В’язання спицями для дітей: шапочка “Бджілка” [draft]



В’язання спицями для дітей завжди вважалося особливим мистецтвом. Створені власноручно речі здатні передати крихітці мамину любов. До того ж це чудовий спосіб поповнити гардероб свого малятка оригінальними і стильними “дизайнерськими” дрібничками.

Зміст статті

Власноручно зв’язані дитячі вироби відрізняються практичністю. Якщо річ стала занадто маленькою, Ви зможете розпустити її і зв’язати нову.

Що потрібно врахувати, приступаючи до в’язання?

Передусім, починаючи в’язати щось власному малюкові, потурбуйтеся про те, щоб вибрати якісну пряжу. Зверніть увагу на її м’якість. Тільки в цьому випадку зв’язаний Вами виріб підійде для малюка. Оптимально вибирати бавовняні, шовкові нитки або, в крайньому випадку, якісний акрил. Важливим також є якість фарбування, щоб фарба не викликала роздратування на ніжній шкірі малятка. Вибираючи схему, орієнтуйтеся на Ваш досвід. Не варто відразу братися за складні схеми в’язання спицями. Для початківців оптимальним рішенням буде зв’язати виріб за простими і детальними схемами, керуючись покроковою інструкцією, як в’язати спицями, поступово вибираючи складніші вироби.

Як в’язати спицями шапочку-бджілку: покрокова інструкція

Шапочка – простий виріб, зв’язати який не становить особливих труднощів навіть для тих, хто раніше не захоплювався рукоділлям. Отриманий результат викличе справжній захват у крихітки! Для того, щоб зв’язати стильну шапочку 46-48 розміру для дитини до року, Вам буде потрібно по 50 г ниток жовтого і коричневого кольорів, невелику кількість ниток білого кольору, а також спиці № 4 і № 2,5.Виріб в’яжуть із застосуванням таких візерунків:

  • гумка: треба чергувати лицьові й виворітні петлі до кінця ряду;
  • лицьова гладінь: на передній (лицьовий) стороні шапочки в’яжуть тільки лицьові петлі, у тому числі крайки (так називається перша і остання петлі в кожному ряду), на задній (виворітній) стороні – виворітні, враховуючи крайки.

Опис процесу в’язання:

  • на спиці наберіть 76 петель коричневими нитками і пров’яжіть ними 5 рядів, застосовуючи в’язку гумкою. Далі зв’яжіть ще два ряди, використовуючи техніку лицьової гладіні. Змініть нитку на жовту і пров’яжіть лицьовою гладінню ще 6 рядів.
  • Починайте скорочення. Для цього розділіть петельки на рівні чотири частини. Щоб не заплутатися, до кожної останньої петлі можна прив’язати нитку іншого кольору.
  • Збавляйте нитки тільки на передній частині виробу наприкінці і з початку ряду. Це означає, що петлі кромок Вам потрібно буде пров’язувати спільно по парі. Петлі ж, відмічені ниткою іншого кольору, потрібно буде в’язати по три разом. На те, що Ви правильно в’яжете візерунок, Вам вкаже петелька з ниткою, розташована в центрі. Продовжуйте скорочення до тих пір, поки на спицях не залишиться по 12 петельок. Після цього Вам потрібно буде стягнути їх і зшити.
  • Для того, щоб зв’язати вусики, необхідно використати спиці меншого розміру. Наберіть на них 6 петель.
  • Пров’яжіть гумкою. При цьому лицьові необхідно буде пров’язувати, а виворітні – знімати. Петлі кромок пров’язувати не треба. 22 ряди пров’яжіть жовтим, решту 4 – коричневим кольором.
  • Щоб зв’язати квітку на шапку дітям до року, Вам потрібно буде використати гачок. Використовуючи жовті нитки, зробіть наскрізну петлю, з якої витягніть без накида 10 стовпчиків. Затягніть петлі. Змініть нитку на білу і продовжуйте в’язку. За допомогою білої нитки пров’яжіть 3 повітряних петлі. У наступну петлю пров’яжіть 3 стовпчики з накидом. Пров’язувати їх до кінця не треба. 4 петлі пров’яжіть разом. У Вас має вийти 5 пелюсток.

Ця шапочка підійде як для дівчинки, так і для хлопчика.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *