Як намалювати школу і учителів олівцем – прості поетапні уроки для початківців [draft]



Поетапні уроки і майстер-класи розповідять дитині, як намалювати школу або учителя у дошки олівцями для творчого конкурсу або художнього огляду. Інформація подана дуже доступно і забезпечена покроковими фото і відео. Навіть діти 7-8 років спокійно впораються з освоєнням матеріалу, а для учнів 5 класу і старше він здасться зовсім легким і не викличе ніяких складнощів. За бажання, олівцеві ескізи можна розфарбувати фарбами, зробивши їх яскравішими, ефектнішими і оглядовими.

Як намалювати школу олівцем – простий урок поетапно для дітей 7-8 років

Найпростіший спосіб намалювати будівлю школи описаний в нижче викладеному уроці. Робота доступна для виконання дітям 7-8 років і не вимагає від дитини серйозних зусиль або наявності виражених художніх талантів. Деяка допомога дорослих може знадобитися тільки на етапі розмітки розташування вікон. Зі всім інших хлопченята і дівчатка 1-2 класи впораються самостійно.

Необхідні матеріали для простого малюнка школи олівцями

  • аркуш паперу для малювання
  • олівець HB
  • олівець 2b
  • стирательная гумка
  • лінійка
  • кольорові олівці

Покрокова інструкція, як діткам 7-8 років намалювати олівцями будівлю школи

  1. У центрі аркуша паперу за допомогою лінійки і простого олівця HB накреслити умовний ескіз головної будівлі – горизонтальний прямокутник. З боків примальовувати по одному вертикальному прямокутнику. Це будуть корпуси. Їх основу для створення перспективи треба опустити на 1-2 сантиметри нижче, ніж фундамент центральної конструкції.
  2. Умовно ледве помітними лініями розділити креслення будівлі на три горизонтальні частини однакової ширини. В майбутньому вони стануть поверхами.
  3. В середині нижньої частини центрального прямокутника намалювати двері, згори зображувати вузьку планку козирка, а знизу зробити основу для сходинок.
  4. Детальніше олівцем 2b прокреслити опори, що підтримують козирок і жорстко пропрацювати східці.
  5. Для зображення вікон у відсіку кожного поверху прокреслити по дві рівні чіткі лінії.
  6. Розташувати лінійку вертикально і з’єднати лініями верхні і нижні частини вікон. Суцільні риски не проводити, щоб не стирати зайве і не бруднити поверхню паперу. Стежити, щоб квадратики вікон були однаковими і відстань між ними теж була рівною. Краще розрахувати розмір заздалегідь або попросити дорослих допомогти з розміткою.
  7. Так само зображувати вікна на бічних прямокутниках (корпусах будівлі).
  8. Уважно проглянути схему і стирательной гумкою акуратно видалити усі допоміжні лінії. Чіткіше олівцем 2b пропрацювати рами в кожному віконці, намалювати трикутні дахи над корпусами і з’єднати їх прямою лінією загального даху, розташувавши її на 1-2 сантиметри вище за верхній край центрального прямокутника.
  9. Обвести контур будівлі олівцем 2b, зробивши краї більше вираженими і чіткими. З боків школи в нижній частині майже біля основи провести лінії перспективи. Завдяки ним створиться враження, що споруді знаходиться в глибині і пейзаж стане реалістичнішим.
  10. Легким штрихом відмітити доріжку, що веде до дверей, і зробити в небі декілька неправильних лінії-хмар. За бажання двері і дах затонировать олівцями светло- і темно-коричневого кольору.

Як поетапно намалювати школу майбутнього кольоровими олівцями і фломастерами – урок для початківців

Це – один з найпростіших уроків, що розповідає початкуючим художникам, як намалювати школу майбутнього олівцями і фломастерами. Привабливість зайняття полягає ще і в тому, що хлопці можуть не просто скопіювати запропонований варіант зображення, а проявити фантазію і утілити на папері свої власні ідеї того, як може виглядати в далекому майбутньому їх улюблений учбовий заклад.

Необхідні матеріали для створення малюнка школи майбутнього початкуючими художниками

  • лист формату А4
  • простий олівець
  • набір кольорових олівців
  • набір фломастерів
  • стирательная гумка

Покрокова інструкція, як початкуючому намалювати школу майбутнього

  1. Аркуш паперу розташувати горизонтально і умовною рисою розділити на дві частини так, щоб верхня була трохи більше нижньою.
  2. Ближче до лівого краю вгору від лінії горизонту намалювати високе півколо – майбутню будівлю школи.
  3. Внизу під ним зображувати ще одне півколо, тільки меншого розміру. Провести усередині нього ще 3 напівкруглих лінії, кожна з яких буде менше, ніж попередня.
  4. У верхній частині півкола намалювати арочний вхід і прокреслити ще по 2 вертикально-зігнутих бічних лінії з однією і іншої сторони від входу.
  5. Над арочним входом зображувати по дві перехресні лінії.
  6. Нижню частину листа, символізуючу поверхню планети, розкреслити на сектори-доріжки.
  7. Прикрасити ескіз кольоровими олівцями відповідних відтінків.
  8. Потім на небі намалювати фломастерами два невеликі літальні апарати, в яких учні летять на уроки.
  9. На арці над входом у будівлю написати слово “Школа”.

Простий урок для дітей поетапно – як намалювати олівцем учителя у дошки в класі

Якщо на який-небудь шкільний конкурс або огляд дітям знадобиться намалювати вчительку біля дошки, цей поетапний урок допоможе впоратися із завданням. Для найменших хлопченят і дівчаток справа здасться складною, але учні 5 класу і старше легко зроблять потрібне.

Необхідні матеріали для поетапного створення малюнка вчительки у класної дошки

  • аркуш альбомного паперу формату А4
  • олівець HB
  • олівець 2b
  • стирательная гумка
  • лінійка

Покрокова інструкція, як намалювати олівцем вчительку у дошки в класі

  1. Аркуш паперу розташувати горизонтально. Визначити місце, де буде зображений учитель і легкими штрихами без натиску зробити первинний нарис. Спочатку намалювати вертикальний подовжений овал (голову), відмітити середину особи і місце для очей. Потім позначити торс і кругами виділити плечові суглоби.
  2. Схемний зображувати руки, помітивши ліктьові суглоби і зап’ястки.
  3. Промальовувати фігуру жорсткіше і надати рукам форми.
  4. Приступити до опрацювання одягу. На першому етапі зайнятися коміром піджака, заздалегідь чітко намітивши лінії шиї. Потім прокреслити рукав і складки в області ліктьового згину. Непотрібні допоміжні лінії малюнка видалити за допомогою стирательной гумки.
  5. Намалювати другий рукав і внутрішню частину коміра.
  6. Зображувати детальніше руки, відмітивши стислі кисті.
  7. Деталізувати малюнок, виділивши чіткіше кожен палець. Домальовувати указку, спрямовану у бік дошки.
  8. Надати чіткої форми овалу обличчя і вуху. Намітити очі, рот і ніс.
  9. Промальовувати очні ямки, ніздрі і губи.
  10. Зображувати бракуючі деталі, зробивши особу природною. Додати брови і вії, уточнити очне яблуко. Легкими штрихами виділити волосся, зібране в хвостик.
  11. За допомогою лінійки позаду вчительки намітити дошку і написати на ній який-небудь приклад або рівняння.
  12. Заштрихувати піджак педагога темним олівцем або фломастером. Цим же кольором зробити декілька штрихів по волоссю і чіткіше виділити контури фігури.

Поетапний майстер-клас для школи – як намалювати учителя по фізкультурі для початківців

Урок фізкультури – один з найулюбленіших для багатьох школярів і, отримуючи завдання намалювати якого-небудь учителя, хлопці часто вважають за краще зображувати саме фізрука. Таку роботу, зроблену згідно з радами поетапного майстер-класу, можна потім повісити в спортзалі, де займаються діти або відправити на конкурс шкільної художньої творчості.

Необхідні матеріали для зображення учителя фізкультури на папері

  • лист формату А4
  • простий олівець
  • стирательная гумка
  • набір кольорових олівців

Покрокова інструкція, як намалювати поетапно учителя по фізкультурі

  1. Лист розташувати вертикально і легким штрихом внизу провести лінію підлоги.
  2. У правому верхньому кутку від руки або за допомогою лінійки намалювати квадрат, а в нім – її один. Усередині другого квадрата накидати кріплення – утримувач баскетбольного кільця і сітку, що висить на нім. Квадрат, утримувач і кільце розфарбувати олівцем червоного кольору.
  3. Відмітити місце розташування фігури учителя, змістивши її від умовного центру листа по вертикалі в ліву сторону.
  4. Спочатку промальовувати спортивні штани і куртку. Внизу детально пропрацювати кеди або кросовки.
  5. Згори намітити лінії шиї і зробити овал обличчя. Накидати очі, ніс, рот. На голові зображувати або волосся, або спортивну шапочку.
  6. Костюм затонировать синім олівцем або фломастером. На грудях для краси намалювати червону смужку. На шиї накреслити свисток, що висить на мотузочку.
  7. У одній з рук учителя зображувати баскетбольний м’яч. Зафарбувати його помаранчевим олівцем.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати школу олівцем, зробити своїми руками для дитини костюм олівця лінійки гумки фото

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *