Як намалювати космос поетапно для дітей і початківців – Малюнок на тему космос олівцем аквареллю, гуашшю, фарбами і губкою, майстер-класи з фото [draft]



Чим і як намалювати космос, щоб робота виглядала, насичено, яскраво і реалістично? Можна узяти звичайний простий олівець і шляхом накладення свето-теней зробити вишукану і красиву роботу. Або скористатися акварельними фарбами і створити на листі ватману зображення зірок, що ваблять в далекі глибини своїм прохолодним світінням. Или за допомогою гуаші і акрилу виконати соковитий пейзаж з планетами, супутниками і космічними ракетами.
Для прихильників креативу є оригінальніший шлях – спробувати намалювати космос звичайною кухонною губкою, отримавши таким чином практично неповторну картину на зоряно-галактичну тему.Як бачите, варіантів немало і усі вони детально описані в поетапних майстер-класами з покроковими інструкціями, фото і відео, доступних для дітей і початкуючих художників. Вибирайте найцікавіший для себе спосіб і створюйте прекрасні мальовничі шедеври на радість собі і близьким людям.

Малюнки на тему космос для дітей олівцем поетапно, майстер-клас

Дуже красивий малюнок на тему космосу можна зробити з дітьми, наслідуючи ради і рекомендації цього майстер-класу. Для виконання знадобляться тільки прості олівці різної жорсткості і альбомний папір середньої щільності. Готова робота вийде реалістичною і повністю відіб’є атмосферу іншої планети, на яку тільки що висадилися дослідники-астронавти.

Необхідні матеріали для дитячого малюнка на космічну тему

  • лист ватману
  • простий олівець HB
  • простий олівець 2b
  • лінійка
  • циркуль
  • стирательная гумка

Покрокова інструкція, як намалювати дітям цікавий малюнок на тему Космос

  1. На першому етапі зробити загальний нарис олівцем HB. Умовно розділити лист на дві частини, де 1/3 буде зайнята ландшафтом, а 2/3 – небесним склепінням. Потім за допомогою циркуля в лівій частині композиції намалювати планету з бічними кільцями, а внизу декількома чіткими штрихами відмітити гірські схили.
  2. Жорсткіше промальовувати олівцем 2b контурів планети і додати внизу серед гір дві фігурки астронавтів, що оглядають космічний пейзаж.
  3. Пропрацювати гори детальніше і надати їм перспективність за допомогою штрихів і тіней. Також поступити з небесним тілом.
  4. На ландшафті зображувати декілька кратерів вулкану, а на небі розставити маленькі точки, символізуючі зірки.
  5. Уважно оглянути зображення, чіткіше промальовувати контури деталей, що знаходяться на передньому плані, а віддаленим предметам надати об’ємність розташуванням тіней і світла. За бажання прикрасити малюнок кольоровими олівцями.

Як намалювати космос аквареллю поетапно для початківців


Малювати космос акварельними фарбами – найприємніше і захоплююче зайняття, хоч би тому, що воно допускає політ фантазії і дозволяє навіть початкуючим художникам поетапно створити своїми руками по-справжньому унікальний, ексклюзивний твір. У процес можна вносити власні коригування і вводити будь-які кольори, які подобаються і приємні оку. Головне, щоб загальне зображення виглядало гармонійним і відповідало загальним уявленням про зовнішній вигляд космічного простору.

Необхідні матеріали для поетапного акварельного малюнка Космос

  • аркуш паперу
  • набір акварельних фарб
  • кисть
  • підрамник або дошка
  • канцелярські кнопки

Покрокова інструкція, як намалювати космос акварельними фарбами

  1. Паперовий лист закріпити кнопками на дошці або підрамнику і ретельно змочити водою.
  2. Потім позначити найсвітліші ділянки композиції бляклим розмито-жовтим відтінком. Розташувати їх можна згідно власному смаку. Ніяких чітких догм тут немає, і фантазія не лише допускається, але і вітається.
  3. Ближче до країв по периметру малюнка нанести світло-сині і бузкові відтінки. Надто багато кольорів не змішувати, щоб зображення не стало брудним і каламутним.
  4. Потім додати декілька темних плям у самих кутів. Якщо фарба розтікається погано, додатково змочити окремі місця водою і добитися плавніших переходів.
  5. Обробити зображення по периметру бузковими відтінками з вкрапленням пурпурних і червоних кольорів і дозволити їм довільно розтектися по поверхні, увійшовши в контакт в іншими фарбами.
  6. Замість великої кисті узяти тоншу і зробити чіткішими деякі з плям. На цьому етапі не використати багато води, щоб не зіпсувати попередній малюнок.
  7. Позначити яскравішою, світлішою фарбою центральні області зірок, а навколо них створити кольоровий ореол, що плавно переливається. Уникати симетрії і старатися, щоб плями були різними за формою і розташовувалися на різному один від одного відстані. У самому кінці зробити декілька чорних мазків, підкресливши таким чином найбільш темні, відокремлені місця, і залишити працю до повного висихання.

Як намалювати космос гуашшю – планети, зірки і супутник

Щоб намалювати такі класичні елементи космічного пейзажу, як планети, зірки і супутники, можна скористатися гуашевими фарбами. Робота, виконана в цій техніці, вийде яскравою, соковитою насиченою і послужить відмінною прикрасою приміщення, призначеного для святкування Дня космонавтики.

Необхідні матеріали для малюнка на тему космосу гуашшю

  • аркуш паперу
  • набір гуашевих фарб
  • простий олівець
  • стирательная гумка
  • кисті (широка і тонка)

Покрокова інструкція, як намалювати гуашшю планети, зірки і космоический супутник

  1. Зробити попередній умовний нарис і позначити на папері велике півколо планети на передньому плані, меншу планету з кільцями трохи далі в правому верхньому кутку і невеликий супутник-метеорит в лівій верхній частині композиції.
  2. Темно-синіми густими кольорами затонировать верхню частину картини. Робити широкі мазки і не розтушовувати їх по краях, щоб різні відтінки були видні оку і краще читалися.
  3. У нижній частині композиції зробити світліший фон, розбавляючи блакитні фарби білилами.
  4. Найбільшу за розміром планету розфарбувати в правій частині світлішим, а до низу насиченими блакитнувато-сірими тонами.
  5. Метеорит зробити максимально темним, а планету з кільцями зафарбувати яскраво-помаранчевим соковитим тоном.
  6. Потім узяти тоншу кисть і підкреслити деталі. На метеориті намітити вигини і опуклості, щоб він виглядав об’ємно і реалістично. На найбільшій планеті намалювати кратери вулканів і підкреслити білилами ті, що знаходяться на сонячній стороні.
  7. По темно-синьому фону “розкидати” великі восьмикінечні зірки, а подекуди розставити маленькі білі точки, символізуючі далекі світила. Дочекатися, коли робота добре висохне, і повісити її на стіну.

Як намалювати космос акриловими фарбами – простий майстер-клас поетапно для дітей


Простий, поетапний майстер-клас розповість тим, що усім, що бажають, як зробити яскравий і оптимістичний малюнок космосу за допомогою акрилових фарб. Вони мають відмінну покривной здатність, дозволяють добитися насичених, густих кольорів і швидко висихають. Усі ці характеристики роблять акрил дуже зручним робочим матеріалом не лише для досвідчених живописців, але і для зовсім юних початкуючих художників.

Необхідні матеріали для зображення космосу акриловими фарбами

  • аркуш паперу
  • простий олівець
  • стирательная гумка
  • набір акрилових фарб
  • кисті

Покрокова інструкція для майстер-класу “Дитячий малюнок на тему космосу акриловими фарбами”

  1. На чистому аркуші паперу в лівому верхньому і правому нижньому кутах позначити два півкола планет різних розмірів. На порожньому просторі, що залишився, розмістити 3-4 маленьких планети, космічні кораблі і зірки. У нижньому півколі зображувати фігуру космонавта, а у верхньому намалювати ракету, що летить.
  2. Розфарбувати малюнок досить умовно, не прибігаючи до змішування різних фарб. Верхню планету затонировать яскраво-червоним кольором, а нижню – жовто-помаранчевим.
  3. Небесне склепіння покрити дуже темно-синім або навіть чорним кольором. Зірки зафарбувати ясно-жовтим, рожевуватим і сріблястим тонами.
  4. Маленькі планети розмалювати за власним смаком, для забарвлення космічних кораблів використати яскраві, контрастні тони.
  5. Космонавта, що стоїть на нижній планеті, “одягнути” в помаранчевий скафандр і “дати в руки” російський державний прапор.
  6. У ілюмінаторах міжзоряних кораблів і космічних тарілок намалювати осіб прибульців. Дочекатися, коли картина висохне, і повісити її на видне місце або представити в якості експоната на шкільний конкурс.

Як намалювати космос губкою – майстер-клас поетапно на відео

Автор цього відео-ролика розповідає, як намалювати мальовничу космічну далечінь за допомогою звичайної кухонної губки. З додаткових матеріалів для роботи знадобляться зубна щітка, пластикові кришки різних розмірів і невеликий шматочок ДВП. Фарби можна використати будь-хто, у тому числі і акрил, гуаш або акварель. Процес не займає багато часу, але вимагає певної вправності. Треба навчитися акуратно і чітко орудувати губкою, накладаючи на папір певні тони. Оскільки робота досить “брудна”, краще робити її в якомусь місці, де немає ризику забруднити предмети інтер’єру, стіни і меблі. На себе теж не перешкодить надіти фартух або якийсь простий одяг, на який не жаль посадити кольорову пляму. Але підсумкова картина з лишком компенсує усі ці незручності і доставить масу задоволення як авторові, так і глядачам.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати космос фото, як намалювати космос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *