Малюнок до Дня матері поетапно олівцем і фарбами в школу і в дитячий садок. Як намалювати роботу на конкурс до Дня матері? [draft]



Як намалювати красивий і нескладний дитячий малюнок до Дня матері, розкажуть наші цікаві тематичні майстер-класи, забезпечені поетапними поясненнями, фото і відео. Слідуючи порадам цих уроків, створювати своїми руками яскраві та оригінальні художні композиції для виставок і конкурсів у школі та дитячому садку навчаться всі охочі. Початківцям ми рекомендуємо, в першу чергу, звернути увагу на малюнки олівцем, а вже потім пробувати свої сили з фарбами. Вибирайте для себе відповідний урок і беріться за роботу. У Вас обов’язково все вийде, і Ви зможете в день свята порадувати близьку людину приємними і зворушливими картинами.

Малюнок до Дня матері олівцем поетапно для початківців у дитячий садок: майстер-клас

Квіти – найбільш відповідний сюжет для дитячого малюнка олівцем до Дня матері. З таким завданням без зусиль впорається навіть художник-початківець і часу для виготовлення міні-шедевра знадобиться зовсім небагато. Єдине, про що слід потурбуватися заздалегідь, це яскраве, якісне освітлення робочого місця. Тоді малювати буде дуже комфортно і готове зображення вийде максимально природним, привабливим та реалістичним.

Необхідні матеріали для поетапного малюнка олівцем своїми руками:

  • олівці HB, 2b;
  • ватман формату А4;
  • ластик;
  • точилка.

Покрокова інструкція до поетапного малюнка квітки в дитячому садку

  1. Ввімкніть яскраве світло і приберіть із робочого столу всі зайві предмети. Олівці добре наточіть. HB-олівцем зробіть у центрі аркуша підготовчий нарис основного стебла з трьома бічними гілочками.
  2. До верхнього краю стебла і гілочок підмалювати глибокі й округлі чашки майбутніх квіточок.
  3. Згори квіткових чашок домальовувати необхідну кількість пелюсток, характерної для дзвоників форми. Загострені краєчки пелюсток за допомогою олівця 2b позначити жирною лінією.
  4. Олівцем HB дуже чітко і з натиском промальовувати чашолистки під кожною квіткою.
  5. Олівцем 2b яскравіше позначити центральне стебло і гілочки. Взяти знову HB і підмалювати до основного стебла знизу ще одну загнуту гілочку.
  6. Олівцем HB намалювати на квітках тичинки і позначити межі пелюсток. На відстані приблизно 2 см від краю стебла зображувати сонечко, а внизу – тонку стрічечку, що розвивається на вітрі.
  7. Олівцем 2b додати в тіні, в основі та краях квіток, стебло зробити максимально темним, а стрічечку злегка затонувати легкими штрихами.

Малюнок до Дня матері своїми руками в дитячому садку


Малюки в дитячому садку ще не досконало володіють олівцями і фарбами, тому, вибираючи для них сюжети малюнків до Дня матері, варто надавати перевагу простим композиціям із мінімумом дрібних деталей. Крім того, в роботі не має бути великої кількості різних відтінків і тонких колористичних переходів. Ідеальний варіант, якщо в зображенні буде задіяно всього три-чотири кольори зі стандартного набору для дитячої творчості. Тоді у дітей не виникне жодних труднощів, і ніхто не панікуватиме через те, що неспроможний виконати завдання вихователя.

Матеріали для простого дитячого малюнка до Дня матері

  • аркуш білого ватману формату А4;
  • простий олівець;
  • набір дитячих фарб;
  • ластик;
  • пензлі (широкий і тонкий).

Покрокова інструкція: як намалювати в дитячому садку до Дня матері ведмедика?

  1. У верхній частині аркуша ватману простим олівцем намалювати велике коло – це голова ведмедя. Внизу кола вписати один овал середніх розмірів і ще один зовсім маленький. Простежте, щоб їх верхні частини зімкнулися один з одним. Це кінчик носа.
  2. На місці очей олівцем намалювати невеликі кружечки, а потім зафарбувати їх чорною фарбою, залишивши невеликі білі ділянки – відблиски.
  3. До голови примальовувати акуратні напівкруглі вушка.
  4. Тіло ведмедика зображувати великим овалом, з боків зробити по одному овалу меншого розміру. Це – передні лапки звіра. До них примальовувати велике серце – символ святкового подарунка.
  5. Для задніх лапок накреслити по дві паралельні лінії і завершити їх округлими ступнями, всередині яких зображувати маленькі сердечка.
  6. Усе тіло ведмедика зафарбувати коричневою фарбою, серце-подарунок – яскраво-червоною, маленькі сердечка на ступнях – рожевою.
  7. На мордочці акуратно зображувати чорною фарбою розріз пащі, на лапки і ніжки додати пазурі, дочекатися, коли робота повністю висохне і вручити мамі.

Малюнок до Дня матері поетапно для конкурсу в школі


До Дня матері в школі проводять всілякі конкурси дитячої творчості. Одним з найбільш популярних і улюблених дітьми різного віку є конкурс малюнка і живопису. Сюжети для нього підходять самі різні, але ідеальним вважається варіант сімейних зображень, де одночасно є представлені батьки і діти. Малювати тематичні сценки на аркушах ватману можна кольоровими олівцями, пастеллю або аквареллю, але найефектніші, яскравіші й барвистіші зображення виходять при використанні традиційної гуаші. До того ж, ця робота дуже швидко висихає, тому її майже відразу можна вивішувати на виставковий стенд.

Матеріали для конкурсного малюнка до Дня матері в школі:

  • аркуш ватману;
  • простий олівець;
  • ластик;
  • набір гуашевих фарб;
  • пензлі (широкий і тонкий).

Покрокова інструкція з виготовлення красивого малюнка на конкурс у школі

  1. Спочатку за допомогою простого олівця зробити малюнок загального пейзажу і визначити межу, що відділяє небо від землі.
  2. Відступивши приблизно 20 см від нижнього краю листа провести рівну лінію, що означає дорогу, на якій розмістяться фігури композиції.
  3. У верхній правій частині ватману позначити пагорб і легкими штрихами намалювати контури пам’ятника і довгі сходи, що ведуть вниз.
  4. У лівій верхній частині листа намалювати ліс і будівлю церкви, а в центрі зображувати широку звивисту річку.
  5. Небо розфарбувати в синій колір, темніше згори і зовсім світле безпосередньо над деревами.
  6. Зеленою фарбою різних відтінків затонувати середину аркуша. Коли тло підсохне, більше вираженими мазками намалювати світлотіні на листі й надати основі вигляду осіннього парку.
  7. Блакитними і синіми паралельними мазками за допомогою широкого пензля намалювати річку.
  8. Дорогу на передньому плані зафарбувати сірою фарбою під колір асфальту. Відкласти заготівлю і дати їй добре просохнути.
  9. Поверх фарб простим олівцем намалювати фігури щасливої сім’ї, що складається з мами, тата і двох дочок різного віку.
  10. За допомогою тонкого пензлика прикрасити фігурки, зобразити їх у яскравих, контрастних кольорах, що добре сполучаються з тлом зеленої рослинності.
  11. Акуратно промальовувати білою і темно-сірою фарбою будівлю храму, а куполи прикрасити золотими хрестами. Також детально пропрацювати пам’ятник, ліхтарі поряд з ним і сходи, що ведуть вниз.
  12. У небі зобразити декілька кольорових повітряних куль.

Дитячий малюнок до Дня матері фарбами на виставку: поетапний майстер-клас з фото

Темою для дитячого малюнка на День матері може стати практично будь-який сюжет, починаючи від квітів, сердечок і звіряток та закінчуючи натюрмортами, пейзажами або жанровими сценками із сімейного життя. Для виставки в дитячому садку підійдуть прості картинки, не переобтяжені дрібними деталями, оскільки малюки 3-6 років ще не зможуть намалювати своїми руками пропорційно правильне зображення. На конкурсі в школі будуть доречні насичені сюжети, адже діти, завдяки урокам малювання, вже мають певний досвід побудови композиції та вільно малюють фарбами, крейдою, фломастерами і кольоровими олівцями.
Якщо придумати сюжет майбутньою малюнка самостійно не виходить, цілком доречно скористатися підказками поетапних майстер-класів із фото. З них можна взяти цікаві ідеї не лише художникам-початківцям, але й тим, хто вже вважає себе цілком досвідченим юним художником.

Матеріали для поетапного дитячого малюнка до Дня матері:

  • аркуш паперу для малювання;
  • набір фарб;
  • пензлик.

Покрокова інструкція: як поетапно намалювати портрет мами фарбами на виставку до Дня матері?

  1. У центральній частині аркуша паперу ясно-бежевою фарбою зобразити овал обличчя.
  2. Акуратно примальовувати вуха, а під підборіддям – шию.
  3. Для зачіски спочатку навколо голови намалювати загальну колірну пляму, що відповідає за формою довжині волосся до плечей (чи вище/нижче, залежно від реальної зачіски Вашої мами). Під шиєю зобрзити верхню частину блузи або яскравої сукні.
  4. Щоб малюнок набув реалістичності та об’єму, нанести тіні. Фарбою на тон темніше за колір шкіри позначити область очей, носа і місце на шиї та під підборіддям.
  5. Зіниці, брови і губи спочатку намалювати простим олівцем, а потім наситити відповідними колористичними відтінками. Додати легкий рум’янець на щоках і залишити працю до повного висихання. Потім оформити в рамку і віддати на виставку.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: малюнки, малюнки на день матері

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *