Малюнок на День космонавтики для дітей поетапно олівцем, пензликом і фарбами в дитячий сад і школу (3, 4, 5,6, 7 клас) – майстер-класи з покроковими фото [draft]



Як намалювати красивий і яскравий малюнок на День космонавтики в дитячий сад і школу, розповідять наші цікаві і пізнавальні поетапні майстер-класи. Малюків 3-6 років ми навчимо створювати тематичні художні зображення олівцем і прикрашати їх фломастерами, а хлопцям 3, 4, 5, 6 і 7 класів відкриємо секрет, як за допомогою пензлика і акварельних фарб робити оригінальні роботи, присвячені космосу, міжзоряним польотам і різним небесним тілам, що населяють Сонячну систему.

Простий малюнок на День космонавтики олівцем поетапно для дітей в дитячий сад

На честь Дня космонавтики з малюками в дитячому саду можна намалювати дуже простою, але в теж час яскравий і красивий тематичний малюнок – ракету для космічних польотів. Якщо робота робиться в молодшій і середній групах, від використання циркуля краще відмовитися. Хлопці 3-4 років ще не впораються з таким креслярським приладом і великий ризик, що хтось уколеться в процесі створення малюнка. Якщо все ж хочеться, щоб віконце ілюмінатора неодмінно вийшло рівним і симетричним, варто узяти заготовлені заздалегідь круглі шаблони або запропонувати малюкам обвести пробку від пляшки або яку-небудь кришечку.

Необхідні матеріали для простого дитячого малюнка до дня космонавтики

  • аркуш паперу формату А4
  • простий олівець HB
  • лінійка
  • циркуль
  • стирательная гумка
  • набір кольорових фломастерів

Покрокова інструкція до дитячого малюнка на честь Дня космонавтики

  1. У центральній частині паперового білого листа зробити нарис майбутньої ракети. Від нижнього краю відступити не менше 10 сантиметрів і за допомогою лінійки провести рівну горизонтальну лінію. На відстані 10 сантиметрів від верхнього краю провести таку саму лінію і за допомогою лінійки визначити її центр. З’єднати центральну точку верху з крайніми точками нижньої смужки двома зігнутими напівовальними рисами. Верхню горизонтальну смужку видалити стирательной гумкою.
  2. Використовуючи циркуль, намалювати в центрі найширшої частини корпусу ракети два кола – велику і меншу. Це – ілюмінатор. Під лінійку зображувати у верхній і нижній частині ракети по одній прямій лінії.
  3. З боків корпусу намалювати зігнуті ніжки, а в центральній частині зробити третю у формі вузького довгого прямокутника.
  4. Прикрасити ніжки і ніс ракети червоним фломастером, основу корпусу і раму ілюмінатора – сірим, а стекло – блакитним. Чорним кольором пройти усі контури зображення, щоб воно яскравіше виглядало і краще читалося на відстані.

Красивий малюнок на День космонавтики пензликом і фарбами в школу


Учням початкової школи, поза сумнівом, буде дуже цікаво зробити на День космонавтики красивий жанровий малюнок фарбами і кистю. Привабливість цієї роботи ще і в тому, що діти можуть проявити фантазію, зображує космонавта і об’єкти, що оточують його, так, як собі уявляють. Чітко дотримуватися деталей зображення абсолютно необов’язково. Досить зберегти ідею, привнеся в неї якісь власні цікаві деталі.

Необхідні матеріали для створення малюнка до дня космонавтики фарбами і кистю для школи

  • аркуш паперу
  • простий олівець
  • набір кольорових фарб
  • кисті (широка і тонка)
  • стирательная гумка

Покрокова інструкція, як зробити в школі малюнок на честь Дня космонавтики за допомогою фарб і пензлика

  1. На аркуші паперу в правому нижньому кутку простим олівцем накидати півколо, символізуюче Землю.
  2. У правому верхньому кутку зображувати кругле сонце з декількома трикутними променями, а в лівій верхній частині композиції намалювати небесне тіло, що на вигляд нагадує Сатурн.
  3. У центрі над півколом планети Земля намалювати фігуру космонавта в скафандрі, а з лівого боку від нього зображувати космічну ракету, що летить.
  4. Узяти широку кисть і блакитною фарбою затонировать фрагмент земної кулі. Коли гуаш підсохне, намалювати згори зеленим відтінком материки довільної форми. Для надання об’єму зробити на них декілька мазків світлішого відтінку.
  5. Поверхню неба зафарбувати чорною мул дуже темно-синьою фарбою, акуратно обходячи фігури планет, сонця, ракети, космонавта і залишити до повного висихання.
  6. Світило і планету згори розфарбує яскраво-жовтою і помаранчевою фарбами. Ракету розмалювати контрастними відтінками, скафандр космонавта залишити білим, але тонкою кистю пропрацювати такі деталі, як лямки, замки, манжети, емблеми і ін.
  7. Схемний намалювати особу, а на шоломі скафандра написати слово “Росія”.
  8. Надати реалістичність небу, відмітивши білою фарбою світіння зірок і міжгалактичний пил.

Тематичний малюнок на День космонавтики для дітей 3, 4, 5, 6, 7 клас – майстер-клас аквареллю


Для шкільного ранку або класної години, присвяченої Дню космонавтики, хлопці 3, 4, 5, 6 і 7 класів можуть своїми руками зробити елементи святкового оформлення, наприклад, намалювати тематичні малюнки або плакати. Потім цими роботами доречно декорувати приміщення школи, для того, щоб створити атмосферу свята і підняти усім присутнім настрій.

Необхідні матеріали для створення дитячого тематичного малюнка на честь Дня космонавтики

  • лист ватману
  • простий олівець
  • лінійка
  • стирательная гумка
  • акварельні фарби
  • кисті

Покрокова інструкція, як намалювати для Дня космонавтики малюнок аквареллю в 3,4, 5, 6 і 7 класі

  1. Ватман розстелити на столі, за допомогою лінійки відміряти ¼ з лівого бічного і з нижнього боку листа, поставити відмітки простим олівцем і не позичати цей простір малюнком. Тут в майбутньому будуть розташовані цифри і букви.
  2. Умочити пензель в ясно-жовту акварельну фарбу і намалювати в правому верхньому кутку сонце і півкола променів, що відходять від млості. Робити широкі рухи кистю, залишаючи між жовтим кольором трохи порожнього місця.
  3. У лівому верхньому кутку, не заходячи на залишену широку смугу збоку, намалювати місяць, а навколо тонкою кистю легкими штрихами підмалювати блакитне небо.
  4. У сонячних променях намалювати бузковою і синьою фарбою два космічні зонди і залишити роботу, щоб вона дуже добре висохла.
  5. Потім простим олівцем дуже обережно зробити поверх акварельного фону нарис космічної ракети (у центрі) і орбітального корабля (з правого краю трохи ближче до низу).
  6. Розмалювати літальні апарати фарбами так, щоб вони поєднувалися із загальним колоритом малюнка.
  7. З лівого боку, де залишилася біла порожня канва, червоною фарбою написати велику вертикальну цифру “12” і під нею додати слово “квітня”.
  8. У нижній порожній частині малюнка написати великими синіми буквами “День космонавтики” або будь-яке інше тематичне вітання, поздоровлення або коротке побажання.
  9. У кінці додати декілька штрихів червоного кольору між сонячними променями, а за ракетою зробити декілька тонких синіх смужок, символізуючих політ. Прикрасити готовою роботою класну кімнату або актовий зал школи, де відбудеться ранок на честь Дня космонавтики.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати ракету олівцем, малюнки для дітей 6 років

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *