Малюнок на 8 березня в дитячий садок і в школу на конкурс – Як поетапно намалювати олівцем красиві малюнки для мами і бабусі – детальні майстер-класи з фото [draft]



Як намалювати красивий малюнок на 8 березня і який для нього обрати сюжет? Напередодні Міжнародного жіночого дня ці питання стають усе більш актуальними і звучать все частіше. Ми допоможемо знайти відповідь і розповімо, що краще зображувати для дитячого шкільного конкурсу на тему весняного свята, яку приємну картинку намалювати своїми руками для мами і чим порадувати улюблену бабусю. У нашій підбірці є поетапні майстер-класи олівцем і фарбами, відповідні як для початкуючих художників, так і для досвідченіших хлопців. Вибирайте урок, який вам найбільш до душі і створюйте для своїх близьких яскраві і барвисті мальовничі шедеври.

Дитячий малюнок на 8 березня олівцем поетапно – майстер-клас для початківців

Найвдаліша і актуальніша тема дитячого малюнка до 8 березня – букет весняних тюльпанів. Як правильно зображувати цей нескладний сюжет на папері простим олівцем, розповість детальний поетапний майстер-клас для початківців. За бажання готову роботу можна буде прикрасити олівцями, фломастерами або фарбами і в день свята вручити мамі, бабусі, старшій сестрі, виховательці, вчительці або будь-якій іншій знайомій жінці. Простий, але дуже душевний подарунок справить найприємніше враження і пам’ять про нього надовго залишиться в думках і серці.

Необхідні матеріали до майстер-класу поетапного дитячого малюнка олівцем на честь 8 березня

  • аркуш паперу А4
  • простий олівець HB
  • простий олівець B2
  • стирательная гумка

Покрокова інструкція для початківців – як поетапно намалювати малюнок 8 березня за допомогою олівця

  1. У лівій частині аркуша паперу олівцем HB зробити нарис першого бутона, а потім промальовувати усі пелюстки.
  2. Другий бутон розташувати справа. Спочатку намалювати загальну форму квітки, потім пропрацювати жорсткіше передню видиму пелюстку і легкими лініями намалювати бічні.
  3. По середині листа ближче до верхнього краю зображувати третій тюльпан. В першу чергу намалювати бічні пелюстки, а потім доробити усі інші.
  4. До кожного з трьох бутонів примальовувати витончені, тонкі стеблинки так, щоб вони склалися у букет.
  5. У кінці намалювати на тюльпанових стеблинках листочки і за допомогою стирательной гумки видалити зайві лінії нарису (на малюнку помічені червоним кольором).
  6. Олівцем B2 пропрацювати зовнішні контури букета.

Красивий малюнок на 8 березня в садок своїми руками – поетапний майстер-клас


Міжнародний жіночий день широко відзначається навіть в дитячому саду. До свята готуються завчасно і дуже ретельно. Для ранків складають цікавий сценарій з піснями, віршами і танцями, а для матусь, запрошених на представлення, дітки під керівництвом вихователя своїми руками створюють красиві і зворушливі тематичні малюнки, присвячені весні і 8 березня.У цьому майстер-класі детально по кроках розписано, як намалювати яскравий букет квітів для мами. Робота неймовірно проста і з нею легко впораються навіть хлопці з молодшої групи. Втручання дорослих, швидше за все, не знадобиться. Досить просто спостерігати за дітьми з боку і стежити, щоб вони не забруднили один одного у фарбі.

Необхідні матеріали для створення своїми руками красивого малюнка до 8 березня в садку

  • аркуш білого паперу формату А4
  • набір швидковисихаючих акрилових фарб
  • тонка кисть

Покрокова інструкція до красивого малюнка на честь 8 березня для садка

  1. Тонкий пензлик умочити в ясно-зелену фарбу і намалювати три смужки так, щоб вони нагадували стебла кольорів, зібраних у букет.
  2. Коли фарба повністю висохне, скористатися блакитним відтінком. Він знадобиться для того, щоб зображувати на букеті нарядний і пишний бант.
  3. Наступний етап найцікавіший і саме його діти люблять більше, ніж увесь інший процес. Для виконання в глибоких і широких місткостях розводять три різні контрастні кольори. Діти по черзі мочаю у відтінки долоньки і залишають відбитки своїх ручок в тому місці, де у букета мають бути квіти.
  4. Потім малюнку дають повністю висохнути і зеленою фарбою усередині кожного відбитку долоньки малюють маленьке сердечко. Таким чином кожна матуся отримує в подарунок ексклюзивне зображення з відбитками ручок свого малюка.

Як покроково намалювати кольоровими олівцями малюнок на 8 березня в школу своїми руками


Діти в початковій школі вже мають деякий досвід в малюванні і можуть своїми руками зображувати складніші, насичені сюжети. Один з таких варіантів малюнка кольоровими олівцями, присвяченого 8 березня, детально розглядає нижчевикладений майстер-клас. Для роботи потрібно мінімум матеріалів, а на виході виходить красиве, приємне і дуже ніжне зображення. Такий малюнок на честь 8 березня можна піднести улюбленій мамі, а якщо трохи видозмінити напис, то вийде хороший подарунок для бабусі від внучки, для класної керівниці від учня або учениці, для сестри, тітки або близько знайомої жінки, з якою у батьків дитини склалися дружні стосунки.

Необхідні матеріали для покрокового малюнка до 8 березня для школи

  • аркуш білого альбомного паперу
  • простий олівець
  • набір кольорових олівців
  • стирательная гумка
  • точило

Покрокова інструкція, як намалювати олівцями в школі красивий малюнок своїми руками

  1. У правому верхньому кутку альбомного листа намалювати напівкруглу лінію, об’єднуючу верхню і бічну сторони. Трохи ближче до верхнього краю зображувати овальні очки, а нижче – зігнуту смужку усміхненого рота. Це буде веселе сонечко. Навкруги зробити легкий нарис подовжених каплевидних променів. Акуратно прикрасити яскраво-жовтим олівцем, намагаючись не виходити за межі контура.
  2. У нижній частині листа гостро вигостреним олівцем зеленого кольору зображувати два ряди травички. А на задньому плані зробити один ряд ясно-жовтого кольору.
  3. Ближче до лівого краю листа намалювати тонке довге стебло з листочком. Круглу серединку заштрихувати жовтим олівцем, а блакитним навкруги намалювати пелюстки як у ромашки. Краєчки злегка затонировать блідо-голубим олівцем, а яскравішим відтінком зробити по декілька штрихів на кожній пелюстці прямо біля серединки.
  4. Усередині квітки на жовтому фоні намалювати гострим блакитним олівцем личко, що сміється.
  5. На небі синім тоном контурно зображувати три хмари.
  6. На порожньому місці, що залишилося, між квіткою і сонцем написати: “Мама! Спасибі, що ти у мене є” або будь-яку іншу красиву фразу за своїм смаком.

Яскравий, барвистий малюнок на 8 березня в школу на конкурс покроково


Сюжет для малюнка на шкільний конкурс з нагоди 8 березня треба вибирати уважно і усвідомлено. Не варто йти найпростішим шляхом і зупинятися на класичних зображеннях кольорів. Краще зробити складнішу роботу і намалювати жанрову картинку, де зображена мама, що спілкується з дитиною. Така картина виглядатиме особливо привабливо і відразу ж виділиться із загальної маси простих, невибагливих малюнків. Якщо вам здається, що підготувати таке зображення важко, скористайтеся підказками і радами нашого поетапного майстер-класу. У нім детально поясняться послідовність дій і даються корисні рекомендації відносно колірної гамми малюнка.

Необхідні матеріали для створення барвистого малюнка на шкільний конкурс на честь 8 березня

  • папір для малювання формату А4
  • простий олівець
  • стирательная гумка
  • набір гуашевих фарб
  • кисті

Покрокова інструкція, як намалювати для шкільного конкурсу з нагоди 8 березня яскравий малюнок

  1. Для правильного розташування композиції, розпочати з нарису і за допомогою простого олівця прокреслити злегка зігнуту лінію від лівої сторони до правої на висоті приблизно 15 сантиметрів від нижнього краю листа.
  2. У центрі зображувати ту, що сидить жінки, яка обіймає маленького хлопчика.
  3. З боків від фігур зробити нарис зелених насаджень і великих кольорів з великими пелюстками.
  4. Над людьми намалювати перехрещені гілки конвалії. Поруч довільно зображувати ще декілька кольорів і листя.
  5. Коли нарис готовий, приступити до прикрашання малюнка. Нижню частину листа зафарбувати коричневим кольором. Діяти дуже акуратно і не виходити за грані контура, позначеного олівцем.
  6. Наступним етапом тонкою кистю протонировать небо насиченою блакитною фарбою.
  7. Квіти і навколишню природу розфарбувати за власним розсудом. Головне – використати яскраві, насичені і контрастні відтінки і гармонійно поєднувати їх між собою.
  8. Фігуру хлопчика і мами розмалювати в останню чергу. Сукню жінки зробити червоного кольору, штанці дитини затонировать синім під джинси, а футболку розфарбувати в жовто-зелених тонах.
  9. Залишити роботу, щоб вона дуже добре просохла і тільки після цього передати в якості експоната для святкового шкільного конкурсу. Щоб малюнок виглядав краще, можна оформити його через паспарту під скло або вставити в тонку делікатну рамку.

Поетапний малюнок на 8 березня мамі своїми руками


Портрет, намальований дитиною своїми руками, стане дуже зворушливим, ніжним і приємним подарунком для мами на 8 березня. Не обов’язково ставити собі завдання зображувати улюбленого батька з ідеальною точністю. Можна просто зберегти загальний стиль зачіски, вирази обличчя, кольору очей, губ і волосся і це буде вже досить. На маму такий презент справить незабутнє враження, і вона належним чином оцінить креативність свого чада і його бажання доставити їй радість. Щоб готувати роботу було легше і простіше, пропонуємо скористатися підказками поетапного майстер-класу. Маючи під рукою загальний план послідовності дій, створювати маленький шедевр буде набагато простіший.

Необхідні матеріали до поетапного малюнка для мами на честь 8 березня

  • аркуш паперу формату А4
  • простий олівець
  • набір фарб
  • кисті

Покрокова інструкція для малюнка своїми руками на подарунок мамі

  1. Простим олівцем зробити попередній нарис. У центрі листа зображувати овал, прокреслити лінії шиї, що переходить в плечі, легкими штрихами намітити форму зачіски і місце розташування очей, брів, носа і губ.
  2. Ясно-бежевою фарбою затонировать особу і шию. Поверх зробити декілька мазків в області вилиць на підборідді для того, щоб особа придбала скульптурність і природність.
  3. Акуратно промальовувати брови, очі і вії.
  4. Темно-бежевим відтінком уточнити форму носа і підкреслити лінію рота. Губи позначити яскравішим рожевуватим кольором.
  5. Широкою кистю намалювати зачіску і соковитішими кольорами надати їй об’ємність.
  6. Тонким пензликом акуратно намалювати сережки у вухах, а ширшою зафарбувати область сукні.
  7. Дочекатися, коли картина повністю висохне, і піднести улюбленій мамі.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: Малюнки олівцями, гарний малюнок для мами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *