Як намалювати яйце – дитячий майстер-клас з покроковими фото. Малюємо пасхальні яйця і паску поетапно – уроки для початківців [draft]



Щоб створити на Паску справжній святковий настрій, треба не лише приготувати традиційні блюда, але і прикрасити приміщення відповідним чином. Для цієї мети підійдуть будь-які тематичні зображення, виконані на папері своїми руками. Щоб ви легко впоралися із завданням, ми підготували детальні поетапні майстер-класи, які розповідять, як намалювати яйце і паску, що давно вважаються головними елементами класичного пасхального натюрморта.
Початківцям більше підійдуть прості уроки по малюванню олівцем звичних атрибутів Пасхи, а просунуті художники не залишать без уваги урок по зображенню унікального предмета мистецтва – яйця Фаберже. Для наочнішого опису процесу майстер-класи забезпечені покроковими фото і відео-матеріалом. Спираючись на таку інформацію, зробити ефектний і помітний святковий малюнок без всяких зусиль зможе кожна людина.

Як намалювати яйце олівцем поетапно для початківців – майстер-клас для дітей

Простий і доступний дитячий майстер-клас розповість початкуючим художникам, як легко і швидко намалювати основний символ Пасхи – яйце. Робота абсолютно елементарна і не представляє з себе ніякої складності. Треба тільки чітко наслідувати усі ради уроку і проявляти акуратність, створюючи зображення.

Необхідні матеріали для дитячого майстер-класу по малюванню яйця на Паску

  • аркуш паперу
  • лінійка
  • простий олівець HB
  • простий олівець B2
  • стирательная гумка
  • набір кольорових олівців

Покрокова інструкція, як намалювати олівцем яйце до Пасхи

  1. На аркуші паперу за допомогою лінійки намалювати прямокутник, що відповідає за розміром майбутньому яйцю. Розділити його рівно навпіл чіткою вертикальною лінією. Другу смугу провести горизонтально, розташувавши її трохи нижче середини зображення.
  2. Намітити усередині прямокутника напівовальні лінії і сформувати з них контур яйця. Потім пропрацювати його чіткіше за допомогою простого олівця B2.
  3. Приступити до створення орнаменту. Для цього вгорі і у денця яйця намалювати по одній напівкруглій лінії, как-би відділяючи невеликі фрагменти від основного малюнка. Потім намалювати ще по два обідки так, щоб в середині залишився досить широкий порожній простір.
  4. До самої верхньої і нижньої лініям додати проміннячка, символізуючі сонечко, а в порожніх обідках зображувати простий незграбний орнамент.
  5. У центрі порожнього простору про середину яйця намалювати квітку, а з боків додати 2-3 хвилястих лінії.
  6. Олівцем B2 пропрацювати усі контурні лінії, щоб вони добре читалися і виглядали помітно. Потім розмалювати зображення яскравими і контрастними кольоровими олівцями.

Як намалювати яйце і паску на Паску – поетапний майстер-клас акварельними фарбами


Паска в оточенні кольорових, яскравих яєць – традиційний варіант пасхального натюрморта. Як намалювати цей сюжет акварельними фарбами, розповість майстер-клас, представлений нижче. Великих труднощів в роботі немає, але акуратність і усидливість для виконання завдання, поза сумнівом, знадобляться. Особливо уважно доведеться підійти до подальшого прикрашання олівцевого нарису. Дуже важливо, щоб фарби не змішувалися і не створювали на зображенні незрозумілі брудні плями.

Необхідні матеріали для майстер-класу по малюванню яєць і паски до Пасхи

  • альбомний папір
  • набір акварельних фарб
  • кругла біляча кисть
  • простий олівець HB
  • стирательная гумка
  • линер

Покрокова інструкція, як аквареллю намалювати пасхальну паску і яйця

  1. На аркуші альбомного паперу зробити попередній нарис. Відмітити умовну лінію горизонту, грубими прямими лініями зображувати контури паски, яєць і свічки.
  2. Чіткіше і детально промальовувати свічку: зробити полум’я над гнітом, а трохи нижче пропрацювати віск, що оплив. Короткою зігнутою лінією уточнити місце входу свічки в паску. Закруглювати нижню частину паски, а згори намалювати глазур. Надати яйцям більше обтічної форми, додавши плавних ліній і прибравши усі гострі кути, властиві первинному нарису.
  3. Приступити до деталізації картинки і намалювати на крайньому правому яйці орнамент з подовженого листя. Друге яйце прикрасити зображенням великих кольорів з 5-6 пелюстками і великою круглою серединкою. На третьому яйці, розташованому з лівого боку біля паски, зробити графічний лінійний візерунок.
  4. Стирательной гумкою видалити усі зайві деталі і ретельно “вичистити” малюнок, звільнивши від непотрібних штрихів.
  5. Чорним линером пропрацювати усі контури малюнка і дрібних деталей, а також підмалювати в орнаменті яєць бракуючі елементи.
  6. Пензель умочити в коричневу фарбу і зафарбувати основу паски. Діяти акуратно, щоб темна фарба не потрапила на глазур.
  7. Свічу зафарбувати червоним кольором, а навколо полум’я за допомогою насиченого жовтого відтінку зображувати ореол відсвіту від вогню.
  8. Ясно-блакитним тоном пропрацювати стіл навколо паски і яєць. Додати до блакитного відтінку фіолетовий, добре перемішати і сильно розвести водою, щоб фарба стала майже прозорою. Отриманим складом фарбувати поверхню глазурі.
  9. Яйця розфарбувати яскравими, соковитими, контрастними фарбами.
  10. Приділити увагу фону. Біля лінії горизонту використати більше темно-коричневі фарби, а ближче до верхньої частини зображення поступово переходити на світлу, делікатну тональність.
  11. Закінчений малюнок залишити на столі, щоб дуже добре висох, а потім оформити в рамку або паспарту і повісити на стінку.

Як намалювати яйце Фаберже поетапно – майстер-клас з інструкцією, фото і відео


Яйце Фаберже – унікальний витвір мистецтва, зухвале захоплення у кожного, хто тільки на нього погляне. Зображувати його на папері досить складно і далеко не кожен впорається з таким завданням. Але якщо під рукою є покроковий майстер-клас з фото і відео, що детально розповідає, як поетапно намалювати яйце Фаберже, завдання стає цілком посильним. Головне тільки дотримуватися акуратності і чітко наслідувати інструкції. Тоді все вийде і робота виглядатиме ефектно, яскраво і привабливо.

Необхідні матеріали для поетапного малювання яйця Фаберже

  • аркуш паперу
  • простий олівець HB
  • стирательная гумка
  • набір кольорових олівців
  • набір ручок гелів

Покрокова інструкція до майстер-класу по малюванню оригінального яца Фаберже

  1. На папері зробити попередній нарис. Приблизно в середині листа, розташованого горизонтально, намітити розташування основної частини яйця і овальної кришки, що відкривається.
  2. Потім намалювати на основі сіточку для майбутнього візерунка, а кожен перетин ліній прикрасити чотирикінцевим символом.
  3. Безпосередньо під основою яйця зображувати початок напівкруглих зігнутих ніжок.
  4. Під розкритою кришкою зробити контурний нарис карети з колесами і дверцями. Контур кришки підкреслити олівцем жовтого кольору, а саму поверхню затонировать сірим відтінком.
  5. Поверх сірого тону пройтися червоним олівцем. Потім зробити декілька штрихів білим маркером навколо карети, а верхівку кришки зафарбувати темнішим кольором, щоб створився ефект зігнутої поверхні.
  6. Жовтим олівцем підкреслити сітку малюнка на підставі яйця, порожні ромби візерунка затонировать чорним маркером, а поверх пройтися червоним, щоб колір вийшов складнішим і багатограннішим.
  7. Жовті кольором зафарбувати поверхню, розташовану під каретою. Чорним маркером пропрацювати контури гербів, що вінчають перетини ліній сітки малюнка. Білим маркером накласти декілька штрихів з правого боку, тим самим надаючи об’єм малюнку. Над кожним чорним гербом намалювати білу зігнуту “шапочку”.
  8. Розмалювати карету червоними і жовтими відтінками, а деталі проявити за допомогою білого і чорного маркерів.
  9. Жовтим олівцем підкреслити обідок біля основи яйця і зайнятися зображенням ніжок. Намалювати їх витончено-зігнутими і додати витіюватий візерунок по краях. Контур підкреслити маркером чорного кольору, а об’ємність додати за допомогою напівкруглих штрихів білого маркера.
  10. Зайнятися деталізацією карети і простору під нею. Спочатку пройтися по усіх зовнішніх лініях білим маркером, а потім виділити найзначиміші деталі чорним кольором.
  11. Яскравіше і насичено промальовувати кришку. Контур позначити білим тоном, внутрішні краї затемнити, а згори намалювати замок.
  12. Легкими короткими штрихами білого тону надати простору панорамність, щоб зображення яйця пішло вперед.
  13. Під самим яйцем простим олівцем зображувати відкидану тінь від ніжок і основи.
  14. Ще раз чорним маркером пройтися по малюнку, виділяючи контури сітки і гербів.
  15. Стирательной гумкою видалити усі допоміжні лінії, вставити малюнок в рамку і повісити на видному місці.

Як намалювати яйце до Пасхи – відео-урок для початківців

Простий і зрозумілий відео-урок розповість початкуючим художникам, як намалювати на Паску красиве і яскраве яйце. Для виконання знадобляться папір, синій линер і набір кольорових ручок гелів. Якщо у своїх силах є деякий сумнів, можна замість линера скористатися простим олівцем і з його допомогою зробити попередній нарис. Це дозволить підкоригувати зображення і, у разі потреби, видалити невдалі штрихи або деталі. Візерунок для декорування яйця вибраний простою, але в теж час помітний. У кінці його треба прикрасить яскравими, контрастними відтінками, що добре поєднуються один з одним. Вишуканим і елегантним доповненням малюнку служать гілочки верби, що делікатно виглядають із-за самого яйця. Вони надають композиції природність і перетворюють просте зображення на справжню святкову картинку, на яку приємно дивитися і дорослим, і дітям.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: малюнок яйця, малюємо яйце

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *