Як намалювати сім’ю, герб і родове дерево сім’ї – поетапно олівцями і фарбами для дітей і початківців [draft]



Чим і як намалювати сім’ю, родове дерево і фамільний герб своїми руками, підкажуть майстер-класи з поетапним описом процесу, фото і відео. Для початкуючих художників підійдуть прості роботи олівцем, а юні живописці з досвідом із задоволенням спробують виконати складніші завдання, зображує на папері фломастерами або фарбами сімейний портрет або цікаву жанрову композицію з мамою, папою, дітьми, близькими родичами і домашніми тваринами.

Як намалювати сім’ю з 4 чоловік поетапно олівцем дитині – урок з описом і фото

Детальний урок з описом і поетапними фото розповість, як дитині олівцем намалювати на папері сім’ю з 4 чоловік. Робота не стільки складна, скільки копітка і вимагає уваги, усидливості і акуратності. Усі фігури мають багато деталей, які доведеться ретельно пропрацювати. Але готова композиція виглядатиме дуже помітно і привабливо, компенсуючи таким чином усі витрачені зусилля.

Необхідні матеріали для створення малюнка сім’ї з 4 чоловік олівцем

  • альбомний папір
  • олівець HB
  • олівець 2b
  • стирательная гумка
  • набір кольорових олівців

Покрокова інструкція, як дитині намалювати олівцем сім’ю з 4 чоловік

  1. Папір розташувати вертикально і зробити попередній нарис. Олівцем HB зображувати лінії фігури чоловіка і хлопчика, що сидить на його плечах. Умовним кругом відмітити голову папи, зробити шию, прямокутник тіла, трохи закруглені штрихи зігнутих рук і ноги з відмітками в області колінних чашок. Найвищою точкою композиції буде голова дитини, батька, що сидить на плечах. Окремо позначити тулуб сина і намалювати лінію піднятої руки.
  2. Перейти до опрацювання голови і обох фігур. Спочатку у дитини поверх круга зображувати овал, додати пасма волосся і вуха. Потім чіткіше деталізувати лінії зачіски і особи у папи.
  3. Детально промальовувати контури тіла хлопчика. Зробити лінію шиї, що переходить в плечі і руки. На піднятій руці зображуватиме долоню, розкриту у вітальному жесті. Відмітити виріз на футболці і довжину рукавів. Чітко виділити руку, що обіймає папу за шию.
  4. Орієнтуючись на допоміжні лінії фігури чоловіка, детальніше намалювати великі руки і акуратно виділити пальці. Виділити ніжки малюка, що звісилися папі на груди.
  5. Зайнятися опрацюванням одягу папи. У області лінії шиї зображувати комір, уточнити плечові лінії і підмалювати сорочку на тілі.
  6. По допоміжних лініях додати брюки, прокреслити нижній край кожної штанини і намалювати під ними туфлі.
  7. Намалювати осіб батька і хлопчика, ретельно деталізувавши усі основні риси.
  8. Поряд з чоловічими фігурами зробити додатковий нарис, зображує маму і дочку. Спершу намалювати їх умовними кругами і прямокутниками, доповнивши штрихами лінії рук або ніг.
  9. Мамі зробити довге хвилясте волосся, красиво зображує їх плавними пасмами. Дівчинці намалювати локони, зібрані в хвостик.
  10. Детально пропрацювати осіб нових персонажів композиції.
  11. Приділити увагу промальовуванню рук дівчинки і мами. У дочки в правій руці зображувати шкільний рюкзак.
  12. Намалювати сукню мами, оформивши його м’якими складками. Пропрацювати в деталях одяг дівчинки.
  13. Зробити чіткішими ніжки мами з дочкою і “надіти” на туфельки.
  14. Розмалювати картину яскравими, кольоровими олівцями.

Простий майстер-клас, як намалювати сім’ю з 3 чоловік – композиція мама, папа і дочка фломастерами

Удома або в школі намалювати своїми руками сім’ю з 3 чоловік допоможе нижче викладений майстер-клас. Робота не займе багато часу, але вийде яскравою, колоритною і дуже природною. Можна дозволити дітям навіть проявити фантазію і включити в композицію додаткових персонажів, наприклад, пташок і лісових звіряток, а замість собаки зображувати кішку. Це надасть картинці насиченість і дасть можливість юним художникам трохи поімпровізувати.

Необхідні матеріали для створення малюнка дружної сім’ї з 3 чоловік

  • альбомний папір
  • простий олівець
  • стирательная гумка
  • набір кольорових фломастерів

Покрокова інструкція, як фломастерами намалювати сім’ю з мами, папи і дочки

  1. Аркуш паперу розташувати горизонтально і зробити умовний нарис простим олівцем. З правого боку майже від низу і до верху намалювати ялинку.
  2. Біля дерева позначити фігуру папи, відмітивши тіло і кінцівки рівними лініями, а голову – невеликим кругом.
  3. З лівого боку від чоловіка намітити додаткових персонажів: маму, дочку і собаку.
  4. У лівому верхньому кутку намалювати сонечко.
  5. Скориставшись чорним фломастером, пропрацювати осіб усіх героїв і морду собаки. Потім зайнятися одягом і зачісками людей.
  6. Прикрасити фігури яскравими, контрастними відтінками. Тіло собаки затонировать коричневим фломастером, а згори намалювати декілька чорних плям.
  7. Зображувати чорним кольором ствол ялинки, а зеленим – голки. Сонце зафарбувати жовтим фломастером.
  8. Під ногами учасників композиції зробити штрихами зелену траву, а трохи вище навколо фігур усю білу площу, що залишилася, покрити різкими лініями синього кольору, створюючи ефект неба навколо людей. Для надійності приклеїти малюнок до щільного картону, а потім вставити в рамочку і повісити на стіну в приміщенні класу або удома в квартирі.

Майстер-клас на відео, як намалювати сімома фарбами – папа, мама, я в машині

Якщо в школі або садку дали завдання намалювати щось оригінальне на тему “Моя сім’я”, а ніяких власних ідей на рахунок сюжету немає, можна скористатися підказкою цього ролика і підготувати красиве, оптимістичне і радісне зображення сім’ї, що разом їде відпочивати. Для роботи потрібні тільки папір, простий олівець і набір фарб. Увесь процес детально показаний на відео і, чітко повторивши усі дії, ви отримаєте колоритну, ефектну картину із зображенням мами, папи і дитини, що відправилися в машині на прогулянку.

Як своїми руками намалювати герб сім’ї для школи – майстер-клас поетапно олівцем


Сім’я – надійний тил для кожної людини, що об’єднує під своїм дахом декілька поколінь одного роду. Саме у сім’ї дитина отримує перші поняття про світоустрій, моральність і норми поведінки. Але, окрім кровної спорідненості, усіх членів сім’ї зв’язують загальні інтереси і хобі. Про ці захоплення хлопці із задоволенням розповідають в класі, а для більшої наочності придумують і малюють герби своїх сімей, зображуючи на них в символічній формі прагнення і моральні цінності близьких людей.Як зробити для школи сімейний герб, можна дізнатися з цього уроку. Тут розглянутий і описаний найпростіший варіант малюнка, зроблений своїми руками олівцем. Символи доречно замінити на ті, які повною мірою продемонструють сенс життя і особисті сімейні захоплення.

Необхідні матеріали для зображення олівцем сімейного герба для школи

  • аркуш паперу формату А4
  • простий олівець
  • стирательная гумка
  • лінійка
  • кольорові олівці

Покрокова інструкція, як намалювати герб своєї сім’ї в школу своїми руками

  1. За допомогою лінійки заміряти лист і визначити центрову точку. Через неї провести одну вертикальну і одну горизонтальну лінії, розділивши таким чином папір на чотири рівні частини.
  2. У праву і ліву сторони від вертикальної осьової лінії намалювати половинки гербового щита. Вони повинні вийти абсолютно ідентичними. Тоді підсумковий малюнок, дійсно, стане схожим на справжній герб.
  3. Щит розділити навпіл чіткою і рівною лінією. Згори намалювати розкриту книгу – символ знань і прагнень до навчання.
  4. У нижній завуженій частині щита позначити баскетбольний м’яч, символізуючий любов до цього виду спорту. Якщо в сім’ї вважають за краще, якийсь інший тип спортивного зайняття, краще намалювати саме його атрибут, наприклад, тенісну ракетку, стрічку гімнастки або гантелі для силових вправ.
  5. Приблизно по середині з кожного боку біля щита зображувати ведмедів. Це означатиме, що члени сім’ї бережуть спокій своїх близьких і завжди готові захистити свій дім.
  6. Згори гербовий щит прикрасити першою заголовною буквою прізвища сімейства. Внутрішню частину щита затонировать коричневим олівцем.

Поетапний урок для початківців – як намалювати дерево сім’ї кольоровими олівцями


Щоб дитина більше дізналася про історію своєї сім’ї і краще запам’ятала усіх родичів, можна запропонувати йому зображувати на папері родове дерево. Такой наочний матеріал допоможе відстежити усі сімейні зв’язки і дасть можливість з’ясувати, хто з близьких ким доводиться малюкові.Як початкуючим намалювати дерево сім’ї кольоровими олівцями, описує детальний поетапний урок. Бажано не залишати дитину з роботою наодинці. Нехай мама, папа, бабуся і дідусь підключаться до процесу і паралельно із створенням яскравого, барвистого і колоритного зображення розповідять про найвідоміших членів сімейства.

Необхідні матеріали для створення зображення сімейного дерева за допомогою олівців

  • аркуш паперу
  • простий олівець
  • стирательная гумка
  • набір кольорових олівців

Покрокова інструкція, як намалювати олівцями дерево своєї сім’ї

  1. Простим олівцем накидати товстий рельєфний ствол дерева і намітити широку розкидисту крону. Її розмір можна варіювати, залежно від того, скільки членів сім’ї планується відмітити.
  2. Усередині крони овалами позначити місця, де в майбутньому будуть розміщені імена і (можливо) фотографії або умовні портрети членів сімейства.
  3. Створити додатковий антураж, зображує на стволі двох білочок, в небі – пролітаючих птахів і метеликів, ближче до верхніх гілок – невелике гніздо. Внизу намалювати декілька зростаючих кольорів, щоб створювалося враження, що дерево знаходиться на полянці.
  4. Додати фігурку симпатичної овечки, що пасеться віддалік, а в лівому верхньому кутку зображувати сонечко.
  5. Потім приступити до опрацювання країв листя. Щоб зображення виглядало привабливо, кожен листочок, розташований по краю крони, треба дуже чітко промальовувати. Точно також бажано обробити і овальні місця, залишені для портретів або фотографій усіх членів сім’ї.
  6. Коли загальний нарис повністю завершений, розфарбувати родове дерево яскравими кольоровими олівцями і підписати фрагменти, де в майбутньому розташуються зображення мами, папи, бабусь, дідусів і інших родичів.
  7. Членів сім’ї більше старшого віку розміщують ближче до ствола і в області основи, а дітей і онуків – по краях гілок крони. Така композиція наочно демонструє розвиток сім’ї від покоління до покоління.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: Як намалювати сімю, як намалювати туфельку на двох ногах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *