Малюнок “Осінь” для дітей 1-3 і 5-6 класів олівцем і фарбами. Як намалювати малюнок “Осінь” у дитячий садок? [draft]



Малюнок “Осінь” олівцем поетапно з фото: майстер-клас

Необхідні матеріали для поетапного малюнка олівцем “Осінь”:

  • простий олівець HB – 1 шт.;
  • простий олівець 2b – 1 шт.;
  • ластик – 1 шт.;
  • ватман формату А4 – 1 шт.;
  • лінійка;
  • циркуль;
  • транспортир.

Інструкція до малюнка олівцем “Осінь” для школярів

  1. Для малювання вибирають зручне місце з гарним, якісним освітленням. З робочого столу прибирають всі зайві речі, за винятком предметів, необхідних для малювання. Олівці гостро гострять, але точилку залишають під рукою, на випадок якщо грифель раптом зламається. Розпочинають малюнок з лави, оскільки саме вона служить основою всієї композиції. Лінії перспективи проводять олівцем HB від руки під невеликим кутом, але, якщо це складно зробити рівно, можна скористатися лінійкою. Далі в лівій третині листа створюють основу для купола парасольки. Для цього користуються транспортиром або циркулем, а потім від руки поєднують усі лінії закруглення. Смужки малюнка, що проходять через парасольку, видаляють ластиком.
  2. Далі приділяють увагу дрібнішим деталям і акуратно викреслюють ніжки лавки і кріпильні декоративні клепки на спинці й сидінні. Потім на парасольці малюють спиці та закруглену ручку.
  3. Опрацьовують деякі елементи лави і приділяють увагу краям парасольки, надаючи їм реалістичності й форми натягнутої тканини.
  4. Займаються пейзажем, зокрема деревами, тлом і супутнім деталями. Безпосередньо позаду парасольки малюють ліхтар, на асфальті легкими штрихами окреслюють лінії відображення в калюжах і додають декілька кленових листків для посилення осіннього настрою.Олівець HB відкладають убік і за допомогою олівця 2b накладають на контури світлотіні і півтон. Предмети першого плану роблять контрастнішими і яскравішими, ніж тло.
  5. Жорсткими і чіткими штрихами олівця HB на асфальті і в повітрі створюють ефект дощу і промальовують контури листя клена. Після цього малюнок вставляють у рамочку і вішають на стіну або відносять до школу як експонат для тематичної осінньої виставки.

Малюнок фарбами “Осінь” у дитячий садок: покроковий майстер-клас

Необхідні матеріали для малюнка “Осінь” для дитячого садка:

  • аркуш ватману;
  • набір фарб (акварель або гуаш);
  • олівці – 6 шт.;
  • гумки для грошей – 10 шт.;
  • поролонові квадрати формату 10×10 см – 10 шт.;
  • пензлі широкі – 2-3 шт.

Покрокова інструкція: як зробити в дитячий садок малюнок “Осінь”?

  1. Кожен олівець обертають з одного краю шматочком поролону і щільно закріплюють його за допомогою гумки для грошей – це інструменти малювання.
  2. Роботу розпочинають з неба. На палітрі змішують блакитну і білу фарби і широкою кистю зафарбовують верхню частину аркуша. Потім олівець із поролоновим краєчком умокають у білу фарбу і коловими рухами малюють на небі хмари.
  3. Нижню частину аркуша тонують темно-зеленою фарбою, а зверху хаотично ставлять жовті й помаранчеві мазки – це земля, вкрита листям.
  4. Коли загальне тло малюнка підсохне, коричневим кольором намічають стволи дерев.
  5. За допомогою поролону їх “одягають” в яскраво-жовте і багряне листя. Коли фарби висохнуть, робота стане придатною для експонування на дитячій творчій виставці.

Малюнок “Осінь” для учнів початкової  школи: майстер-клас на відео

Цей короткий відео-ролик доступно розповідає, як намалювати малюнок “Осінь” з дітьми 1-3 класів. Автор радить підходити до питання креативно і дозволяти дітям створювати яскраві картинки не лише пензлем, але й пальцями. Малюкам це дуже подобається, і вони із задоволенням умочують свої ручки у фарби для створення своїх незвичайних мальовничих шедеврів.

Малюнок “Осінь” фарбами для учнів 5-6 класів: майстер-клас із фото


Для тематичних шкільних виставок учні 5-6 класів можуть підготувати малюнок на тему “Золота осінь” фарбами. Дітям у такому віці вже неважко зробити швидкий нарис сюжету на папері олівцем, а потім розмалювати картинку ніжною аквареллю або соковитою гуашшю. Малюки в дитячому садку з такою роботою ще не впораються, а учням 1-3 класів обов’язково знадобиться допомога педагогів і батьків.

Необхідні матеріали для малюнка фарбами на осінню тематику:

  • папір;
  • фарби;
  • пензлі;
  • простий олівець;
  • листя клена;
  • клей.

Покрокова інструкція для учнів 5-6 класів до малюнка фарбами на тему “Золота осінь”

  1. На аркуші паперу роблять попередній нарис малюнка простим олівцем.
  2. Прикрашають картинку потрібними фарбами і дають їй повністю висохнути.
  3. По периметру малюнка через кожні 5-7 см ставлять невеликі крапельки клею “Момент” і до них прикладають свіжозібране кленове листя. Акуратно придавлюють листя до паперу і чекають, коли клей схопиться. Щоб прискорити цей процес, на листя кладуть імпровізований ґніт із декількох книг. Через 2-3 год. малюнок фарбами на тему “Золота осінь” у рамці з живого листя клена буде готовий.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: малюнки про осінь, малюнок осінь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *