Як намалювати маму, папу, дочку і сина красиво і легко: Портрет покроково для дітей. [draft]



Легкі поетапні майстер-класи для дітей розповідять, як намалювати маму своїми руками олівцем і фарбами. Портретом батька можна прикрасити подарункову листівку для дня народження або вітальний плакат на День матері. Якщо виникає питання, що намалювати мамі просто так, зневірятися не варто. Ми зібрали найцікавіші ідеї для дитячих малюнків і пропонуємо їх вам. Надихайтеся нашими сюжетами і створюйте для близьких людей яскраві, нарядні, зворушливі і красиві картини.

Простий майстер-клас, як намалювати маму, папу, дочку і сина

Наслідуючи підказки простого поетапного майстер-класу, композицію із зображенням мами, папи, дочки і сина намалює навіть дитина, що не має яскраво виражених здібностей живописця. Якщо потім розфарбувати роботу яскравими, колоритними фарбами, вийде повноцінна картина, яка стане милою, зворушливою прикрасою для домашньої вітальні або дитячої кімнати.

Необхідні матеріали для створення малюнка мами, папи, дочки і сина

  • аркуш паперу
  • олівець HB
  • олівець 2b
  • стирательная гумка

Покрокова інструкція, як намалювати на папері маму з папою, дочкою і сином

  1. Простим олівцем HB зробити умовний нарис, відмітивши ключові постаті композиції (маму і папу).
  2. З одного боку примальовувати фігуру хлопчика, а з іншої – невеликого собаки. Намітити умовно немовля (дівчинку), яку мама триматиме в руках.
  3. Детально пропрацювати одяг усіх героїв композиції, потім чітко позначити усміхнені обличчя щасливої сім’ї.
  4. Контури композиції промальовувати жорсткіше за допомогою олівця 2b так, щоб вони добре читалися навіть з великої відстані. Після цього картина придбає об’ємність і стане реалістичнішою і природнішою.

Як намалювати маму красиво і легко для дітей 8-9 років – відео-урок фарбами

У цьому відео-ролику описано, як красиво і легко намалювати улюблену маму. Зайняття розраховане на діток 8-9 років, вже знайомих з азами образотворчого мистецтва і уміючих користуватися фарбами. Допомогу дорослих для роботи не потрібно. Хлопці самостійно зроблять попередній нарис, а потім гармонійно змішають відтінки і акуратно розфарбують свою картину.

Як намалювати маму з дитиною на руках – майстер-клас поетапно олівцем


Поетапний майстер-клас розповідає, як намалювати простим олівцем маму з дитиною на руках. В цілому робота не занадто складна і з нею впорається навіть початкуючий художник. Єдине, на чому слід сконцентруватися, це пропорції фігур і кут нахилу обличчя жінки. Якщо ці параметра дотриматися правильно, картина вийде дуже природною і реалістичною. За бажання потім її можна буде розмалювати фломастерами, аквареллю або акриловими фарбами.

Необхідні матеріали, щоб намалювати олівцем маму з дитиною на руках

  • аркуш альбомного паперу формату А4
  • олівець HB
  • олівець B2
  • стирательная гумка
  • лінійка

Покрокова інструкція, як олівцем намалювати матір, що тримає на руках дитини

  1. На аркуші білого паперу олівцем HB зробити попередній нарис голови жінки. Спершу визначити нахил голови, зробивши для цього в куточку допоміжний круг з направляючими лініями. Потім намітити зовнішню форму жіночого обличчя.
  2. Чіткіше пропрацювати дрібні деталі. Зображувати вії, тонкі зморшки в області очей, ніс, рот, зуби і інші риси.
  3. Намалювати усі частини вуха і надати спрямованість зачісці, пропрацювавши пасма волосся.
  4. Приділити увагу побудові скелета жінки. Тіло спеленутого в тканину немовляти відмітити у формі прямокутника. Голівку позначити кругом. Проявити тут увагу і правильно дотриматися пропорцій дорослої і дитячої фігури.
  5. Точніше зображувати новонародженого, чітко позначивши голову, вухо, фрагмент руки і стислий кулачок.
  6. Схемний зображувати сорочку, надіту на жінку. Акуратно прокреслити траєкторію рук, що тримають дитину. Усі допоміжні лінії дуже ретельно видалити стирательной гумкою.
  7. Узяти олівець B2 і пройти усі зовнішні контури композиції. Трохи жорсткіше зробити сорочку і додати складки, пройти чіткою лінією, зробивши більше видимими руки матері і ніжки дитини.
  8. Надати природність малюнку, зображує волосся, що спадає на особу, і промальовував примятости в області рукавів.

Що намалювати мамі на день народження від дочки – як зробити листівку з портретом мами

Ідеальний варіант подарунка мамі на день народження від дочки – це яскрава листівка з портретом батька, намальована своїми руками. Чіткої схожості домагатися абсолютно не обов’язково. Треба просто додати якісь характерні елементи одягу і риси, наприклад, зачіску, специфічні прикраси, які мама носить в повсякденному житті, помаду певного відтінку або колір улюбленої сукні. З такими деталями портрет миттєво стане впізнанним, і мама ні на хвилину не засумнівається, що дочка зображувала саме її.

Необхідні матеріали, щоб намалювати листівку з портретом мами на день народження

  • аркуш білого паперу формату А4
  • простий олівець
  • стирательная гумка
  • набір кольорових фарб
  • кисті

Покрокова інструкція, як дочці намалювати мамі на день народження листівку

  1. На папері зробити попередній нарис простим олівцем. Овал, що означає обличчя мами, розташувати приблизно по середині листа, простеживши, щоб згори і знизу залишалися приблизно рівні частини листа. Потім позначити шию і плечі.
  2. На наступному етапі намітити форму зачіски і розташування очей, рота і носа на обличчі.
  3. Порожній фон за головою мами зафарбувати ясно-жовтою фарбою, плечі, що переходять в грудну клітку затонировать червоно-вишневим тоном. Це буде верхня частина нарядної сукні. На деякий час відкласти роботу, щоб вона повністю висохла.
  4. По сухому жовтому фону пензликом середньої товщини провести від низу вгору декілька хвилястих ліній коричневого кольору. Ясно-зеленим тоном намалювати на гілочках листочки, а рожевим – бутони квіток, що розкрилися.
  5. Різними відтінками коричневої фарби зображувати зачіску мами. Додати дещо яскравіших пасм, щоб волосся виглядало об’ємніше.
  6. Обличчя і шию покрити ніжним бежевим тоном. Коли він висохне, намалювати очі, рот, ніс, брови і рум’янець на щоках.
  7. На червоному фоні сукні зробити букет з трьох білосніжних кольорів, щоб створювалося враження, що мама тримає букет.
  8. Білою фарбою зображувати сережки і намиста. За бажання внизу зробити вітальний підпис або приклеїти картинку до щільнішої картонної основи, а ззаду своєю рукою написати приємні святкові побажання.

Що намалювати мамі просто так – кращі ідеї для дитячих малюнків

Тут зібрані самі кращі ідеї для дитячих творчих робіт, які хлопченята і дівчатка можу намалювати мамі просто так без жодного приводу або тематичного свята. Сюжети для цього підходять будь-хто, наприклад, букети квітів, пейзажні композиції, звірятка, казкові персонажі і інші красиві, добрі і приємні зображення. Малювати можна олівцем, фарбами, фломастерами, крейдою або аквареллю. Вибирати технікові слід виходячи з того, з яким матеріалом дитині зручніше працювати і які зображення виходять у юного художника найвдаліше.

Приклади дитячих малюнків олівцями і фарбами для мами просто так

Миле і ніжне сердечко в оточенні трьох рожевих троянд, зроблене кольоровими олівцями, – прекрасний сюжет для малюнка в подарунок мамі. Робота виглядає дуже привабливо, зворушливо і наочно демонструє найтепліші, добріші почуття, які випробовує дитина до свого батька.Жанрова сценка, що зображує маму, що гуляє з коляскою по парку, порадує і зворушить жінку будь-якого віку. Кожна згадає себе, що точно також проходжувалася по тінистих алеях, і із задоволенням на декілька хвилин повернеться в ті дивовижні і світлі дні ранній молодості.
Швидко підніме мамі настрій простий, колоритний і яскравий метелик, намальований олівцями і фломастерами. Для створення такої картинки не буде потрібно великі художні таланти. Головне – гармонійно підібрати кольори і акуратно розфарбувати нескладну картинку.Миле і добре котеня Гав, герой старого мультика, стане відмінним сюжетом для невитіюватого малюнка для мами.Таке зображення можна подарувати без жодного приводу, просто так, щоб доставити рідній, близькій людині радість і задоволення.

Як красиво намалювати листівку мамі на День матері – подарунок своїми руками


Як намалювати в подарунок мамі своїми руками красиву і зворушливу листівку на День матері, розповідає детальний майстер-клас з поетапними фото. Робота вимагає часу, уваги, усидливості і акуратності, але кінцевий результат перевершує усі очікування. Готова картинка виходить дуже живою, ніжною і викликає у мами найприємніші, яскраві і радісні емоції.

Необхідні матеріали для створення красивої листівки на День матері своїми руками

  • аркуш паперу формату А4
  • ручка гелю
  • набір кольорових олівців
  • стирательная гумка

Покрокова інструкція, як красиво намалювати на День матері листівку для улюбленої мами

  1. Приблизно по центру листа зробити нарис майбутньої квітки. Більшим кругом намітити відкриті пелюстки, а трохи витягнутим вгору овалом позначити бутон.
  2. Провести по центру малюнка тонку лінію, зорово розділивши троянду навпіл. Потім перейти до промальовування серцевини квітки.
  3. Додати ще декілька ярусів пелюсток навколо центральної частини квітки.
  4. Закінчити нарис, зображує під бутоном контура пелюсток, що вже розкрилися, оточують серцевинну частину.
  5. За допомогою чорної ручки гелю обвести контури троянди і декількома штрихами додати знизу стеблинку.
  6. Олівцем накидати навколо основного малюнка додаткові компоненти композиції : листя і бутони, що не розкрилися, на тонких стеблах.
  7. Пелюстки бутонів помітити жовтим олівцем, а листя і стебла – відтінками зеленого.
  8. Стирательной гумкою дуже акуратно видалити залишки нарису, щоб ліній не було видно і залишилися тільки чіткі контури.
  9. Розфарбувати основні пелюстки жовтим олівцем, а відвернені краєчки ясно-рожевим. Затемнити краї біля основи квітки коричневим і помаранчевим тоном.
  10. Цим набором відтінків пропрацювати усю центральну троянду.
  11. Ясно-зеленим олівцем пройти стебла і листя, а бутон позначити жовтим кольором.
  12. Контрастність фону надати за допомогою синього і фіолетового олівців. Затонировать ними область навколо троянди.
  13. Ретельно розтушувати штрихи і роблячи їх ніжними і, як би, розмитими.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати маму, як намалювати мамі малюнок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *