Сніжинки своїми руками на Новий 2017 рік – майстер-класи з фото і відео для дітей і дорослих. Як вирізувати з паперу красиву сніжинку – шаблони і схеми [draft]



До найактуальніших і поширеніших видів зимового декору відносяться сніжинки, виготовлені своїми руками з паперу. Як їх зробити будинки, в дитячому саду або в школі разом з дітьми, розповідають наші майстер-класи з поетапними інструкціями, схемами роботи, фото і відео. З нижчеприведених уроків ви дізнаєтеся, як красиво вирізувати на Новий рік сніжинки з паперу, як створювати об’ємні вироби в стилі 3d і як складати напрочуд витончені і повітряні вироби в старокитайській техніці орігамі. Виготовлені власними руками сніжинки вийдуть дуже незвичайними, подарують усім оптимістичний, святковий настрій і змусять кожного повірити в найпрекраснішу і добрішу новорічну казку.

Сніжинки своїми руками з паперу – схеми на Новий 2017 рік

З невеликих листів паперу звичайнісінькими ножицями можна вирізувати своїми руками дуже незвичайні, витончені і повітряні сніжинки. Малюнок для цього підійде будь-кому, але, якщо власних ідей немає, варто скористатися вже готовими схемами. У цьому розділі зібрані найпопулярніші варіанти новорічних візерунків. Перенісши їх на відповідний матеріал, ви зумієте виготовити незвичайно легкі, красиві і ніжні сніжинки, які послужать прекрасною прикрасою вікон, дверей, кімнати в квартирі або будинку, шкільного класу, офісу або виробничого приміщення.

Об’ємні сніжинки з паперу своїми руками – проста схема роботи і покрокові фото

У цьому майстер-класі детально описується створення об’ємної паперової сніжинки, що нагадує за формою красиву квітку, що розпустилася. Схема роботи не занадто складна, але процес вимагає уваги, акуратності і терпіння. Зате готовий виріб виходить надзвичайно ефектним і створює у будь-якому приміщенні яскравий, радісний і святковий настрій.

Необхідні матеріали для об’ємної сніжинки

  • білий папір формату А4
  • металева лінійка
  • гостро заточений простий олівець
  • клей-стикер для паперу
  • канцелярські ножиці

Покрокова інструкція до простої схеми виготовлення своїми руками об’ємної сніжинки

  1. Білий лист за допомогою лінійки і простого олівця розлініяти на довгі відрізки шириною в один сантиметр. Потім розрізати ножицями по лініях, щоб у результаті вийшло близько 30 вузьких смужок.
  2. Узяти за основу одну із смужок, намітити на ній умовний центр, хрест на хрест викласти ще три смужки і склеїти місця зіткнення клеєм.
  3. Додати до плетінки ще дві смуги і закріпити клеєм.
  4. Два кутові відкриті кінці з’єднати разом, проклеїти краєчки і трохи притиснути пальцями, щоб вони добре схопилися.
  5. Потім усередину приклеїти середню смужку так, щоб вийшла акуратна пелюстка.
  6. Також поступити з іншими смужками, а потім дати виробу дуже добре висохнути.

Великі і красиві новорічні сніжинки 2017 своїми руками поетапно – майстер-клас

Робити своїми руками великі і дуже красиві сніжинки з паперу зовсім неважко, особливо, якщо використати техніку так званої “гармошки”. У такий спосіб можна створювати вироби будь-яких розмірів, аж до зовсім величезних робіт формату А2.

Необхідні матеріали для великих сніжинок з паперу

  • лист формату А3
  • нитка
  • голка
  • ножиці
  • степлер

Покрокова інструкція для поетапного майстер-класу по виготовленню своїми руками красивих і великих сніжинок

  1. З білого листа формату А3 вирізувати квадрат і скласти його гармошкою. Середня глибина складки складає 5 сантиметрів (за бажання її можна як зменшити, так і збільшити).
  2. По центру гофровану основу, що вийшла, прошити ниткою. Щоб заготівля добре трималася, зробити декілька щільних широких стібків і ретельно закріпити край.
  3. На зовнішній стороні гармошки намалювати відповідний візерунок. Він може бути абсолютний будь-кому, головне, щоб малюнок був симетричним відносно середини.
  4. Обережно розкрити сніжинку і закріпити краї степлером, щоб загальна форма стала схожою на круг.

Красиві сніжинки-балерини для гірлянди – шаблони своїми руками


Вирізувати з паперу новорічні сніжинки уміє багато хто, але не кожному прийде в голову зробити їх у формі балерин, а потім нанизати на дощик і прикрасити цією незвичайною гірляндою вікно в домашній їдальні будинку або сцену в шкільному актовому залі. Для створення витонченого міні-шедевра знадобляться білий або кольоровий (за бажанням) папір і готовий шаблон танцівниці. А потім декілька спритних рухів ножицями і вуаля! Гірлянда готова і тішить око своїм ефектним і привабливим зовнішнім виглядом.

Необхідні матеріали для красивої сніжинки-балерини

  • білий картон великої щільності
  • білий тонкий картон
  • папір (біла або кольорова за бажанням)
  • простий олівець
  • стирательная гумка
  • ножиці
  • клей
  • циркуль
  • новорічний дощик завдовжки близько 2 метрів
  • скотч
  • кнопки

Покрокова інструкція до майстер-класу по виготовленню своїми руками сніжинок за шаблоном

  1. На листі щільного білого картону зробити нарис танцівниці, що зімкнула руки над головою півколом і акуратно вирізувати фігуру ножицями. Це – шаблон для майбутніх балерин.
  2. Прикласти шаблон до тонкого картонного листа і вирізувати необхідну кількість фігурок. Їх може бути 20 штук, якщо ви хочете зробити дуже пишну гірлянду або 10-15 – для рідкіснішого нанизування.
  3. Для виготовлення балетного наряду – красивої ажурної пачки-спіднички – на білому листі за допомогою циркуля намалювати круг. Його розмір залежить від вашого бажання. Якщо узяти невеликий діаметр, спідничка вийде коротенькою, а якщо великий – на балерині буде справжній бальний наряд.
  4. Акуратно вирізувати круг і тричі скласти навпіл. На зовнішній стороні сектора, що вийшов, намалювати будь-який відповідний візерунок, а потім вирізувати його по контуру ножицями.
  5. Розгорнути спідничку і обережно розгладити. У центрі круга прорізати невеликий отвір і протягнути в нього картонну фігурку балерини, виготовлену за шаблоном своїми руками.
  6. За допомогою скотча закріпити на талії танцівниці наряд так, щоб він не спадав.
  7. Коли усі сніжинки-балерини будуть одягнені, узяти нитку дощика і протягнути його через зімкнуті над головами ручки танцівниць. Щоб фігурки не бовталися, обережно прикріпити їх до дощика невеликим шматочком скотча.
  8. Канцелярськими кнопками приробити гірлянду до того місця, яке планується прикрасити.

Новорічна сніжинка з паперу своїми руками для дітей 7 років – майстер-клас

Діти дуже люблять свята, а Новий рік особливо. Але якщо малюки-дошкільнята в основному концентруються на подарунках і солодощах, то діти від 7 років вже хочуть нарівні з батьками і учителями брати активну участь в підготовці урочистих заходів. Звичайно, із занадто серйозними завданнями хлопці такого віку ще не впораються, але виготовити прості зимові елементи декору цілком зможуть. Абсолютно спокійно першокласникам можна доручити зробити з паперу красиві і повітряні новорічні сніжинки. Цей процес дуже простий і діти легко осилять його самостійно. Ну, а якщо все ж виникнуть якісь маленькі труднощі, мами, папи, бабусі, дідусі або класні керівники обов’язково прийдуть на виручку і допоможуть маленьким творцям прекрасного завершити свій перший шедевр.

Необхідні матеріали для дитячої сніжинки на Новий рік

  • кольоровий папір
  • ножиці
  • картон
  • канцелярський клей
  • простий олівець
  • лінійка
  • фарби
  • блискітки
  • міцна нитка (стрічка, мотузка, мотузочок і пр)

Покрокова інструкція для дитячого майстер-класу по виготовленню своїми руками красивої сніжинки

  1. З кольорового листа вирізувати три смужки однакової довжини шириною 7 сантиметрів.
  2. Скласти кожну акуратною гармошкою з глибиною кроку 1 сантиметр і декорувати красивою ажурною вирізкою.
  3. Потім смужки злегка розпрямити і за допомогою канцелярського клею склеїти в єдине кільце. Місця стиків ретельно притиснути пальцями, щоб потім конструкція не розпалася.
  4. Кільце, що вийшло, вивернути різьбленою стороною назовні, а внутрішню частину з’єднати в розетку і дуже добре проклеїти. У результаті основа для сніжинки повинна придбати форму круга з маленькою порожньою серединкою.
  5. З білого листа вирізувати тонку, мереживну сніжинку приблизно в два рази меншу по діаметру, ніж кольорова основа.
  6. Для личка вирізувати з картону дрібний круг. Ясно-бежевою фарбою зробити на нім своєрідну рамочку уздовж усього краю, а усередині намалювати очки, бровки, носик, рот, рум’яні щоки і залишити картинку на деякий час, щоб фарби висохли.
  7. З блакитного листа вирізувати зачіску для сніжинки і приклеїти її до картонного личка згори.
  8. На різьблену блакитну основу спочатку приклеїти ажурну білу сніжинку, а потім рум’яне личко. Дочекатися, коли виріб “схопиться” і стане цілісним, після чого прикрасити блискітками (дощиком, каменями, напівнамистинами за власним смаком).
  9. У центральний верхній промінець сніжинки затягнути міцну нитку і зробити петельку. Повісити новорічний виріб на двері, вікно або стіну в приміщенні.

Новорічна об’ємна сніжинка з паперу своїми руками – майстер клас


Цей цікавий і пізнавальний майстер-клас в усіх подробицях розповідає, як зробити своїми руками приголомшлива красива, витончена і елегантна новорічна прикраса – розкішну об’ємну сніжинку. Готова робота виходить дуже ефектною і виглядає надзвичайно привабливо і легко. Такими чудовими виробами можна декорувати шкільні класи, дитячі кімнати і будь-які інші приміщення, в яких планується проводити тематичні святкові заходи і зимові урочистості.

Необхідні матеріали для об’ємної новорічної сніжинки

  • листи формату А4 – 6 шт
  • лінійка
  • простий олівець
  • степлер
  • ножиці

Покрокова інструкція для майстер-класу по виготовленню своїми руками новорічної сніжинки

  1. Білий лист формату А4 скласти так, щоб утворився гострий кут.
  2. Безпосередньо під краєм згину прокреслити під лінійку рівну смужку і по ній відрізувати усе зайве ножицями, щоб прямокутник перетворився на квадрат.
  3. Скласти з квадратної заготівлі рівнобедрений трикутник. Уздовж бічних граней на відстані 2,5-3 сантиметрів один від одного накреслити декілька рівних ліній.
  4. Потім по накреслених лініях зробити акуратні розрізи, не доходячи до середини приблизно 1,5-2 сантиметри. Коли усі необхідні розрізи зроблені, обережно розкрити трикутник і розпрямити.
  5. Потім узяти найменший внутрішній квадратик за краєчки, що утворилися після надрізів, з’єднати їх і скріпити степлером, щоб не розпадалися.
  6. Перевернути заготівлю іншою стороною і точно також закріпити краї другого квадратика.
  7. Перевертати основу до тих пір, поки усі куточки не будуть закріплені. Це перша пелюстка майбутньої сніжинки і таким чином необхідно обробити і п’ять листів, що залишилися.
  8. Скріпити усі готові пелюстки сніжинки між собою степлером в двох місцях – знизу, де стирчать гострі краєчки, і по центру бічного краю.
  9. У результаті повинна вийти велика і красива об’ємна новорічна сніжинка.

Новорічна сніжинка 2017 своїми руками – як її вирізувати з паперу, схеми

Найлегший і швидший спосіб зробити новорічну сніжинку своїми руками – це вирізувати її з паперу, наслідуючи вказівки вже готової схеми. Чотирикінцевий виріб вважається найпростішим, проте, і до його виготовлення можна підійти неординарно, яскраво і з фантазією. Для роботи знадобляться кольорові листи середньої щільності, призначені для друку принтера. Спочатку з прямокутника потрібно буде вирізувати квадрат, скласти його по діагоналі тричі, а потім нанести на заготівлю вподобаний малюнок і акуратно вирізувати по контурній лінії ножицями. Увесь ефект роботи полягає в тому, що плавні, округлі форми гармонійно поєднуються з тонкими, загостреними проміннячками, символізуючими язики полум’я.
Для п’ятикутної сніжинки лист доведеться скласти не діагонально, а горизонтально навпіл, потім ще раз навпіл уздовж довгої сторони і у кінці розігнути. Потім лівий нижній кут прямокутника з’єднується з серединою верхнього краю заготівлі, де вже є одна складка. Нижня коса частина загинається вгору і чітко поєднується з діагональним згином на лівій стороні. Потім заготівля перевертається і двошаровий трикутник пригинається до найближчого краю. Далі залишається зрізувати надлишки, що стирчать, ножицями, намалювати необхідний візерунок і фігурно вирізувати його по олівцевому контуру. Якщо хочеться, щоб сніжинка вийшла більше ажурною і витіюватою, ножиці рекомендується заводити як можна глибше, не перетинаючи при цьому загальної серединної основи.
Шестикінечна сніжинка відноситься до найпопулярніших саморобних новорічних прикрас і для неї існує найбільша кількість різноманітних оригінальних і незвичайних схем. Основна заготівля для неї робиться за принципом снежинок-оригами, потім поверх наноситься малюнок і акуратно вирізується ножицями.Семикінцева сніжинка створюється за принципом п’ятикутною, тільки у кінці заготівля складається ще один додатковий раз. Для восьмикінечної новорічної прикраси підходить схема складання шестикінечної сніжинки, але перед нанесенням малюнка заготівля згинається ще раз навпіл.

Новорічна сніжинка орігамі з паперу своїми руками – покроковий майстер-клас і відео

Орігамі – це старокитайське мистецтво створення з паперу красивих, витончених і незвичайних виробів. Техніка з кожним роком набуває все більшої популярності і її з величезним задоволенням освоюють і дорослі, і дітвора. Особливих складнощів в процесі створення паперових міні-шедеврів немає, але тим, хто тільки нещодавно почав вивчати принципи і правила орігамі, варто користуватися покроковими інструкціями з фото або мати під рукою відео-ролик, що детально описує усі необхідні дії.
Цей майстер-клас розповідає, як зробити на Новий рік паперову шестикінечну сніжинку своїми руками. У уроці описано, як підготувати для сніжинки основу і як правильно її вирізувати з паперу. Матеріал викладений дуже доступно і навіть для дітей не складе ніяких труднощів виготовити ефектне орігамі, наслідуючи ради і підказки представленого нижче уроку.

Необхідні матеріали для новорічної сніжинки орігамі

  • білий офісний папір формату А4
  • простий олівець
  • ножиці
  • лінійка

Покрокова інструкція для майстер-класу по виготовленню своїми руками сніжинки в техніці орігамі

  1. З листа формату А4 вирізувати ножицями квадрат, зігнути по діагоналі, щоб вийшов трикутник.
  2. Скласти ще раз навпіл.
  3. За допомогою простого олівця і лінійки нижня основа створеного трикутника розділити на три рівні частини.
  4. Спочатку загнути до відмітки правий кут трикутника і зафіксувати область згину.
  5. Потім точно також загнути лівий куточок.
  6. Заготівлю перевернути іншою стороною і зрізувати зайві краєчки.
  7. Простим олівцем зробити нарис бажаного візерунка на підготовленій основі.
  8. Потім по контуру акуратно вирізувати малюнок ножицями.
  9. Готову сніжинку акуратно розпрямити і прикріпити за допомогою клею на вікно, стіну або двері кімнати.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *