісний папір. Її щільність складає 80 г/м2. Для основи краще всього узяти міцніший матеріал з щільністю 160-200 г/м2.

Зверніть увагу! Деякі схеми краще всього роздруковувати на папері щільністю від 240 до 320 г/м2.

Вирізування паперкрафт схеми

На окрему увагу заслуговує правильність вирізування роздрукованої схеми паперкрафт. Це один з найбільш важливих моментів, оскільки від чіткості і акуратності виконаної роботи залежить в цілому увесь результат.

Щоб правильно і добре вирізувати схему, варто влаштуватися за вільним, просторим і нічим незагромажденним робочим столом. Поверхня для творчості має бути ідеально чистою, щоб не забруднити деталі.

Перед тим, як ви приступите до вирізування схем і шаблонів, візьміть в руки дотс або кулькову ручку, але тоді переверніть її зворотною стороною. Проведіть інструментом із зворотного боку шаблону по лініях згину. Це дозволить зробити такі ділянки акуратнішими і рівнішими.

На замітку! Але занадто перестаратися не варто. Пам’ятайте, що якщо ви занадто сильно натиснете на папір з схемою, то запросто можете її порвати або сильно подряпати.

Кожен зразок шаблону паперкрафт потрібно розрізати. При цьому від майстра потрібно буде залишати зовсім трохи місця по краєчках. Це як місця під шви при шитві одягу. Але тут на ці ділянки потрібно буде наносити клей. Як правило, прості паперкрфат схеми тварин йдуть вже з лініями для згину, які використовуватимуться як місця склеювання. Так що кожну схему перед вирізуванням варто вивчати індивідуально.

Коли деталь буде вирізана, потрібно буде її грунтовно оглянути. Якщо лінії і поля, залишені для підстраховування, виявилися зайвими, їх потрібно буде акуратно зрізувати.

Згинання і склеювання деталей в схемах паперкрафт

У цьому незвичайному і досить новому творчому напрямі дуже важливо грамотно згинати деталі. Саме тому не варто прирівнювати паперкрафт схеми до орігамі. Тут плоских деталей бути не повинно. Усі вони виходять тривимірними, об’ємними, що ми звикли означати як 3d.

Для згину фрагментів оптимально використати лінійку. Вона згодиться для згину деталей там, де ділянки прямі. Якщо ж треба зігнути схему по внутрішній стороні шаблону, то рекомендується розташувати лінійку уздовж самого контура згину. Потім потрібно буде тільки підводити паперовий елемент і акуратно притискати його до сторони лінійки.

Дещо складніше працювати із зовнішніми згинами. В цьому випадку згинання деталей паперкрафт робиться по-особливому: потрібно прикласти на самий край робочого столу лінійку. Папір викладається згори. Необхідно дуже ретельно вирівняти лінію згину з краєм лінійки. І тільки потім можна згинати вниз паперовий шаблон.

Щоб створити максимально природний вигин, треба зовсім трохи потерти шаблон об кут робочої поверхні. Це дозволить простіше займатися склеюванням фрагментів. Коли для виконання схеми тварин паперкрафт вимагається зробити закручений фрагмент, то для цього деталь просто оглядається на олівець. Потім вона акуратно розгортається, після чого її треба тільки правильно оформити. Для цього просто надайте фрагменту необхідний радіус закруглення.

Що стосується склеювання, то для цього виду творчості рекомендується використати склад, який сохне досить швидко і грунтовно. Враховуйте, що клейова основа повинна гарненько висихати. Якщо цього не відбувається, то клей залишається на шаблонах і руках, що з високою вірогідністю призводить до псування усієї фігури.

На замітку! Якщо не хочеться після склеювання кожного фрагмента мити руки, можна скористатися вологими серветками.

Відео

В якості допоміжних інструкцій по роботі з схемами паперкрафт варто скористатися запропонованими нижче відео-роликами:


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: паперкрафт для начинающих, паперкрафт схеми друк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *