Як зв’язати візерунок “Кукурудза” спицями? [draft]



Багато людей не вміють в’язати красиві речі, але ще більша їх кількість хотіла б навчитися це робити. Що сказати, наука не складна, але потребує уважності й певних знань. Для того щоб зв’язати будь-яку дрібницю Вам варто освоїти не лише основи в’язання, але й схеми різних візерунків. Наприклад, величезною популярністю користується візерунок “Кукурудза”. Його використовують для в’язання пінеток, шапочок новонародженим, светрів, верхнього одягу і навіть предметів інтер’єру.

Популярність візерунка “Кукурудза” цілком виправдана. Порівняно з іншими, він виглядає незвично і привертає увагу. Цей візерунок створюється в процесі зняття петель. Це означає, що під час в’язки Ви не пров’язуєте виворітні петлі, а знімаєте їх, отримуючи в результаті красиве і надзвичайно міцне полотно.

Як в’яжеться “Кукурудза” спицями?

Перед тим як приступити до в’язання, спробуйте уявити весь процес від “А” до “Я”. Вам потрібно запам’ятати, що візерунок “Кукурудза” складається з чотирьох рядків. Деякі петлі Ви пров’язуватимете, деякі зніматимете, а робочу нитку необхідно постійно переміщати то за полотно, то вперед. Водночас вона завжди має бути натягнута з виворітного боку.

Для того, щоб зв’язати полотно цим візерунком Вам знадобляться:

  • пряжа;
  • спиці;
  • трохи часу.

Спершу визначтеся, що саме Ви збираєтеся в’язати і наберіть потрібну кількість петель. Стежте за тим, щоб кількість петель була кратна чотирьом. До отриманої суми додайте ще три петлі й набирайте.

Приклад. Якщо Ви зібралися зв’язати шарф і для нього потрібно 64 петлі перевірте чи кратне 64 чотирьом. У нашому випадку кратне, тому просто додаємо ще три петлі й набираємо на спицях 67 петель.

Набирати петлі треба дуже акуратно, вони мають бути всі одного розміру, а вузлики утворять красиву, рівну лінію під спицею.

  1. Починаємо в’язати перший ряд. Це буде лицьова сторона майбутнього шарфа, як ми раніше вирішили. Пров’язуйте перші три лицьових петлі на початку рядка, після чого знімайте одну петлю. Врахуйте, що Вам потрібно її захопити так само, як роблять, щоб пров’язати виворітну. Проте Ви лише захоплюєте і не пров’язуєте, а знімаєте. Далі знову в’яжіть три лицьових петлі й знову знімайте. Робіть так до кінця першого рядка.
  2. Починаємо так, як і перший ряд: пров’язуємо три лицьових петлі. Тепер будьте уважними, Вам потрібно вивести нитку перед полотном, після чого зняти петлю, як виворітну, відвести нитку за полотно і знову пров’язати три лицьових петлі. Так Вам потрібно в’язати до кінця другого рядка.
  3. Третій ряд розпочнеться з однієї лицьової петлі, після чого зніміть петлю, як виворітну і в’яжіть три лицьових. Повторюйте цю техніку, поки у Вас не залишиться дві петлі наприкінці виробу. Тоді одну зніміть як виворітну, а другу пров’яжіть, як лицьову.
  4. Приступаємо до останнього рядка нашого візерунка. Почніть його також, як і третій – з однієї лицьової петлі. Далі в’яжемо так, як Ви робили в другому рядку: виводимо нитку перед полотном, знімаємо петлю як виворітну і заводимо нитку за полотно. Пров’язуємо три лицьових петлі. Чергуємо до кінця рядка. Коли у Вас залишиться дві петлі, знову знімаємо одну, як виворітну, а другу пров’язуємо як лицьову.

У результаті Ви побачите, що ці чотири рядки створюють візерунок. Щоб зробити таким увесь виріб, просто повторюйте їх до кінця. У Вас повинен вийти цікавий, рельєфний візерунок, у якому зняті петлі будуть розташовані в шаховому порядку.

Як зв’язати візерунок “Кукурудза”? Відео

http://www.youtube.com/watch?v=qIF31DNEuBw


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *