Як намалювати квітку дзвоник і троянди – поетапно для початківців олівцем і фарбами. Малюнок квітка у вазі для дітей в школі і дитячому саду [draft]



Милий малюнок квітка до свята 8 березня можна намалювати як фарбами, так і олівцем. Але складні малюнки з накладенням тіней і розтушовуванням відтінків краще доручати учням в школі. А ось малюкам в дитячому саду більше підійдуть прості зображення, що не вимагають особливих навичок художника. Оптимально для цього завдання підійдуть і прикольні приклади картинок для початківців. Зробивши яскраві малюнки з трояндами, дзвіночками і іншими кольорами їх можна подарувати в жіночий день мамі або бабусі. Додати на таку картинку можна і красиву вазу або невеликий горщик. Усі розглянуті варіанти композицій можна створити, використовуючи пропоновані поетапні майстер-класи з фото і відео.

Красивий малюнок з яскравою квіткою фарбами для дітей – в школі і дитячому саду

Малюкам з дитячого саду і діткам з початкової школи набагато простіше працювати з фарбами. Використовуючи гуаш, можна створити оригінальну і красиву квітку малюнок за мінімум часу. Гуаш швидко висихає, не розтікається і оптимально підходить для створення яскравих зображень. Про те, як намалювати квітку поетапно, допоможе запропонований нижче майстер-клас.

Матеріали для створення красивого малюнка з квіткою фарбами для дітей

  • папір А4;
  • гуаш;
  • чорний восковий олівець;
  • кисті.

Майстер-клас по зображенню яскравої квітки на малюнку фарбами в школі і дитячому саду

  1. Зафарбувати аркуш паперу ясно-блакитною гуашшю, залишаючи красиві розлучення (вийде імітація неба). Після висихання гуаші за допомогою воскового олівця промальовувалася гілка сакури.
  2. Ясно-зеленою гуашшю промальовувалися листки.
  3. Наносяться на малюнок двотонні квітки. Для цього кисть умочує в рожеву фарбу повністю, а у білу гуаш потім занурюється тільки своїм краєчком.
  4. Для зображення квітки потрібно буде лише прикласти кисть у фарбі до листка.
  5. Закінчити зображення квіток на усіх гілочках.
  6. Зробити жовті серцевини кольорів. Для прикраси малюнка можна побризкати на неї за допомогою кисті білою гуашшю.

Прикольний малюнок квітки дзвоника олівцем для малюків з дитячого саду

Ніжні блакитні квіти дзвіночки чудово підходять для малювання в школі або дитячому саду. Простота їх зображення полягає в незначному переході кольору і досить зручній формі. Зробити красивий малюнок з квіткою дзвоником під силу діткам і із старшої, і з молодшої групи дитячого саду.

Поетапний відео майстер-клас по малюнку з квіткою дзвоником для дитячого саду

Простий малюнок квітки для дітей включає детальні пояснення кожного кроку і їх візуалізацію. Тому малюкам буде цікаво його подивитися разом з батьками або вихователем, а потім зробити такий прикольний малюнок квітки олівцем. Але для створення зображення краще підбирати олівці високої м’якості : дітям з ними простіше працюватиме.

Як поетапно намалювати квітку олівцем – для початкуючих художників


Початкуючим художникам досить складно намалювати шикарний букет квітів з тінями. Тому їм краще використати корисні інструкції, які допоможуть покроково створити оригінальне зображення. Про те, як намалювати квітку олівцем поетапно для початківців, краще дізнатися у фото майстер-класах або відео уроках. Це допоможе зрозуміти правила створення окремих кольорів. Навчившись окремо зображувати суцвіття, не складе труднощів “зібрати” їх потім у букет. Про те, як намалювати квітку для початківців, можна дізнатися в запропонованому майстер-класі.

Матеріали для створення поетапного малюнка з квіткою олівцями

  • папір (кремового кольору, можна використати тоновану сіру);
  • звичайний білий папір;
  • простий і білий олівець;
  • гумка.

Майстер-клас по малюнку з квіткою олівцями для початкуючих художників

  1. Зробити замальовки кольорів, враховуючи особливості їх розташування (пелюстки суцвіть не повинні стикатися).4 1
  2. Зробити заготівлі під серединки і бічні пелюстки нарцисів.4 2
  3. Окремо потренуватися в зображенні усіх частин квітки.4 3
  4. Намалювати пелюстки на основному листку. Прибрати зайві лінії.4 4
  5. Домальовувати листки, накласти тіні на квіти і стебла.4 5

Як зробити оригінальний малюнок квітки троянди у вазі і горщику?


Прикольний малюнок квітки у вазі або горщику зробити дещо складніше, ніж просто намалювати суцвіття. Це обумовлено необхідністю додаткового промальовування тіней для отримання максимально реалістичного зображення. Початкуючим художникам тому рекомендується підбирати для роботи зображення, на яких немає скляних ваз або горщиків з об’ємними елементами, що виступають. Це декілька спростить малювання і дозволить зробити оригінальний малюнок квітки у вазі з простими переходами світла і тіні. У запропонованих фото і відео майстер-класах вказано, як намалювати квітку без особливих труднощів.

Матеріали для створення оригінального малюнка “Роза у вазі”

  • аркуш паперу;
  • простий олівець;
  • гумка.

Поетапний майстер-клас з фото по оригінальному малюнку “Роза у вазі”

  1. Умовно намалювати вазу. Лінії не мають бути ідеально рівними, а самі сторони можуть мати незначні скоси, адже не усі вази мати ідеальні форми.
  2. Додати вазі об’єму, промальовував круги у верхній, центральній і нижній частині. При їх додаванні слід враховувати наявність скосів.
  3. У верхній частині домальовувати квітки троянд, що виступають. Спочатку їх можна зробити в спрощеній формі. Далі додавши тіні, можна надати їм відповідний об’єм.
  4. Саму вазу треба замалювати вертикальними тонкими штрихами. Важливо враховувати форму замальовуваної деталі.
  5. Додавши тіні на усіх ділянках вази (верхньому і нижньому) слід перейти до промальовування тіней на шийці.
  6. Завершальним етапом стане нанесення штрихів, що перехрещуються, на самих квітках. Це дозволить виділити джерело світла, надати їм форми і виділити об’єм пелюсток.

Відео майстер-клас по створенню малюнка з трояндою в горщику

Невелика троянда в горщику зображається не менш просто, чим троянда в глиняній вазі. Для роботи знадобиться мінімум матеріалів, а створення зображення не займе багато часу. Про те, як грамотно і швидко зображувати красивий малюнок з квіткою в горщику, розповість наступний відео майстер-клас:Вивчивши запропоновані фото і відео майстер-класи, ознайомившись з детальними інструкціями, навіть початкуючому художникові не буде складно намалювати красиві квіти. Зображувати їх можна окремо один від одного або зібрати у букет у вазі або в горщику. Оригінальні приклади і ідеї можуть використовуватися і для садка, і для школи. А створений своїми руками малюнок квітку можна піднести в якості подарунка до 8 березня для мамі, бабусі або тітці.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати вазу з трояндами, Дзвоник квітка малюнок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *