Вироби на тему “Осінь” своїми руками для дитячого садка і школи. Ідеї для осінніх дитячих виробів з листя, овочів і пластиліну [draft]



Дитячі вироби на тему “Осінь” своїми руками можна виготовляти з природного матеріалу, листя, овочів, фруктів і пластиліну. Як це зробити правильно і красиво, розповідають наші цікаві майстер-класи, забезпечені покроковими інструкціями, фото і відео-описом процесу. Ми пропонуємо варіанти виробів для дітей різних вікових категорій: від простих і доступних, які підходять для малюків з дитячого садка, до складніших і оригінальніших, з якими впораються тільки учні школи. Вибирайте, що Вам до душі, і разом з дітьми створюйте яскраві, привабливі та ефектні вироби і композиції.

Вироби на тему “Осінь” своїми руками для дитячого садка з фото

Веселий птах – ось ідеальний виріб на тему осінь, яку можуть зробити в дитячому садку своїми руками хлопчаки й дівчатка навіть з молодшої групи. Особливої складності у виконанні немає. Від дітей вимагається тільки бути уважними, акуратними й чітко слідувати вказівкам і порадам майстер-класу. Щоб справа йшла на лад, робоче місце для малюків облаштовують відповідним чином: звільняють стіл від усього зайвого і встановлюють якісне освітлення. Листя різної форми, що використовується в процесі виготовлення, збирають заздалегідь, розкладають між сторінками старого журналу і придавлюють пресом. Через 2-3 дні, поки листя не скоробилося, його виймають і приступають до творчого процесу.

Необхідні матеріали для виробу на тему осінь у дитячий садок:

  • осіннє листя – 6-8 шт. різної форми;
  • гуаш;
  • аркуш паперу формату А4;
  • пензлик;
  • серветки;
  • простий олівець;
  • ганчірочка;
  • ємність з водою.

Покрокова інструкція з фото: як зробити в дитячий садок виріб на тему “Осінь” своїми руками? 

  1. Узяти аркуш паперу і викласти на ньому з різного осіннього листя птаха: із загостреного листочка зробити голівку, широкий листочок залишити для тулуба, а тонкі – для крилець і хвоста. Простим олівцем акуратними штрихами зробити навколо листя позначки, щоб згодом повернути їх на позначені місця.
  2. Потім скористатися гуашшю і розфарбувати все листя за власним смаком. Допустимо працювати як з одним відтінком, так і з декількома, або гармонійно змішувати фарби і створювати власні незвичні та оригінальні кольори. Якщо для основи взятий білий папір, можна користуватися будь-якими кольорами. Коли ж використовується темна підкладка, рекомендується тонувати листя в яскраві, контрастні відтінки, які добре читатимуться як зблизька, так і на великій відстані.
  3. Забарвити листя по черзі і, не чекаючи, поки фарба висохне, прикласти до місця первинного розташування, прикрити серветкою і сильно притиснути до паперу, дуже намагаючись при цьому не зрушувати. Потім зняти серветку і виконати теж саме з усім іншим листям. Коли виріб повністю висохне, тонкою кистю підмалювати птахові ніжки, очки, носик та інші дрібні деталі.

Ідеї для виробів з овочів і фруктів на тему “Осінь” у дитячий садок: майстер-клас на відео

Не знаєте, де почерпнути нові, креативні ідеї для виробів на тему “Осінь” у дитячий садок? Тоді дивіться майстер-клас на відео і користуйтеся його рекомендаціями. Автор ролика підказує, як робити з овочів і фруктів фігурки диких і домашніх тварин, комах і птахів, виготовляти кошики з осінніми дарами і складати цікаві тематичні композиції.

Вироби на тему осінь своїми руками для школи з овочів: майстер-клас

Як виготовити для школи своїми руками цікаві та оригінальні вироби з овочів на тему “Осінь”, розповість цей майстер-клас. Для композиції знадобляться картопля, шишки, каштани та інші природні матеріали. Готова робота стане відмінним експонатом для виставки дитячої творчості або послужить прикрасою класу під час проведення осінніх тематичних свят, ранків і вечірок.

Необхідні матеріали для виробу в школу з овочів:

  • картопляні бульби (3 великих, 1 маленька);
  • шишки соснові;
  • каштани;
  • капелюшки від жолудів;
  • дерев’яні палички;
  • фольга;
  • папір;
  • фломастери;
  • золота і срібна фарби;
  • трапецієвидні намистини (чи інша напівкругла фурнітура);
  • листя клена;
  • колечка солоного огірка;
  • вата;
  • підставка з картону;
  • клей.

Покрокова інструкція: як своїми руками виготовити в школу виріб з овочів на тему “Осінь”?

  1. Для фігурки зайця дві картоплини (велику і маленьку) повністю забарвити у срібний колір і залишити на столі, щоб добре просохли. Потім скріпити між собою довгою дерев’яною паличкою так, щоб більший коренеплід виявився внизу, а менший – вгорі. З боків на голівці намалювати фломастерами очі, а на верхівці зробити ножем два глибокі надрізи і вставити вушка, заздалегідь вирізані з паперу. Ззаду на корпусі в невеликий вертикальний надріз вставити хвостик (пухнастий шматочок вати). Заєць готовий.
  2. Для фігурки їжачка на великій картоплині спереду зробити надріз на місці рота і вставити 2 коротких палички. На плоску сторону пластикових намистин темного кольору видавити трохи клею “Момент” і приклеїти їх там, де мають бути очі. Так само закріпити рожеву намистину на місці носика. У спинку в хаотичному порядку увіткнути 20-25 дерев’яних паличок. Їжачок готовий.
  3. Для фігурки миші на картоплі зробити широкі прорізи на місці очей і вставити туди круглі скибочки солоних огірків. На голові закріпити вушка з білого паперу, як носик приклеїти рожеву намистину, для рота зробити трикутний надріз і вставити дуже коротку деревинку (це зубки). Ззаду закріпити довгу гнучку гілочку-хвостик. Мишка готова.
  4. Каштан пофарбувати золотою фарбою і згори за допомогою клею закріпити капелюшок від жолудя. Равлик готовий.
  5. Для фігурки лісовичка на шишку надіти капелюшок від жолудя, а з фольги зробити носик. На папері намалювати очі, вирізувати і приклеїти з боків у верхній частині.
  6. До щільної картонної основи безладно приклеїти кленове листя. Згори розташувати фігурки і поставити готовий виріб на видне місце.

Вироби з природного матеріалу на тему “Осінь”: метелик з листя

Майстер-клас детально розповідає, як виготовити своїми руками незвичний виріб з природного матеріалу на тему “Осінь” – метелика із сухих квітів і листя. Але щоб створити таку красу, доведеться докласти зусилля і запастися терпінням. Робота потребує посидючості, акуратності й творчого підходу, але потім довго радує своїм естетично привабливим та елегантним зовнішнім виглядом.

Необхідні матеріали для майстер-класу із виготовлення метелика з листя:

  • опале листя різних розмірів і форм;
  • братки (засушені);
  • черепашки равликів;
  • гілочки зелені;
  • рамка, картон, білий папір;
  • клей;
  • простий олівець.

Покрокова інструкція: як створити з природного матеріалу виріб на тему “Осінь”?

  1. На картон, що відповідає формату рамки, приклеїти аркуш білого паперу і покласти під гніт. Коли клей висохне, а папір добре натягатиметься, закріпити основу всередині рамки так, щоб конструкція стала цілісною і не розпадалася.
  2. На папері простим олівцем зробити легкі штрихи-позначки розташування майбутнього метелика і провести умовну лінію центру, що означає, де знаходитиметься тіло комахи.
  3. З двох сторін від центральної лінії зробити крильця. Для цього кожен листок ззаду змастити невеликою кількістю клею і приклеїти так, щоб краєчки не прилягали до паперу. Тоді крильця вийдуть дуже природними, а різьблені краї злегка настовбурчуватимуться над папером, створюючи ефект польоту.
  4. Потім декорувати метелика бутонами засушених братків (чи будь-яких інших квітів яскравого забарвлення). Їх також треба “посадити” на клей.
  5. Одну квітку приклеїти в тому місці, де буде голівка, а з двох дуже тонких травичок зробити вусики і на краєчках приклеїти ще по одній крихітній пухнастій квіточці.
  6. Черепашок приклеїти вздовж лінії, що означає тіло метелика так, щоб вони щільно прилягали одна до одної.
  7. У правому верхньому і лівому нижньому кутку композиції зробити прикрасу з гілочок зелені, листя і квітів.
  8. Готовою роботою прикрасити стіну в класі або поставити під скло в шафі.

Вироби з пластиліну на тему “Осінь”: майстер-клас на відео

Як зробити прості і красиві дитячі вироби на тему “Осінь” своїми руками з природного матеріалу, розповідає цей майстер-клас. Автор ролика пропонує створювати з каштанів, листя і пластиліну веселу, яскраву і смішну гусінь. Процес показано детально і освоєння матеріалу у дітей як в початковій школі, так і в дитячому садку проходить навіть легше, ніж вивчення покрокових уроків з фото. Тим, хто бажає створювати складніші осінні вироби, ми радимо звернути увагу на креативні ідеї, описані у відео майстер-класу із виготовлення композицій з овочів.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: осінні вироби для 8 класу, вироби з паперу на золоту осень

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *